lauantai 24. elokuuta 2013

Kertut

Kun lanka on riittävän ihanaa niin sitä ei malta laskea käsistään. Ei sit niin millään! Ja kun mallikin on kiva niin sitä vaan tikuttaa menemään nautiskellen jokaisesta silmukasta.
Sandesin Alpakkasukkalangan saapuessa puotiin se kertoi mulle haluavansa muuttua pitsisukiksi. Muistin Kertut. Must tuntuu et blogi/facebook -neulemaailmassa KAIKKI on jo tehneet monta paria Kerttuja ja mulla oli ne ensimmäisetkin vielä tekemättä! Siispä luomaan silmukoita...

Yhdeltä istumalta eka sukka oli jo yli kantapään! Sunnuntaiaamuna aloitin ja maanantai-iltana oli valmista. Olo oli vähän samanlainen, kun joskus saatuani luetuksi tosi hyvän kirjan - vähän tyhjä ja surullinen kun ihanuus on ohi.
Lanka: Sandesgarn Alpakkasukkalanka (70% alpakkaa, 30% polyamidia, 50g=110m)
Puikot: 3½
Menekki: 89g
Varteen neuloin kaksi mallikertaa enemmän kuin ohjeessa. Koska lanka oli niin herkkua ja koska mun mielestäni sukassa pitää olla kunnollisen mittaiset varret.
Kantapään tein vahvistettuna. Vuorottelin neulomatta nostettujen silmukoiden paikkaa. Tällä tavalla mielestäni kantapäästä tulee vähän väljempi ja ihan nättikin.

 Kärkeen tein sädekavennukset (kerrankin ohjeen mukaisesti).
En ole ainut, joka on rakastunut alpakkasukklankaan:
 Ida-Marian raitasukat edistyy kans pikavauhtia!

Mulla on villasukkia vaikka kuinka paljon. Jostain syystä tällä hetkellä ne kaikki kaipaisivat enemmän tai vähemmän parsimista. Äiti yleensä hoitelee parsimiset, mutta tällä kertaa mä sain nimpparilahjaksi ihanat iloiset raitasukat! Maijanjämistä kootut. Äiti moitti sukkia rumiksi mut mun mielestä nää on tosi kivat! Nää jalassa tulee hyvä mieli.
Perussukat on ihan parhaat ja varsinkin äidin tekemät. Nämä oli ihana vetää jalkaan torstaiaamuna kun pääsin töihin kahlattuani kaatosateessa sandaaleissa läpi jättimäisen vesilätäkön!

Ihan kommelluksitta ei tämäkään viikko sit mennyt. Edelliset postauksen punaisten pitsisukkien kaavioon tuli oikaisu jo tämän viikon torstaina. Jo neuloessani ajattelin et jopas on kummallisen epälooginen pitsikuvio, mut ajattelin vaan et tämä on nyt sukkataiteilijan näkemys... No ihan kelpo jalattimet tuli silti. Ja kunhan se Salla-lanka joskus oikeasti saapuu puotiin niin voin tehdä uudet oikealla kuviolla.

Kotiliesi ilmestyi tällä viikolla ja nappasin sen mukaani pikkukookaupan lehtihyllystä kun kannessa mainostettiin neuleita ja tarjouksessakin se lehti oli. Kotiin päästyäni sain ihan hepulin kun näin siellä SUSU-palmikkosukat! Siis jos mulle on oikein nimikkomalli tehty niin puikoillehan ne piti saada hetipaikalla! Lankana on teeteen pallas ja puikkoina kolmoset. Susu-polvarit kyl edistyy vähän hitaanlaisesti, koska innoissani unohdan lukea ohjetta ja pääsen aina välillä purkuhommiin...

Tassu on sopeutunut kaupunkielämään ihan hyvin. Loma on ohi ja hän on taas innokkaasti hoitanut työnsä The Lankakaupan Laadunvalvojana. Kuvassa Tassu esittelee Knit Pron uutuustuotteita Neulefriikki Piikulle:
Viikonloput vietetään edelleen saaressa. Nyt metsään ja kanttarelleja etsimään!

Hyvää viikonloppua teillekin!

11 kommenttia:

  1. Sulla on hyvä sukkaflow päällänsä siellä. Ihania sukkia kaikki! Alpakkasukat näyttävät ja varmasti tuntuvatkin ihanan yleellisiltä varpaita vasten. Äidin neulomat Maija-sukat ovat minunkin mielestäni aivan ihanat. Turhaan äiti niitä vähätteli. Nätit kuin mitkä. Tosi kiva huomata että kätesi on jo parantunut neulontakuntoon : ) Olen siitä tosi iloinen. Tassu on aika asiantuntijan otteella noiden ihanien virkkuukoukkujen esittelyhommissa, taitaa olla Mestarimyyjä ainesta. Ylimääräinen kala- annos on varmasti paikallaan tuon raatamisen jälkeen. Tassulle halit <3

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia olet kyllä tehnyt! :)

    VastaaPoista
  3. neuloo mopsien kanssa24. elokuuta 2013 klo 11.11

    Tällä viikolla kaksi lempilääpittävääni olivat alpakkasukat (kts.kuvaa) ja mopsinpentunelikko Ester, Ada, Basso ja Armas. Mopsinpentuja en enää voi silitellä, mutta lankakerää ainakin, se on suloinen.

    VastaaPoista
  4. Kertut on mulla vielä tekemättä, joten kai ne on pakko vielä ennen joulua tehdä :) Noita Susuja suunnittelin minäkin tekeväni, ihan nimen takia tuli mallia tarkemmin katsottua. Hyvä nimi hyvän näköisille sukille :)

    VastaaPoista
  5. voi teitä upeita sukkia osaavia!!! Itselläni ei ohjeesta synny kyllä mitään, mutta kova olenkin keksimään...

    VastaaPoista
  6. Voi että onkin lämpimiä sukkia. Tassu on suloisuuden huippu.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  7. Onpas hienot sukat. Täytyykin ottaa omalle listalleni nuo Kertut. Lankaakin olisi. :)

    VastaaPoista
  8. Kauniit on Kertut, ja muutkin sukat! Noi raitasukat varsinkin on ihanat! :-)

    VastaaPoista
  9. Tassu valkkas mulle uuden virkkuukoukun - se olikin tosi hyvä vaiks se olikin hiukan ruma - ei kerrota Tassulle!
    Kauniita sukkia - ja tuo lanka taitaapi olla ihkua aina vaan.... munkin ptäs nuo SUsut laittaa puikoille....

    VastaaPoista
  10. Kerttu-sukat on tosi kiva malli. Kauniita sukkia ovat muutkin tekemäsi.

    VastaaPoista
  11. Hienot on Kerttusukkasi! Kauniit nuo raitasukatkin ja loppujen lopuksi ihan perussukat ovat parhaita,mutta pitää sitä joskus saada pitsisukissakin hienostella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!