keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Jalattimia


Jos kerran on olemassa hihatin niin eikös kaikki polvesta alaspäin ole sitten jalattimia?


Taas tuli rikottua omatekista sääntöäni - vain yhdet sukat puikoilla kerrallaan. Sukkasatoa varten olen tehnyt pitkän listan niistä jalattimista, jotka pitäisi saada aikaan. Siihen on kiva merkata valmistuneet. Huonompi juttu on se, että lista kasvaa nopeammin kuin niitä valmistuneita syntyy...


Miesten sukat Kipuapu-silkkivillasta oli puikoilla kun perjantai-aamuna puotiin putkahti taas kerran uusi sukkalanka. Siinä ei ei mikään "sääntö" tullut mieleenkään kun ensimmäinen teeteen Pallas-kerä oli jo korkattu ja Junasukkien silmukat luotu. Junasukat piti tehdä kun kerran kaikki muutkin... Kuulemma malli on tosi hyvä ja pysyy hyvin pikkuisessa jalassa.



Lanka: teetee Pallas, 80% superwash villaa, 20% polyamidia, 50g=130m. Puikkosuositus langalle 3-3½ ja hinta 3,20 eur. Minä tikuttelin nämä sukat Knit Pro 2,75 mm puikolla (kun on vaan niin hauskaa käyttää noita välikokoja). Tykkäsin Pallaksesta, joka oli juuri sopivan kierteistä sukkaan. Tosin seuraavat junasukkani teen jostain yksivärisestä. Näihin meni 43 g lankaa.


Eilen sain valmiiksi myös miesten sukat Kipuapu-silkkivillasta:



Nyt Kipuapua on saatavana myös harmaana. Miesten perussukassa 13 s puikolla, puikot 3 Knit Pro, menekki 92 g.


Eikä tämä oikeastaan ollut sääntörikkomus. Junasukka on sukka, mutta Kipuapusukka voidaan Marin mukaan tulkita lääkkeeksi, joten mulla ei siten ollutkaan kaksia sukkia puikoilla samaan aikaan. Toisaalta voiko lääkettä raportoida Heinälatoon? Huh huh - näiden sääntöjen kiertäminen on sitten monimutkaista!


Tassullakin on sääntönsä: Äiskää pitää kaikin tavoin auttaa kun se yrittää kuvata noita neuleitaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!