tiistai 2. kesäkuuta 2015

Hellehattu ja jalatin

Täksi viikoksi luvattu helle on peruttu. Onneksi. Inhoan hellettä muutenkin ja kipsi kintussa kuumuus tuntuu vieläkin inhottavammalta.

Hellehatun virkkailin kuitenkin viime viikolla. Lankana on teeteen hilla ja koukku KnitPro Waves nro 3.
Ohje oli Kotiliesi Käsityöt -lehdessä 4/2015. Vaikka olenkin vaan vähän virkkaillut enkä voi sanoa olevani mikään virtuoosi vikkausohjeiden lukemisessa niin silti tuntuu, et lehdessä olleen kuvan ja ohjeen välillä oli aika vähän yhteistä... Mun tekeleeni on kuvan ja ohjeen yhdistelmä. Joskus mietin et koeneulotaanko/koevirkataanko noita ohjeita ollenkaan ennen lehtiin painamista? Tai edes lukeeko niitä kukaan ajatuksella läpi. Joka tapauksessa hatusta tuli ihan kiva. Lankaa kului 54 g.

Eilen sain luvan aloittaa kipsijalalle varaamisen. Aloitin innoissani harkat heti aamusta. Taisin vähän riehaantua ja puolen päivän jälkeen olikin pakko popsia buranaa ja ilta menikin sitten sohvalla kinttu pystyssä. Karvis on ollut huolissaan siitä, ettei mulla ole kipsijalkaan sopivaa sukkaa. Mä en koska mun varpaaat ei palele. Niilläkin on varmaan mummotauti. Mut jotain peittoa siihen piti väsätä kun kävelyharjoitukset alkaa. Karvis vielä tokas ettei kukaan halua nähdä mun varpaita! Mun mielestä varpaissa ei oo mitään vikaa. Ne on mukavan pulleat eikä enää edes yhtään sinertävänkukertavanmustat!
Tällainen ajatus oli... kassitossun mukaelma. Eihän se vauhdissa mukana olis pysynyt. Koska mä ne pura (vaikka isa sitä uskalsi ehdottaa) niin poimin tuosta reunasta silmukat ja tikuttelin (looppasin) jatkoa kavennellen aina välillä.
Ja hyvä tuli:
Vielä vähän liukuestenestettä pohjaan ja menoksi:
Lanka teetee pallas. Vaikka kipsin tassukuvio ei oikein mee langan kanssa sävy sävyyn niin ainakin Sock Stopin väri on kohdillaan! Jalattimen valmistuttua pidettiin tietenkin valmistujaisjuhlat:
Välillä mieli on tosi matalalla ja harmittaa oma tunarointi niin oikeasti mulla on ilonaiheita vaikka kuinka paljon! Karvinen on ollut tosi kiltti ja auttanut kaikessa. Ja vaikka en saareen paasekään niin pääsinpä viikonloppuna äidin ja isän mökille "päivähoitoon". Oma saamattomuus vaan hävettää. Minä kun vaan istun pyllylläni auringossa ja ihailen kaunista pihaa ja muut joutuu tekemään kaiken.
Ruuanlaittoon sentään osallistuin. Wokista tuli kyl vähän tulista...
Illalla pelattiin korttiia niin pitkään, että jokainen oli voitanut yhden pelin. Muistelin lapsuuskesiä Latosaaressa kun saunan jälkeen oli kova kiire grillata, et päästään pelaamaan korttia. Canastaa pelattiin melkein joka ilta pitkälle yöhön.

