sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Vuoden ensimmäiset

Kukkuu! Täällä ollaan. Vuosi on jo pitkällä, mutta blogiparka on viettänyt hiljaiseloa. Niinkuin blogin pitäjäkin - kässyrintamalta kun ei ole ollut mitään kummempaa raportoitavaa. Mut odottakaapa pari päivää...

Sitä ennen kuitenkin ne vuoden ensimmäiset pikkuiset valmistuneet. Edellisen postauksen Summa Stripes oli niin kiva malli ja kun lankaa oli vielä jäljellä niin tikuttelin toisenkin. Tällä kertaa negatiivina eli värit toisin päin:
Varit on yhtä karmeat kuin edellisessäkin ja olin ihan varma et Ida-Maria siitä tykkäis, joten hänelle synttärilahjaksi meni tämä.
En tiedä onko hän vaan kohtelias, mutta ainakin huivi on ollut joka päivä käytössä. Malli on tosi kiva ja kolmaskin Summa (hiukan hillitymmistä sävyistä) on jo puikoilla. Tosin sattuneista syistä se edistyy hitaanlaisesti.

Superhitaasti edistyivät myös mun Suomi100 -sukkani. Tavoite oli et Itsenäisyyspäiväksi olisivat valmistuneet. Vuoden ekana päivänä viimein.
 Lanka oli 4-säikeistä Regiaa, puikot 2,5 mm Zingit. Koko jotain 43-44. Jostain syystä en yhtään tykännyt langasta ja ihmettelen miten monet tätä kutsuvat markkinoiden parhaaksi. Ehkäpä se kestää parhaiten kulutusta tai jotain? Verrattuna Steppiin tai Rubiniin tai Pearliin tätä neuloessa tuntui siltä, että etusormen päältä kuoriutuu nahka rullalle. Karkeaa, ei kivaa, yhtä tervanjuontia neulominen. Mun mielestä neulomisesta pitää saada nauttia ja langan tunnusta pitää tulla hyvä mieli. Näissä sukissa ainut hyvä mieli tuli siitä, että ne tulivat viimeinkin valmiiksi! Loput suomiraitaregiat on poistokorissa, jota me kotioloissa kutsumme "ongelmajäteastiaksi"...

Tassun synttäreitä juhli taas koko maailma raketein. Tassu itse vietti synttäreitään Tottijärvellä, jossa ei onneksi kauheasti paukuteltu. Siellä oli ystävä Pate:
Pate on muutaman kerran ollut Juhannusta viettämässä mökillä, mutta arkana se on piiloutunut metsään. Nyt kotioloissa se oli miltei vieraanvarainen. Näytti Tassulle paikkoja ja "pojat" vähän leikkivätkin yhdessä, mutta ruokakupin täyttyessä se oli salamana paikalla. Tassuparka jäi hölmistyneenä ja nälkäisenä nuolemaan tassujaan...
Synttäri-iltana Pate säikkyi raketteja ja pysyi piilossa, mutta Tassu se pelasi noppaa:
Viimein tänne varsinaiseenkin Suomeen ollaan saatu vähän lunta ja pakkasta! Kun kaksi talvea on ollut pelkkää pimeyttä ja vesisadetta, niin minä olin niin innoissani et ryhdyin "leipomaan":
Hämis ja pakkasukko ovat yhteistyössä taiteilleet meidän autokatokseen tilataidetta:
Aurinkokin näyttäytyi tänään ja se lämmittää jo.
Päivä on jo paljon pidentyny. Aurinko painui vastarannan taa neljän aikoihin, mutta sen jälkeenkin oli vielä valoisaa:
  Lankametritilastossa on nyt niin harvinainen tilanne, ettei koskaan ennen (eikä varmaan koskaan tämän jälkeenkään): Virkattuja on enemmän kuin neulottuja! Palataan siihen sitten ihan omassa postauksessa.

5 kommenttia:

  1. Kokeillaan uudestaan. Huivit ovat kauniit ja kaulalla vielä kauniimmat, kuin kuvissa. Haluaisin itsekin...
    Muutaman päivän kestävä talvi on piristävä ja tuo iloa sekä silmälle että mielelle.
    Langan pitää nimenomaan olla ystävällinen ja innostava käsille, pehmeä ja suloinen sekä käsitellä että pitää yllä, päästä vaarpaisiin. Onneksi suloisuuksia ja herkkuja löytyy the Lankakaupasta yllin kyllin.

    VastaaPoista
  2. neuloo mopsien kanssa22. tammikuuta 2018 klo 10.48

    Hallelujaa, nyt jokin ei toimi. Täällä siis minä, joka neulon mopsien kanssa, eikä joku mies.

    VastaaPoista
  3. Kaunis hämistaideteos! Niin se Tassu taas vanheni. Oih, ihana noppapeli, en oo moneen vuoteen saanu pelikaveria.
    Jep, huivi on aikas kiva mut värit on ehkä vähän rajut.

    VastaaPoista
  4. Vau miten upeita neuleita. Kauniisti huivin vastavärit hehkuvat ja täydentävät toisiaan.

    VastaaPoista
  5. Ollaankohan nyt samassa langassa? Sinivalkoinen Regian lanka lähti meiltä kaikki takaisin ja sain hyvityksen. Oli kovaa kuin pellava.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!