maanantai 8. joulukuuta 2014

Siamilaiset possuset ja kolmiodraamaa ja vähän kässyjä ja kissoja



Päätin luovuttaa jouluisten kässyjen yrittelyt. Siitähän puikot ilahtuivat ja viime päivinä on jotain valmistakin syntynyt. Omasta mielestäni ihan kelvollisia kässyjä. Laiska bloggaaja kun ei saa aikaiseksi kuvata, saati blogata, joten tässä nyt sitten megapostauksen muodossa koko viikon kässyt maustettuna muilla viikon kivoilla tapahtumilla.

Viime viikolla Turussa vietettiin Kakskerran kaupungiosaviikkoa. Mökkisaarihan sijaitsee Kakskerrassa ja syksyllä liityin myös Kakskertaseuran jäseneksi. Ihan vain päästäkseni mukaan seuran Neulontakerhoon, joka kokoontuu joka toinen viikko tiistai-iltaisin. Viime viikolla neulontakerhossa ei neulottu (paitsi minä) vaan askarreltiin:
Kortteja tehtiin ja rautalankaa väännettiin. Sainhan minäkin yhden surkean kortin valmiiksi. Tuolla muiden joukossa sekin.
Oma rautalankasydämeni ei päivänvaloa kestä joten luovuin suosiolla ja ihailin toisten aikaansaannoksia neuloen sukkaa:
Lankana 8-säikeinen Regia Fresh Color&Uni. Kamalan paksusta langasta sukat valmistuivat muutamassa tunnissa! Langan vyötteessä puikkosuositus on 4-5, mutta minä tikuttelin 3½ mm puikoilla kun en paksumpia sukkapuikkoja löytänyt. Lankaa kului 104g.

Kaupunginosaviikkoon liittyi joka päivä kivoja tapahtumia, joista voi käydä lukemassa Kakskertaseuran sivuilta. Olen monta kertaa viikon aikana ajatellut et voi kun olis ehtinyt useampaan!

Itsenäisyyspäivän aamupäivän vietin rauhallisesti ihan kotosalla neuloen. Pari viikkoa sitten aloitettu huivi valmistui iltapäivällä:
Kommelluksitta ei tämä(kään) projekti lähtenyt liikkeelle. Olin ottanut Idan messutuliaisohjeesta surkean kopion, jossa 99 silmukkaa näytti 19 silmukalta. Yhden sunnuntai-illan kiroilin, neuloin, laskin ja purkasin. Kun sain kokonaisen ohjeen ja nämä onnettomat, paljon maailmaa kiertäneet uudet näkimeni takaisin, niin johan alkoi tapahtua.
Lanka on ihanan ohutta Bremontin Victoriaa. 25 g:n kerässä on 200 metriä ihanuutta – 80% alpakkaa ja 20% silkkiä. Huivin neuloin 3½ mm Knit Picks pyöröillä ja höyhenenkeveään pikkuhuiviin meni melkein kaksi kerää eli 40g.

Itsenäisyyspäivänä me perinteisesti leivotaan kummitytön kanssa suvun joulupiparit. Tänä vuonna tehtiin muutama asia perinteistä poiketen: Poltettiin (melkein) jo ensimmäinen pellillinen (tavallisesti poltetaan viimeinen). Piparitalkoot pidettiin ensimmäistä kertaa kummitytön omassa kodissa eikä meillä. Musiikki pauhasi (kuten aina) ja tyttö oli tehnyt herkullista kanaruokaa (kuten perinteisiin kuuluu). Komea piparikasa saatiinkin:
Mukana oli mm siamilaiset possuset ja kolmoisdraamaa… Saatiin piparit valmiiksi ja herkut syötyä juuri ennen linnanjuhlia. Kiva perinne ja mukavaa, että se jatkuu vaikka tyttö on jo aikuinen. Kiitos kivasta päivästä ja illasta!

Myöhemmin illalla jatkoin matkaani Karvislandiaan, jossa ”meidän pojat” jo odotteli. Linnanjuhlien loppua katsellessani päättelin pipolankoja. Mulle noi tweedlangat ei kauheasti juttele, mutta Tassu oli toista mieltä. Harmi etten saanut kuvaan sitä miten lankakerä lenteli iloisesti ympäri olkkaria:
Eipä ihme, että kelpasi – Sublime Luxurious Aran Tweed on 40% villaa, 40% puuvillaa ja 20% laamaa. 50g:n kerässä on 100 metriä. Resori 4½ ja muu myssykkä 5 mm pyöröllä.Lankaa kului 69g.
Silmukoita oli 96. Kavennukset vedin ”piposta” ja aika kivasti näytti menevän.
Vink vink – tämäkin lanka on puodissa tarjouksessa… Syksyn aikana ainakin Modassa on ollut ohjeita sisustusjuttuihin ja neuleisiin. Pipolangaksi tämä sopii kun ei kutita.

Sunnuntaiaamuna saatiin aamupalapöytään seuraa:
Naapurin Viiru-kissa tuli moikkailemaan lasin taakse. Tassuakos se harmitti – kovasti olisivat halunneet tehdä tuttavuutta.
Joko Viiru on tosi pieni tai sit Tassu on tosi iso... 