Sunnuntain kotimatka oli vaiheikas. Valkohäntäpeura loikki tien yli ja pupujussi kökötti keskellä tietä. Lopulta tie sananmukaisesti nousi pystyyn:
Kotona odotteli sanomalehti ja kortti. ihmettelin korttia - eihän viikonloppuna postia jaella!
Kortissa uusi naapurini (jonka olen tavannut kerran aikaisemmin) tarjosi apuaan kuultuaan, että olen loukannut jalkani! Tippa linssissä soitin ovikelloa ja kiittelin. Moni muukin on tarjonnut apua - maailma on ihania ihmisiä täynnä! Kiitoskukkaset kaikille:

18 kommenttia:

  1. Voi Susu, et usko kun mä pelästyin tosta grillauskuvasta ja pakko kertoo sullekki. Ei siin muuta vikaa, kun toi muovituoli jos oot polvillas. Noi menee tosi herkästi nurin tasasel ja hiekas vielä helpommin, usko pois puhun kokemuksella... Vaan nätisti keskel istumal turvallisia, kaik vääntyily helposti kippaa tuolin. t, Nimim. Ex-extreamtuoleilija

    No niin, nyt mä jo ehdin hattuu ja tossuukin kattomaan, hattu on tosi hyvänmallinen ja tossu just ninku pitääkin. Samaa mieltä lehtien ohjeista kautta linjan käsityöohjeiden suhteen, monasti miettiny miten moni aloittaja lopettanu käsityöt niiden takia... Toinen nois on kokojen sarjoitukset ja koot muuten välil tuntuu olevan hatusta tempaistuja, ompelukaavoissa varsinkin.

    Tsemppiä ja jaksamista sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Toi oli se tukevampi muovituoli:) Ja jotenki mun on sentään pakko yrittää olla hyödyks!

      Juttelin tuosta ohjejutusta teeteen Sirpan kanssa äsken. Ohjeita ei aina tosiaan koeneulota tai edes ehditä lukemaan. Vastuu on ohjeen laatijalla, joille toimittajat maksaa korvauksen malleista ja ohjeista. Mutta palautetta saa ja pitääkin antaa. Oikea palauteosoite on tietenkin mallin julkaisija eikä joku blogi tai feisbuukiryhmä (jonka virheen mä just itte tein). Ohjeiden kirjoittaminen ei tosiaan oo mikään helppo juttu. Kun ittelle on ihan päivänselvää miten joku asia tehdään ni se on silti vaikeeta saada yksiselitteisesti ja selkeästi paperille niin et muutkin ymmärtää...

      Poista
  2. Hieno hellehattu; helteet vain puuttuvat :) En minäkään niin kauhean kuumasta välitä, mutta sen verran, että uimavedet lämpiäisisivät (olikohan tämä nyt oikea sana). Kipsitossu on hieno myös ja liukueste aivan ehdoton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun pääsiskin uimaan! Ehdin kyl heittää talviturkin ku merivesi oli 2,6 asteista :)

      Poista
  3. Nauttisit nyt vaan täysillä siitä, että toiset passaa ja puuhaa sun hyvinvointis eteen.=) Kerkiäthän sinä sitten taas touhuta täysillä kun on molemmat jalat alla. Onneksi taidat saada kipsin pois ennenkuin ne pahimmat heinäkuun helteet iskee ja hiki alkaa virrata kipsin sisällä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautitaan ja odotellaan kaksijalkaisuutta! Kyl se hiki virtaa kipsin sisällä jo nyt :(

      Poista
  4. Jokin korkeampi karma nyt vain huolehtii kierolla tavallaan että the lankakauppiaskin saa tälle kesää lepolomajakson. Huolehtiipa että ilmatkin ovat omiaan sohvalla loikoiluun eli mitä passeleimmat käsillään värkkäämiseen. :)
    Tulipas sukka stopparista mieleeni, että itsellänikin sellainen on varronnut kaapissa jo Tampereen messuilta asti käyttöönottoa. Kuinkahan kauan se vielä malttaa siellä varrota? Nyt ei yhtään sukattaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieroa tosiaan... näillä käpälillä olis mielellään ollu vaikka klapikonetta käyttämässä, mut tähän on tyytyminen. Sukkastopparia varmaan kannattaa hölskytellä välillä ettei kuivu. Toi pullo on muutaman vuoden vanhaa (avattu) ja siellä oli kuivunu kökkö keskellä ja litkua pohjalla.

