torstai 28. joulukuuta 2017

Pienissä paketeissa barbin mekkojako?



Yks iltapäivä ennen joulua puodissa poikkesi tuttu asiakas, jolla oli veikeät käsistimet. Ohjeen alkuperää ei muistanut, mutta kertoi miten ne oli tehty ja minä riipustin vihkoon ohjeen. Myöhemmin oli kyllä hankalaa saada omista harakanvarpaista selvää. Ensin tein prototyypit itselleni:
Aika käytännölliset autoa ajaessa nahkahanskojen päällä. Lämmittävät mut sormet eikä nahkahanskat luisuile kylmällä ratilla. No nämä protot ei pahemmin lämmitä, koska ovat niin pienet, että puristavat ja veri ei kierrä. Tosin nyt kun ne ovat käytössä venyneet niin peukkukin pysyy jo lämpimänä. Muoto on varsin kummallinen – niin kuin barbin frillahame tai jotain.

Innostuin kuitenkin tekemään näitä lisää modaten ohjetta vähän väljemmäksi. Ja vähän fiinimmästä langasta – teeteen Tundrasta.
 Näihin kiinnitin heijastinhelmiä. Ajattelin, että ystävä vois käyttää näitä koiralenkillä.
Toiset ystävälle, joka palelee aina ja näpyttelee koko ajan tietsikkaa sormet kohmeessa.

Lankaa kului vajaa kerä/pari ja käytin Ergonomics sukkapuikkoja nro 3½. Alan tottua ergoihin ja ne on aika kivat. Tätä malliakin taidan vielä kokeilla. Onnistuiskohan hahtuvasta huovutetut?
Muutaman Cleany-pesimenkin virkkailin lisää. Palautetta on tullut, että toimii. Itsekin olen käyttänyt omiani ja ihan mainio ja hassunhauska keksintö tämäkin. Langasta on moneksi ja jokaiselle materiaalille oman käyttötarkoituksensa tuumii lankakauppias, joka vielä pari vuotta sitten nokka pystyssä julisti et ”Meillähän ei muovia myyrä!”

Tänä vuonna koko suku ei saanut sukkia. Susun sukkatehdas on ollut jonkinlaisessa lamassa. Tai oikeastaan on yhdet ihnokkilankasukat kesken ja olen päättäny et uusia en ala, ennen kuin ne on valmiit. Toinen sukka puuttuu edelleen. Yritän pinnistellä sen valmiiksi, jotta pääsen tekemään sukkia kivoista langoista.

Kummityttö kysyi syksyn mökkireissulla, et onko liian aikaista kirjoittaa joulupukille. No jos Susu on joulupukin tonttuna niin kannattais kirjoittaa viimeistään heinäkuussa tai peräti tammikuussa ja olla koko vuosi hirveän kamalan kiltti! Toivomuslistalla oli pitkät, lämpimät ja iloisen väriset polvarit, jotka jalassa olisi kiva käpertyä sohvannurkkaan lukemaan kirjoja.
Tuumasta toimeen! Kummitytön lempiväri oli pikkulikkana keltainen (toivottavasti on vieläkin). Heitin kässäpussiin muutaman kerän keltaista teetee Sallaa (kestää konepesun) ja kyytiin kaikki jämäsallat. Silmukkalukuja ja malleja katselin ”sillä silmällä” monestakin paikasta, mutta pääasiassa vaan huvittelin menemään molempia sukkia yhtä aikaa. Toisessa sukassa Knit Picksin Caspian Wood puikot ja toisessa Ergot. Hiukan pelkäsin et onko käsiala samanlaista mutta turhaan. Jos teen kahta sukkaa esim. Zingeillä ja puisilla puikoilla niin käsiala on erilainen. En tiedä mistä johtuu. Ehkäpä niillä metallipuikoilla uskaltaa tikutella tiukempaa.
Joka tapauksessa lopputuloksena oli mun mielestä niin rumat sukat et ne on melkeen hienot! Lankaa vähän päälle 200g.

Vain veljenpoika sai tänä jouluna bambusukat. Ihan tylsän väriset tavikset:
Lanka Hot Socks Rubin, menekki vähän päälle 70 g, puikot 2,5mm Ergonomicsit.

Yksi pieni pukinpaketti on vielä avaamatta ja toinen vasta työn alla, joten päätän raporttini tältä erää tähän ja menen tikuttelemaan. Kuullaan vielä ennen vuodenvaihtdetta! Ehkä. Heippa!

5 kommenttia:

  1. Tässä on yksi mahdollinen alkulähde noille kämmekkäille, Katjun kannoilla blogissa
    http://katjunkannoilla.blogspot.fi/2015/05/noro-kammekkaat-ohje.html

    Kivat on molemmat sukat, veljenpojan tavikset on just taviksina hyvät. Ei sitä niin fiiniä ja erikoista tarvii olla, eiks sopiva koko ja lämpö ole ne tärkeimmät. Ja tietty se 'rakkaudella tehty'.
    Hyviä vuoden vikoja päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti KristiinaS! Mä melkein arvasin, että sultä löytyy ohjelinkki:) Näyttää ihan samalta ohjeelta. Mulla on samat silmukat mut paljon ohuempi lanka ja pienemmät puikot.Ei yhtään ihme et mun versio on pikkasen knafti ja peukussa melkein kuolio :)Noihin aplakkaisiin lisäsin välikerroksia ni tuli väljyyttä.

      Poista
  2. neuloo mopsien kanssa29. joulukuuta 2017 klo 8.56

    Kauheen kivat sukat ja kämmekkäät tai miksikä kämmenittimiksi noita sanois. Käpäläiset? Tassukkaat? No, joulu onnellisesti ohi, vielä kun päästään alkuvuoteen, niin virkistyy.
    Mulla käy jännä säkä sukkien kanssa, just kun olen murheissani, että kenelle teen seuraavat, kun ihania värejä ja lankoja on vielä kokeilematta, tulee viestiä, että mulle sais tehdä ja mullekin kelpais.
    Menee nämä sadepäivät, pimeät ja ehtoot mukavasti, kun kutoilee pirteitä värejä.
    Ketuttaa tämä flegmatia, en vesijuoksemaan saanut itseäni yksin menemään.
    Uutta vuotta ja juoksukaveria odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käpäläiset on kiva!
      Ens vuonna sit kipitelään taas. Kuha päästää pyhist.

      Poista
  3. Ihania käsitöitä. Kauniit nuo kämmekkäät. Omani ovat edelleenkin valitettavasti vaiheessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!