lauantai 5. maaliskuuta 2016

"Opintomatka" kässämessuille ja Raphiat päälle

Aamulla startattiin iloisissa kadonneitten lapasten jälleennäkemistunnelimssa. Matka Wanhan Sataman kässämessuille alkoi. Piiku hyppäsi Reppulin kyytiin ja siitä hurautettiin Saloon. Yhdessä kiivettiin Salon Seudun Kädentaitajien bussiin.

Matkakässyt oli tietenkin pakattuna mukaan...

Perillä meillä oli aikaa ihan kivasti ensin kierrellä, moikkailla tuttuja, sitten lounastaa (julmetun hyvää lohisoppaa ihan kohtuuhinnalla) ja vatta täytenä shoppailla. Ja taas kuluttaa aikaa.

Mullahan oli huvittelun lisäksi kyseessä "opintomatka", sillä mehän olemme kahden viikon kuluttua Turun Kädentaitomessuilla! Osasto 70 - Tervetuloa!

Ootteko huomanneet, miten lehtikauppiaita soittelee solkenaan jos ei halua tilata mitään? Mulle on viime viikkoina tarjottu ainakin Suomen Kuvalehteä ja Gloriaa, mutku kun olen odottanut Kotiliesi Käsityön tarjousta ni eipä kuulu. Siispä ensi töikseni tilasin lehden. Ihan mukavin kylkiäisin:
 Ei sentäs niitä ilmaisia ämpäreitä, mut ihan kiva ja vahva kassi, tiskirätti ja kuorimavaitsi... ja sitä lehteä teitty pariks vuodeks.

Piiku on tilkkuilija ja siksi noissa tilkkupaikoissa tietenkin pysähdeltiin. Mut hei haloo! Mä en ees ompele ja silti piti ostaa pala kangasta! Miksikähän?

Enkä laita ruokaa (ainakaan mielelläni) ja silti piti ostaa raastin:

Se nyt oli oikeesti eka innostava tosi uusi juttu koko messuilla! Puikot Knit Pro Zingit Pitsi&Palmikolta. Eniten käytetty koko itselle koekäyttöön.

Ei messuja ilman kirjaa... Kaksi euroa:
Kotimatkalla mulla oli arpaonnea. Parillakin arvalla tuli voittoa. Ja toinen palkinto oli ainakin ulkoisesti Tassulle ihan paras tuliainen:
Silput siivoon sitten huomenna... Tassun iskälle tuliaisiksi ruista ranteeseen:
Ja sit vielä yksi yllätyskässy eli ne Raphiat. Tää on nimittäin virkannut! Tulevaa kesää ajatellen hellehattu Katian Raphiasta:
4 mm KnitPro Waves -koukulla ja jännittävää paperista lankaa kului 62 g. Ihan pikkuisen itte modailin Kotiliesi käsityöt 5/2105:ssä ollutta mallia.
Oikeastaan aika kiva.

17 kommenttia:

  1. Kertoisitko sitten, millaiset nuo zingit on neuloa? Oon niitä Pitsi&Palmikossa ihaillut, mutten ole viitsinyt ostaa, kun oon tykännyt puisilla neuloa. Kiinnostaisi silti, millainen tuntuma niissä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä ehtiny kokeilla, mut moni on kehunut. Mua epäilytti toi erivärinen kärki mut se on vaan värijuttu. Hiilikuituisista en tykkää kun mun mielestä lanka tökkää siihen hiilen ja kärjen saumaan. Tosin moni muu kyl tykkää niistäkin...

      Poista
    2. Joo mä en tykkää saumallisista puikoista, oon tosi tarkka pyöröpuikkojenkin saumakohdista etttei vaan töki :)

      Poista
    3. Kokeilin aamulla puolen tunnin ajan. Saumaa ei oo, tuossa kärjessa vaan väri vaihtuu. Kevyet ovat ja hyvin luistavat. Väri on iloinen ja mukava kilinä kuuluu neuloessa. Sopii varmaan niille, joilla on taipumus katkoa puisia puikkoja... Itte taidan silti vaihtaa takaisin Knit Pickseihin. Ei silti turha hankinta - ihmisellä ei voi olla liikaa kakspuolikkaita sukkapuikkoja!

      Poista
  2. Kivan näköinen hattu. Tuota Raphiaa pitää kyllä kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska koe. Jos on pakko virkata... Uusimmassa kotiliesi kässylehdessä oli tuosta langasta NEULOTTUJA kasseja.

      Poista
  3. Yhdet Zingit on ja ne on ihan kivat, tosi kevyet.
    Muutama vuosi sitten ostin tuon raastimen. Pari kertaa käytin mutta ku kynnetkin tuli raastettua niin tuolla se käyttämättömänä hyllyn perällä häpeää.. .
    Tietysti Tassu-kangasta piti ostaa. . .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot aina nähny jo kaiken... Raastin oli meille ihan uus ja innostava juttu. Kun se oli ihan alussa niin heti tuli sellainen kiva fiilis koko messuista. Usein messuilta palatessa on sellanen olo et olis tään ajan kotonakin voinu olla ku kaikki on jo nähty. Ny oli kiva reissu. Ja ehkäpä en kangasosastoille olis edes pysähtyny ilman Piikua...

      Poista
  4. Teillä on taas ollut niin mukava reissu ( ja rahaa on saatu palamaan messuilla niin kuin kuuluukin tehdä =D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kivaa oli. Mulla oli vaan vähän käteistä rahaa mukana mut vaikka me tehtiin niin edullisia kimppakauppoja et saatiin paljon alennuksia ni silti oon vielä kympin aiki Piikulle...

      Poista
    2. Mut matka oli kivan hintainen. Jopa niin, et kannatti ensin pikkuautolla pyyhältää Turusta Saloon ja hypätä siellä bussin kyytiin. Ja neuloa koko bussimatka sen sijaan et olis itte mennu omalla autolla ees sun taas.

      Poista
  5. Tuossa kuvassa ei nyt oikein näy sitä sun parasta juttua tuon sun uuden ihanan tuubin kanssa: pinkki tuubi ja saman sävyinen voimakas huulipuna! Wau, tosi upeeta! Pitänee itsekin kokeilla - lankakin olis neljään tuubiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuubi sai ihan oman postauksen :)

      Poista
  6. Moikka, voisitko ottaa mukaan bambusukkalankaa Turussa pidettäville kädentaitomesuille. terkuin Saara

    VastaaPoista
  7. Ilman muuta otetaan bambut mukaan. Kiva kun saadaan toiveita tätäkin kautta. Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Onko hattu kokeiltavana liikkeessä? Haluaisin tehdä, mutta oon niin laiska tekemään ja purkamaan, että mielellään sovittais mallia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeiltavana on. Tervetuloa! Testailin omassa päässäni perjantaina kun oli tosi bad-hair-day. Ei tuo ihan purkamatta meikäläiseltäkään onnistunut. Tein lieristä runsaamman ku ohjeessa - jotenkin se näytti vähän pöljältä alkuun.

      Poista

Kiitos kommentistasi!