sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulun alta


 


Vaikka blogitarinoista päätellen voisi kuvitella, että ennen joulua vaan keskityin pelkkään kiukutteluun, niin joitain kässyjäkin syntyi. Varasin nyt Blogikuvaaja Karvisen tietokoneen kirjatakseni muistiin tekeleet. Tämän härvelin kaikki ohjelmat on omituisia, mutta yritän selvitä...


Salainen projektini oli asiakastilauksena tehty karhupaita:
Syksyn Novitasta malli 100. Lanka Gjestal Janne 829g.
Ei kait tässä mitään niin salaista, mutta kun tuo samainen kaljamerkki sattuu olemaan myös Karvisen lempparia. Viikkoa ennen Joulua tunnustin tehneeni tällaisen ja lupasin se JOS hän samanlaisen tahtoo niin saa synttärilahjaksi. Ja mitäs siihen Karvinen? Että enempi tarttis jotain pienempää kuten ”huomiota herättämättömän väriset ohuet villasukat” (=oikea ihana vastaus). Tänään oli asiakkaalta tullut meilillä kiitokset ja kuva, jonka perusteella tämä jättipaita oli oikean kokoinen. Musta ne hihat oli hirvittävän pitkät...


Ja Blogikuvaajan joulupakettiin ehdin tikutella toiveen mukaiset sukat Regian Merinosukkalangasta:
Puikot 2½ Knit Pro, menekki 68g. Joulupukki toi Karviselle myös lahjakortin – sukanparsimiset vuonna 2011! Ei multa vaan äidiltä...
Joulua edeltävän viikonloppuna meillä oli perinteiset taloyhtiön glögijuhlat. A-portaan aulassa oli tunnelma katossa, koristelut kohdallaan, kystä kyllä ja glögiä riittämiin:
Etten olisi syönyt itseäni ähkyksi (puhumattakaan glögin nauttimisesta) mulla oli mukanani pikku kässy:
Malli oli ET-lehden pitsikauluri, Puikot 5 Knit Pro pyöröt (muistaakseni), menekki 142g. Lanka Adriafil NINA (60% villa, 33% polyamidi, 7% polyesteri, 50g=80m). Langassa on kivoja pienenpieniä paljetteja. Ei liikaa pling plingiä vaan just sopivasti. Tätä on tulossa puotiin tammikuun aikana.
Ja Blogikissa luonnollisesti avusti kuvauksessa tapansa mukaan...
Jo alkukuusta testasin uuden teetee-langan eli Taigan:
Tampereen messujen yhteydessä olleen jälleenmyyjätilaisuuden jäkeen kaikki kauppiaat saivat lahjaksi yhden vyyhdin tätä merinoista ihanuutta. Pitihän se testata...mutta mitä voi tehdä yhdestä vyyhdistä? Puikot nro 10 Knit Pro. Suoraa palmikkoa ensin n, 70 cm ja napinlävet päähän. Sitten reunasta joka toisen kerroksen kohdalta silmukat ja 1o, 1n resoria kunnes lanka loppui. Napit tietysti naapurista Vuokolta Salon Napista. Tätäkin ihanuuslankaa on tulossa Tammikuussa ja palaan asiaan heti, kun saan sitä käsiini toisenkin vyyhdin... Kuusi hyvää perusväriä tulossa.


Kummitytön joulupakettiin päätyi maaimankaikkeuden kamalin pipo:
Toiveena oli ISO pipo, isolla tupsulla. Tupsu oli ihan täydellinen, mutta pipon purin aattoiltana ja tein uusiksi. Lanka Katian Peru, Puikot 5½ ja 8. Nyt se on suunnilleen tällainen (klik). Uusi pipo pääsi käyttöön heti. Mummin mielestä pipo oli hyvä kunhan sisällä oleva pää (mun) vaihtuisi parempaan (kummitytön). Kummityttökin tykkäs uudesta versioista.


Aattona käytiin paukkupakkasessa kuuntelmassa Joulurauhan julistus. Sen jälkeen lähdettin joulunviettoon Attuun mökille. Lahjoja oli määrä antaa vaan lapsille. Vielä parin viikon ajan Tassu on suvun pienin:
Lahjahiiri lensi komeasti!


Olikohan pikkukissalla juhlapäivän jälkeen liikaa kierroksia vai miksi aaton jälkeinen yö piti riehua, remuta ja pitää kaikki hereillä? Onneksi mummi nukkui korvatulpat korvissa – mummi oli ainut, joka ei aamulla ollut Tassulle vihainen ja lahjoi pikkuista katkaravuilla! Höh.


Tänä aamuna sää oli ennustusten mukainen:
Tassu toivottaa kaikille lukijoille mukavaa loppuvuotta ja vähän vähemmän lumisadetta. Samalla hän vihjaa, että Susu suunnittelee hurjaa täyttöastetta puodin ongelmajäteastioihin (=kausialennusmyynti) jo huomenna. Blogiin lisätietoa heti, kun oma kone tulee huollosta (tai kun Karvisen kone saadaan taas ryöstettyä käyttöön).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!