Sunnuntaina nähtiin outo valoilmiö taivaalla. Aurinko paistoi monta tuntia ja oli mukavaa puuhailla ulkona. Vene vinssattiin talvipaikkaansa ja autosta huuhtelin suurimmat kurat ja tiesuolat pois. Rypäle on muuten vihreä – en ollut muistanutkaan ;)

Illalla sää palasi taas tavanomaiseen ankeanharmaaseen moodiinsa. Vettä satoi kaatamalla koko yön ja tänään ei juuri valoisaa aikaa ollutkaan. Siispä tein teidän (ja omaksi) iloksi auringon puodin lattialle:
Kaikki ”auringon” sukat on neulottu Regian sukkalangoista ja ne on puodissa alessa tän koko viikon!

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Sinulle, joka jaksoit lukea loppuun!

11 kommenttia:

  1. Onk tää joku, keltä puuttuu pari? Täytyy vissiin tulla kurkkaamaan vieläkö on pari kerää mullekin noita ihanuuksia.

    VastaaPoista
  2. neuloo mopsien kanssa8. joulukuuta 2014 klo 17.48

    Tulen huomenna hakemaan sen papukaijamerkin.
    Olet ahkeroinut ihan älyttömästi! Mä en koko viikonlopun aikana saanut mitään aikaan, heti, kun otin kutimen käteeni, sain kolme lyttykuonoa syliini ja katsoivat mulkosilmin paheksuvasti tarkoittaen, että heidän rapsutuksensa olisi aiheellisempaa, kuin sen hihan tekeminen. Ja hölmöintä minulta taas aikoihin : ostin kerän Perua tarkoituksenani tehdä ylläripipo chef-soföörille. Muistin sen kerän eilen illalla. No pipossa ei kauaa mene, mutta telkasta ei taas tule mitään mielenkiintoista huomista Dauntonäbiä lukuunottamatta. Suklaalakko pitää, tänään oli mahdollisuus Fazerin siniseen ja Geishaan, mutta tarjosin ne eräälle toiselle herkkusuulle.
    Ihana Viiru-kissa! En ihmettele, jos Tassu kraapii klasia.
    Viimeinen hihasauma odottaa, mustan ompelu käy hurjan ilkeästi silmiin, vaikka sähkövaloakin on pään päällä.

    VastaaPoista
  3. Olet kyllä super hyper ahkera. Upeita sukkia.

    VastaaPoista
  4. Papukaijamerkki mullekin! Ja kuvissa oli minunkin kätteni jälkiä, innostaahan se. Muuten: meidän kerho on neulomakerho.... :) ja totta, kaupunginosaviikolla oli tosi hauskaa monena muunakin iltana! Voi ihana Tassu, kamu olis ehdottomasti pitänyt ajaa pois omalta tontilta. Ja Tassu on iso ja komee.

    VastaaPoista
  5. Oletpas sinä ollut puuhakas koko viikon, muistahan levätäkkin välillä =) Ihanan värisiä olis nuo regian sukkalangat, vaan kun ei tällä hetkellä ole sukkalangoista pulaa, niin täytyy jättää ale väliin.
    Sanoisimpa, että kuvan perusteella Viiru on normaalin kokoinen kissa =D Mutta sano Tassulle että ei se ole häpeä olla Komea Kolli. Näkeehän sen mikä ihailu Viirunkin silmistä paistaa ♥

    VastaaPoista
  6. Kyll mä aina jaksan loppuun asti lukea. Koskaan ei tiedä mitä ylläriä vikassa lauseessa saattaa lukea. Naapurin kissako on joku villi ja vapaa?
    En oo kortteja askarrellut enkä ikinä askartele niitä, heh. Katotaan vaan niin joku joulu sekin ilta koittaa.

    VastaaPoista
  7. Loppuun luettu ja vähän naurettu Tassulle ja ihmetelty sun vauhtia, huh!
    KervisKarviselle kiitosterveiset välittänet, onneksi selvitti Elukan lajin alpakaksi. Mä olin huolestunnu, kun ei mulle selvinny millään minkä sortin elukka Elukka on.

    VastaaPoista
  8. Ooh,viikon käsityötkö ja noin paljon kaikkea! Tassu on aina yhtä hurmaava. Ja voi mikä ihana ristpistotyö tuossa edellä ja vielä miehen tekemä!

    VastaaPoista
  9. Kylläpä hienoja töitä oot tehnyt :)

    VastaaPoista
  10. Vau, minä en saa kuukaudessakaan aikaan noin montaa käsityötä. Ovatkos Viiru ja Tassu tavanneet koskaan ilman ikkunaa välissä?

    VastaaPoista
  11. Hmmm miten tämän nyt sanoisin, Viiru ei näytä kovin pieneltä kisulta.....joten. No kaikki alle kahdeksankiloiset ovat vielä lapsia Viikarinkin mielestä. Hirveän paljon olet touhunnut ja saanut kaikkea kivaa aikaiseksi. Tarmonpesä ; )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!