      Poista
  5. Miks aina pitää tapahtua jokin katastrofi ennen kuin ymmärtää kuinka paljon itsestä välitetään? Tuo pitäisi kuulua jokaisen ihmisen aamuherätykseen, että on kiitollinen siitä että välitetään. Nyt päivittämään aamun avausta!
    Mukavia puuhasteluja sulla. Sun tehtäväsi on nyt toipua, toisten pitää touhuta omia tehtäviään. Ja ennen kuin huomaatkaan touhuat taas kaikkea muuta kuin istuskelet ja ajattelet sinisiä ajatuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ajatukset oli oikeasti tänään ihan iloisenmustia. Mut oikeassa olet - mulla on hienosti asiat!

      Poista
  6. neuloo mopsien kanssa2. kesäkuuta 2015 klo 16.18

    Jukra, että mä melkein kevytkadehdin sua tosta virkkuusta! Purin juuri kaiken virkkaamani taiteen (Arte). En saa millään tasaista reunaa. Vielä mä sen langan selätän, samperi!
    Tiedätkö, että ajattelin eilen, että mahtaako sulla olla sukkaa kipsikinttuun! Ei sillä, että olisin apuun rientänyt, mutta jostain vaan juolahti mieleen. Nyt sain tyynen mielen, kun sulla on. Ja värien sinfoniahan on kiva, ei aina tarvitse niin sävy sävyyn.
    Silloin, kun on tilapäisesti vaurioitunut, niin pitää osata olla ja ottaa avut ja passuut vastaan, uskon , että laitat hyvän kiertämään, sinunkin apuasi taatusti joskus joku lähi-ihminen tulee tarvitsemaan. Sulla on sydämellinen naapuri! Muista Midsomerit klo 17 jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistin midsomerin ja sitä ennen otin kymmene minsan torkut ku odottelin et kynsilakka (väritön) kuivuu. Sääli sun Artea. Mun Arte on NIIN onnistunu et kerranki olen tyytyväinen. Jos huomenna sais jo kuvia siitä.

      Poista
  7. Ihana hellehattu. Minä taas rakastan hellettä ja olen ekaa viikkoa lomalla. Harmittelen, että helle peruuntui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että se helle tulee sinne ja pysyy poissa täältä :) Hyvää lomaa!

      Poista
  8. Voi Susu sinua ja jalkaasi. Koeta nyt ottaa hyvin rauhalliseti ja nauti tästä vähän kiireettömämmästä ajasta. Tee vaan kaikke mikä kivalta tuntuu noissa olosuhteissa. Hellehattu on kivan näköinen. Tsemppiä ja paranemisia ja Tassulle terkkuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intsu. Onneksi on käsityöt!

      Poista
  9. Uusi aluevaltaus tuo jalatin! Ehkä niitä on syytä tehdä puotiin myytäväksi.
    Hieno kipsikuvio, Tassu jos olis antanut tassunsa malliksi niin olis varmaan paljon isommat jäljet.
    Ihana naapuri kun tuolleen lähestyi, tosi kiva asia. Ja muutkin auttajat tietysti. Kyll mäkin jeesaisin jos oisin lähempänä.
    Kai sä ny juhannukseksi saareen pääset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossuja yksijalkaisille! Tää sopis kässyks myös niille, jotka kärsii toisen sukan syndroomasta...
      Pitihän tästäkin jotain iloa repiä ja kun kerran sai valita niin tassukuvio oli ainut oikea:)
      Saareen pääsystä tässä kohtaa vaan haaveilen (tosin suunnitelmat on pitkällä). Juhannusvieraat "lohdutteli" et ei siellä saaressa mua tarvita kun paikka on kaikille tuttu monen vuoden ajalta. Se vitsi ei muuten naurattanu yhtään!

      Poista

Kiitos kommentistasi!