perjantai 6. tammikuuta 2017

Vauvan setti ja tilastoja

On se vaan hyvä juttu et on olemassa dead line. Muuten en sais aikaiseksi yhtikäs mitään.

Sain syyskuussa tilauksen. Yksinkertainen vauvan nuttu, ei pitsiä, isot napit. Lisäksi junasukat ja kypärämyssy. Toimitus tammikuussa. Joulun aikoihin mietin et pitäisköhän pikkuhiljaa aloitella...
No eihän siinä pitkään nokka tuhise, kun vaan pistää toimeksi!

Nutun ohje on teetee Neulelehdestä 1/2014, malli 25 Laban pikku kummitus. Laban meinasi tosissaan alkaa kummittelemaan mulle. Ohjeessa oli aika monta kökköjuttua. Esim. eka lause joka sanoi et "Taka- ja etukappaleet virkataan samanaikaisesti kainaloon asti". VIRKATAAN? Voi vee... Resorin pituus oli 1 kerros (piti olla 3 cm) ja hihan kädentien kavennukset oli unohtunut (pitää olla kolme silmukkaa mol. reunoista ennen raglaneita), samoin napinläven langankierto tms uuden silmukan tekeminen päätetyn tilalle loisti poissaolollaan. Kaikesta huolimatta sain aikaiseksi ihan kelpo nutun.

Ohjeessa oli toki paljon hyvääkin. Silmukkaluvut stemmasivat täsmälleen (jos olis kaventanu hihasta ne kuus ennen raglaneita). Te, jotka tunnette mut, tiedätte varmaan hyvin, että olen lähettäny ohjeista vastaaville tyypeille tämän tiimoilta varsin "iloisia" joulun- ja uudenvuodentoivotuksia ja menny sinne tänne (puhelin)lankoja pitkin. Luulenpa, että Labania paljon kamalampi kummitus joillekin tällä hetkellä on Susu...

Lankana teetee Helmi, menekki kokoon 3-6 kk vain 85 g! Resorit tikuttelin 2,5 mm pitsiaddeilla ja muun nutun 3 mm samanlaisilla puikoilla. Omppunapit tietenkin naapuripuodista.
 Junasukat tikuttelin 2,5 mm Kint Pro Zingeillä. Menekki puoli kerää eli 25 g.
Kypärämyssy 2,5 mm pitsiaddeilla. Tuntuu, että saan tasaisempaa jälkeä metallipuikoilla kuin puisilla, vaikka puiset on muuten mukavammat.Solmiamisnauhat tikuttelin I-cordina 15 cm sukkapuikoilla. Lankaa kului 21 g.
Taidan olla vähän tylsä kun tykkään tosi paljon teeteen Helmestä. Siinä ei oo mitään ihmeellistä. Ihan tavallista ohutta perusvauvalankaa, konepestävää merinoa. lanka on ihan mielettömän riittoisaa - koko settiin kului vajaat kolme kerää! Helmessä (vai Helmissä?) on jo ennestään tosi hyvä värivalikoima, mutta minä odotan ku kuuta nosevaa sitä päivää, kun värejä tulee vielä 8 lisää! Sen pitäis tapahtua ihan lähipäivinä (tammikuun puolivälissä). Kaupassa on hyllypäikat uusille jo varattuna... Tammikuun puolivälissä ilmestyy myös seuraava teetee Neulelehti, jossa on vauvateema. Äkäisistä puheistani huolimatta odotan myös uutta lehteä innolla :)

Ja ne vuoden 2016 tilastot:
Neulottua lankaa (valmistuneissa neuleissa) 20659 metriä ja virkattua 988 metriä.
Molemmat lukemat vähemmän, kuin edellisen vuonna, mutta se pelkästään hyvä juttu. Edelliskesänä könkkäsin kipsi kintussa eikä voinu tehdä muuta ku istua ja tikutella. Tänä vuonna kesä meni mukavammin pinotexin ja pensselin parissa.

Lankakilojahan en oo mittaillut vuosikausiin, mutta mainittavaa on. että olen itse pienentynyt vuoden aikana nelisen kiloa. Sitä ei mistään huomaa, eikä tässä kropassa moisella ole mitään merkitystä, mut suunta on sentän positiivinen.

Blogikirjoitukset vähenevät vuosi vuodelta. Loppuvuodesta Susun Silmukat täytti 9 vuotta. Välillä vähän mietityttää, että oliskohan aika kokonaan lopetella jaarittelut. Jutunjuurta kun ei pukkaa yhtään samaan malliin kuin aikaisemmin. Vuodatuksen kaatumisesta silloin aikoinaan alkoi alamäki. Joskus itteäkin naurattaa noi alkuaikojen blogikirjoitukset... Jossain välissä tämän bloggerin lukijalaskuri on kuitenkin ylittäny 300000! Jos laskee vielä Vuodatuksenkin lukemat, niin puoli miljoonaa menee poikki! Aika hurjaa. Kiitokset teille kaikille, jotka piipahtelette täällä ja erityisesti teille, jotka kommentoitte! Sehän on tämän bloggailun suola ja sokeri!

