lauantai 29. marraskuuta 2014

Väriä!

Ihan helpolla ei tämäkään "projekti" mennyt.

Ensin unohtui väriaineet töihin. Seuraavana päivänä kotona ei ollut etikkaa (ja kello oli yli kauppojen sulkemisajan). Kolmantena viimein pääsin kokeilemaan messuostoksiani.

Langat likoomaan, purkkiin väriä, vettä ja etikkaa. Kattilaan vettä kuumenemaan. Voi miten jännittävää!

Ja tuloksena upeaa kretliiniä:

Nyt vaan harmittaa se, kun väri on mahtava (uskokaa pois) mutta mikään kamera ei toista värejä niin kuin pitäisi! Lanka jotain tuntematonta ohutta villaa, joka sattui käsiin ja joka sattui olemaan vyyhdillä.

Toinen koe (väri vähän oikeampi) teetee alpakkaa. Aika hurjaa. Jopa vähän liian hurjaa minunkin makuuni... Pitää opiskella lisää. Tämä väri oli ylläri siksikin kun luulin et alpakka ottaa väriä huonosti.

Taisin hurahtaa. Nytkin kylppärissä on pari vyyhtiä kuivumassa :) Mun värjäilyt on tyyliä: värit pataan, lanka perään ja katsotaan mitä tulee. Mitään tiettyjä sävyjä en lähde hakemaan - se vaatisi liikaa ajattelutyötä ja aikaa ja loppujen lopuks se ei varmaan olis enää hauskaa...

Parasta on et tällä kerralla en saanut aikaan iloisen harmaata enkä varsinkaan rohkeaa beessiä! Ihanaa saada OIKEAA väriä tähän harmauteen. Äiti kysyi mitä noista aion tehdä... No en sit niin yhtikäs mitään! Värjäily on kivaa ja yllätyksellistä ja iloista puuhaa. Kuka sitä nyt niin pitkälle miettii et mitä noista tehdään. Noin mahtavan värisistä langoista kyllä mielellään jotain neuloisikin.

Oli taas yks kuningasidea pyöriny päässä jo pitkään. Paperinarun kanssa meillä ei oikein synkkaa, joten päätin kokeilla sitä kuuluisaa valokranssia pellavalangalla. Katian Lino100%, puikot 8 mm pyöröt ja ainaoikeeta. Messuilta olin ostanu ne leditkin:
Nyt on jo aika antaa periksi ja unohtaa kaikenlaisten joulujuttujen yrittämiset. Kun kert mikään ei onnistu! Kortteja pitää vielä askarrella ja sekös aiheuttaa naurunpurskahduksia naapuripuodissa...

Aika on taas mennyt kaikenlaisiin turhuuksiin. Yhden pipon neuloin tehdäkseni tuttavuutta teetee saran kanssa:

Teetee sara on vähän paksumpaa merinovillaa. Pipon neuloin puikoilla 4½ ja 5. "Veli" -ohje löytyy Ravelrystä ilmaiseksi ja nyt siinä on kokojakin enemmän. Tähän myssyyn loin 90 silmukkaa. Sara on muuten loppuvuoden tarjouksessa ja siihen löytyy paljon ohjeita viimeisimmästä verkkolehdestä ja teeteen verkkosivulta ilmaisista neuleohjeista.

Iloisten värjäyskokemusten lisäksi tämän viikon kohokohtia on ollut eilisaamun vesikipittely Mopsien kanssa neulovan kanssa. Ajatelkaas, että hän on saanut raahattua mut uimahalliin jo monta viikkoa peräkkäin! Toinen kiva juttu on se, että sain viimeinkin takaisin uudet näkimeni, jotka ovat seikkailleet korjattavana pitkin maailmaa jo monta viikkoa. Vanhoilla kakkuloilla on varsinkin viime päivinä ollut tapana aiheuttaa silmien kirvelyn lisäksi muitakin pikku harmeja. Esim. viime sunnuntaina taistelin kaks tuntia sekaisen pitsikaavion kanssa kun 99 silmukkaa oli vain 19 silmukkaa. Luulin tulossa olevan minikokoinen alpakkasilkkihuivi nukelle... Nyt tuntuu siltä, että kyllä siitä ihan kelvollisen kokoinen tulee sittenkin ja harmaa maailma on pikkuisen valoisampi muutenkin.

