lauantai 6. tammikuuta 2024

Kutittamaton palmikkokauluri merinovillasta

Kauluri on kätevä ja kiva asuste. Ida ideoi syksyllä kivan mallin. Ideasta valmiiksi meni tovi ja pientä patisteluakin tarvittiin, mutta hyvää kannatti odotta! Valmista tuli pikkuisen ennen joulua:

Kauluri oli kaunis, toimiva ja herätti puodissa poikenneissa ihastusta. Lankana on Arvier Silke Peo30. Peo on just passeli pipoihin ja kaulureihin, koska se ei yhtään pistele! 50 gramman kerässä on 100 metriä merinoa ja se on tämän sesongin ylivoimaisesti suosituin lankamme!

Ohjeen sain koeneulottavaksi ja joulunpyhinä testineuloin omani:

Lankaa kului tasan 3 kerää, puikoilla 4. Kauluksen tein Crasy Trio -puikoilla ja jatkoin 60 cm KnitPro pyöröillä. Malli on mielestäni nerokas: Olan resori saa kaulurin istumaan kivasti ja lämmittä myös hartiat. Ohjeen saat pyydettäessä lankojen mukana puodistamme tai verkosta kun mainitset sen tilauksen lisätiedoissa.


Ja tässä vielä me molemmat suut messingillä omissa kaulureissamme:

Kaulurin 300 metriä meni vielä viime vuoden puolimaratoniin, kuten myös nämä jämälanka-tillisikivisukat:
Lanka Regian Alpaca Soft, puikot 3,25 mm Zingit. Sukat päätyivät lämmittämään neuleystävän varpaita.

Tämän vuoden lankatilaston avasi uudenvuodenaaton pikkukässyn huikeat 19 grammaa Katian Alpaquinaa ja puikot 2½ 15 cm sukkikset:
Nämäkin jämistelyä pikkupuserosta, jonka tikuttelin viime kuussa.

Uudenvuoden lupauksia en tehnyt. Perinteinen uudenvuoden ensimmäinen aamupunnitus oli sekä huono ett hyvä uutinen: En oo laihtunut yhtään, mut en myöskään lihonnut! Opiskelukin on alkanut sujua. Ekasta tentistä tuli ykkönen (läpi meni siis), toisesta kakkonen ja kolmannesta jo kolmonen! Tarkoittaako tämä sitä, että opin pikkuhiljaa opiskelemaan? Tosin tämän kuukauden kaikki kivat jutut saattaa hiukan häiritä tätä harrastusta...

Tänään on viimeinen pyhäpäivä pitkiin aikoihin. Aamulla siivoilin huushollista kaikki jouluvalot sun muun ryjän pois. Kukkia ihailen vielä auringonpaisteessa:

Ihanaa kun on talvi ja pakkasta!

9 kommenttia:

 1. kutoo mopsinsa kanssa7. tammikuuta 2024 klo 8.12

  Nyt sellainen kauluri, minkä minäkin haluaisin! Olen alkanut tykätä lyhyistä kaulaliinoista, tuo voisi olla passeli myös!
  Talvi ja lumi ja pakkanen on ihanaa, mutta vähän vähempi miinusmäärä riittäisi.
  Ostin jo loppuviikolla tulppuja vaasin täyteen, eri värisiä, oikein nättejä ja ihan kukkakaupasta. Jouluisia kukkia on vielä ja ovat kauniita, mutta en paru, jos joskus lakastuvat, ison joulutähdenkin siirsin saamaan hieman vetoa, jospa se siitä...
  Melkein joka päivä ylläni on villapaita PEOsta, se vaan on niin ihana, siis lankana.

  VastaaPoista
 2. Upeita neuleita jälleen. Kiva malli tuossa kaulurissa.

  VastaaPoista
 3. Ystävä kiittää!! Lämpimät ja sopivat, nytkin jalassa ❣️

  VastaaPoista
 4. Tuo kauluri on hyvän mallinen ja näköinenkin!

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana kauluri! Pitääpä ihan pistää harkintaan tilaaminen. Mie oon ain atykännyt kaulureista. 💖

  VastaaPoista
 6. Ei ehkä kannata sanoa, ettei pistele yhtään. Sellaista lankaa ei ole vielä keksittykään, joka ei kutittaisi edes vähän. Jopa merino kutittaa, vaikka vähemmän kuin muut villat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!