16 kommenttia:

  1. Kauniin setin teitkin, ohjeen kompista huolimatta. Joskus nuo ohjeissa olevat virheet ei kyllä naurata kun hetken saa itselleen tankata miten tuo nyt noin menee.
    Hyvää vuoden jatkoa1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Olen oikeasti sitä mieltä, että niistä virheistä pitää informoida ohjeiden tekijöille (tosin kiukkuinen Susu antaa palautteen vähän turhan pahasuisesti). Muuten mikään ei muutu ja joku vähemmän neulonut heittää puikot nurkkaan kun kuvittelee ettei osaa vaikka syy on jossain ihan muualla. Tai jos ei ymmärrä ni pitää kysyä (oon sitäkin harrastanut tällä viikolla kun en ymmärtäny virkkuuohjetta, joka oli ihan oikein). Mekin puodissa yritetään neuvoa ja ottaa selvää jos ohjeiden kanssa on propleeneja.

      Poista
  2. neuloo mopsien kanssa6. tammikuuta 2017 klo 13.40

    Söpö setti! Sä mitään bloggaamista lopeta, höh, juttujen aiheita keksitään vaikka yhdessä eikä kaiken tarvitse olla silmukoihin tai kässyyn liittyvää. Mieluisaa jatkoa, sulle ja muille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä jutunjuuria. Vaikka kuntoa kohottavia uippislippuja sukanvarressa <3 Jotenki vaan tuntuu siltä et tään tietsikan äärellä menee ihan liikaa aikaa nykyään. Oon jo nyt päättäny et yks ilta viikossa ku en avaa konetta kotona ollenkaan. Jos vaiks sillo niit silmukoit ja kässyi!

      Poista
  3. neuloo mopsien kanssa6. tammikuuta 2017 klo 13.43

    Mun kommentit häviää jonnekin, äskeinenkin. Eli söpö setti, hölmöt ohjeet, mutta onneksi viisas neuloja. Et mitään bloggaamista lopeta tietenkään. Nyt kokeilen onnistuuko tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne sit kuitenkaa mihinkään häviä. Viisas LOL!

      Poista
  4. Nätti setti! Toivottavasti et kuitenkaan tosissasi ole lopettamassa bloggaamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kai tosissani :) Toi naamakirja vaan näyttää olevan paljon helpompi tapa heittää jotain nopeesti ja sit kaikki hauskat jutut unohtuu ku ne on sit blogia kirjoittaessa jo "vanhentunu":(

      Poista
  5. Hieno setti ja upeata neule- ja bloggausvuotta! Kiva kun bloggailee edes harvakseltaan --toivon mä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - mainiota neulevuotta myös sinulle!

      Poista
  6. Heh - sinä lopettelemassa? no joo, on niitä tuulia sulla! ;) Pitäähän sun täällä päästellä ainakin puhinat noista ohjeitten kököistä. Uskomatonta soopaa taas on ollut, ei uskois!
    Vaan onnea elopainon pudotuksesta! Vai ei merkitystä! Uskon että on terveydelle tosi hyväksi. Tänä vuonna toiset - niin se on jo yhteensä....
    Helmi, jos se on nimi, se taipuu Helmin. Vaan jos puhutaan helmestä, siis sellaisesta joka syntyy simpukankuoren sisään, niin se onkin helmen. Sillai helppoo ku heinänteko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä tuulia. Kyl sää tiedät.
      Kiitti kielipoillisista neuvoista. Mua muuten ottaa korvaan ku oikeat toimittavat radiossa sanoo et Petteri Orvon... Kääk!

      Poista
  7. Onnittelut menetyksen johdosta;) Jos saa näin kieli poskessa soukentumista kehaista.
    Kyllähän se kova ikävä tulisi jos ei pääsisi välillä lukemaan The Tarkastajan eli Tassun kuulumisia. Myös reissut Reppulin kanssa ovat varsin viihdyttävää luettavaa. Ja ennen kaikkea se tärkein, no olkoon menneeksi se toiseksi tärkein, heti Tassun jälkeen eli käsityö raportoinnit niin ne lankaan liittyvät käsityöt kuin sitten vaikkapa pinotexin kanssa.
    Että tällaista suolaa ja sokeria tällä kertaa.
    Toivottavasti siis jatkat blogin pitoa jossakin muodossa vaikka sitten "lankakauppiaan kuukausikirjeenä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tassu kiittä ja kehrää :) Ja mä kans. Suolasta ja sokerita. Kuukausikirjeestä tulis megapitkä, joten parempi varmaan useammin pieniä paloja...

      Poista
  8. Nätti setti, voi kun olisikin joku vauva jolle voisi neuloa.
    Älä nyt ihmeessä haaveilekkaan lopettamisesta. Ihan sopivassa tahdissa olet bloggaillut. Eihän sitä kukaan jaksaisikaan lukeakaan, jos joka päivä kirjoittelisit =)
    Omat kilot ja lankakilot ovat suoraan verrannollisia toisiinsa. Minullakin on vuodessa lankamäärä lisääntynyt, mutta omia läskejä lähtenyt 8kg, kiitos uuden lääkityksen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks olkoon - tasapaino pitää kiloissa olla!

      Poista

Kiitos kommentistasi!