Hauskaa pikkujoulua kaikille!

7 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa29. marraskuuta 2014 klo 8.39

    Satuin näkemään värjätyt vyyhdet melkein luonnonvalossa, mitä harmaana aamuna nyt valoa oli, mutta kauniit olivat! Melkein olin lähettämässä viestiä, että minulle nuo, mutta taas järki voitti, vanhat ensin valmiiksi. Minulla on kolme hihaa puuttumassa valmiista paidoista. Siis kolmen paidan toiset hihat. Ja yhdestä villatakista ompelematta kaksi nappia.
    Susu on kehittynyt vesikipittelyssä huipputasolle ja jaksaa, jaksaa ja viitsii ja kuinka monta asiaakin on puitu siinä ohessa!
    Hyvää adventin aikaa ja joulunodottelua!

    VastaaPoista
  2. Upeat värjäilyt olet tehnyt vaikka värit ei edes täysin oikeana sitten tullutkaan. Voin vaan kuvitella miten upeita ovat luonnossa :)

    Ja kaunis pipo!

    VastaaPoista
  3. Upeita värejä ja to kranssi on kaunis.

    VastaaPoista
  4. Aivan hurmaavaa kretliiniä, raaskiko siitä mitään tehdäkkään, kun on noin kaunista vyyhdellä ;)
    Minä täällä tihrustelen päivittäin sinun huovutettujen tähtiesi kuvia ja jo melkein olen saanut ohjeen päästä kiinni . Nyt ei puutu enää kuin aika ja lanka , mutta eiköhän nekin vielä järjesty ;)

    VastaaPoista
  5. Toi hurja-alpakka on hienoa! Kun oloen iloisen harmaan ystävä, niin tuohan olisi äärikiva sen harmaan kanssa jossain jutussa.

    Mä ainakin värjään ilolla ja yllätyksellä 'jpotain juttua' varten'. Justiinsa se yllärimomentti on hauskaa, eikä tämmösen hommat saa niin vakavia olla! Nyt olen raatsinut käyttää jo kolmea tänä kesänä värjättyä lankaa: ruskeanvihreää, tummanvihreää ja vihreänkeltaista. Jee!

    Tuo oranssi pipo on tosi kaunis. Mulla on ollut ohje kirjastossa, mutta nyt taisin himpun ihastua, kun näin sen sinun tekemässäsi värissä. Vaan ensin pitää tehdä alta pois parit sukat ja huivit ja vähän koruhommia ja...

    VastaaPoista
  6. On noita vyyhtejä mullakin ja väriterapia toimii. Värien sekoittelu taas on hepreaa. Sukkia olen tehnyt, muut vaan on värjätty. Heh. Nättejä sullakin, tuo alempi sävy meinas tulla mullakin, lisäsinpä hiukan sinistä ja tuli parempi....sun mulle ostama ledi on kanssa ikkunassa, koskin eri muodossa kuin sulla. Kiva kranssi tuli. Veli myssyn tein alpakka+ langasta, tuli hyvä.

    VastaaPoista
  7. Vai on lankakuppias huatanut luovaan värjäilyyn. Se se vasta kivaa ja palkitsevaa puuhaa onkin. Samalla tieteellisellä menetelmällä minäkin värjäilen omia lankojani ja mukavaa on. Olet saanut ihania vyyhtejä jo aikaiseksi. Tuo sinun kranssisi on niiiin söpö ! Ylpeänä se vain oveen tai ikkunaan esille.Piposi on kanssa kiva ja lämpimän näköinen. Tassulle haliterkut <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!