torstai 12. lokakuuta 2017

Hei tonttu-ukot hyppikää...

Mun tonttu-ukot ei vielä hyppelehdi, vaan seisovat kiltisti rivissä:
Joku tässä mun neulomisessa nyt mättää. Yhtään en oo jouluihminen, yhtään en tykkää kirjoneuleista ja Ida töissä vielä ihmetteli ääneen et miks kaikesta huolimatta kidutan itseäni koko ajan pitkillä kirjoneulesukilla! Tää malli nyt vaan on aika kiva. Ja nopia tehdä.
Kirjoneuletta on kohtuuvähän, kolmella langalla piti neuloa vaan jotain kaks kerrosta per sukka ja ihan oikeasti tykkään tuosta jalkateräosan raidoituksesta! Näitä oon toki tehnyt ennenkin, mutta mihinkäs hyvä malli happanis?
Lanka siis teetee Salla, menekki yhteensä 130g (kaksi kerää vaalean harmaata, yksi tumman harmaa, yksi punainen ja hitunen valkoista). Puikot 3½ mm Knit Picksin 20 cm Caspian Woodit. Ohje vanhasta Kauneimpien Käsitöiden Joululehdestä vuodelta 2012.

Se tässä nyt vähän kans ihmetyttää, et miksi ihmeessä mä yleensä teen sukkia vaan ohuista langoista? Eilenkin aloin suomisatasukkaa kakspuolikkailla Ergonomicseilla (ku nyt viimein ja viimein niitä kakspuolikkaita on saatu puotiin):
Mutta olihan se tonttusukkien neulominen kivaa. Paksulla langalla kun aloin sunnuntai-iltana, niin jo maanatai-iltana päättelin silmukoita samalla kun ruodittiin Saulin ja Jennin vauvauutisia ystävän kanssa napit korvilla puhelimessa... Päättelykin sujui siinä sivussa ihan huomaamatta.

Viikonloppuna ei paljon kässyt edistyneet. Mökille päästyäni lauantaina painelin heti metsään. Tähän aikaan vuodesta taas kiirettä pitää. Kaikkea pitää ehtiä ennen pimeän tuloa... Ja sit ku pimeä tuli, niin syötiin ja sen päälle piti ottaa pienet päikkärit... Päikkärit yhdeksästä yhteen ja sen jälkeen yöunet puoli kahdesta seitsemään. Eipä siinä neulottu vaan vedettiin hirsiä. Aamulla uudelleen metsään - heti kun tuli tarpeeksi valoisaa. Lauantaina oli ihan hyvä saalispäivä. Tassun kummeilla oli vähän ylituotantoa ahvenista - joku ei millään olis malttanut odottaa niitä kylkipaloja:
 Sieniäkin ihan mukavasti. Ja tämän viikon sateiden jälkeen ens viikonloppunakaan ei taida neuleet edistyä...

4 kommenttia:

  1. Kohta se taitaa olla joulu, kun tontutkin alkavat piiritanssinsa! :D On muuten kivat jouluiset värit noissa sukissa, sellaiset rauhalliset, joista minä tykkään.
    Minä teen mieluummin sukkia ohuista langoista, paksummista langoista tahtoo tulla jotenkin "kömpelöitä", jos sukista niin voi sanoa. Mutta kun otat ohuen langan ja jonkun kivan mallin, saat melkein kuin korun.

    VastaaPoista
  2. Tuo tonttusukkaohje on saatavana Garnstudion sivuilta maksutta.
    https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4875&cid=11

    VastaaPoista
  3. No jo vain! Kylläpä paljon tapahtuukin sulle mökkiviikonloppuna! Mä en sais omaan viikonloppupakinaan enempää kymmentä lausetta!
    Kivoja sukkia ja pipoja, mä kuhnastelen vaan kaikkee ihme nyppimistä. Ja haaveilen uusista hienoista projekteista! Neulomakerhossa tehdään tanssiaskeleet osaakaan naiseen, eiks vaan? 😎🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Surkuhupaisia väliaikatietoja tippuu ennen tiistai-iltaakin varmaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!