lauantai 5. marraskuuta 2022

Yhdenkoon liivi ja pullopiiloja

 

Syksy on The Lankakaupassa kamalan ihanaa aikaa. Toinen toistaan ihanampia lankoja tulla putkahtelee ovista ja ikkunoista (lue: etu- ja takaovesta) eikä mitenkään ehdi tikuttelemaan kaikkia!

Katian Kaisla on sukkalanka, jossa on merinovillaa ja alpakkaa ja kauniit sävyt. Lanka on niin ihanaa, että tuntui suorastaan synniltä tehdä siitä sukat, joten yhdistin sen Katia 50 mohairin kanssa.

Oli visio, ei ohjetta, loin sata silmukkaa ja pistelin menemään 4½ puikoilla. Tuli liivi. Yhden koon.


Sivusaumat jätin ompelematta ja neuloin sivuihin solmiamisnauhat:

Kiva idea, vaikka itse sanonkin. Seurauksena yhden koon nuttu, joka sopii mulle paksukaiselle ja kukkakepinlaihalle Idalle:

Kaislaa kului kaksi kerää ja Mohairia 4. Koska lankaa oli vielä vähän jäljellä ja koska sen neulominen oli niin terapeuttista, niin tikuttelin loppulangasta pienen kaulahärpäkkeen.

Joulukässyjen aika alkaa taas olla ajankohtainen. Siispä pari pullopiiloa:

Lanka Wash&Filz-it Fine ja partakarvat hapsulanka Braziliaa. Yhteen tonttuun kerä paitaväriä ja kerä lakkiväriä. Valkoiset riittää ainakin kolmeen tonttuun. Huovutus on aina vähän arpapeliä. Jänskättää et mitä sieltä koneesta tulee... Viime vuonna yhdestä tontusta tuli minikokoinen, vaikka omasta mielestäni tein ihan samalla ohjeella ja pesin samalla ohjelmalla! Tällä kertaa onnistui ihan kivasti!

Addin Crasy Trio kuutosilla neuloin. Taas hehkuttelen niitä puikkoja! Eipä tarvinnut pyöröjä ja sukkapuikkoja kun koko tonttuherra saattoi tikutella samoilla alusta loppuun! Tonttuohje täältä.

Onhan sitä tullut muutakin tikuteltua. Vähän sitä sun tätä eikä kaikista edes ole kuvaa. Asiakkaalle neuloin perussukat Basicista 3½ puikoilla:

Ja aina välikässynä tikuttelen näitä vauvan palmikkosukkia teetee Helmestä 2 ½ Zingeillä:
Lankaa kului 17 grammaa.

Yhden onnettoman ja runsaasti hilpeyttä (vai epätoivoa?) herättäneen testineuleenkin olen syksyn aikana neulonut. Siitä ei kait ole soveliasta laittaa kuvia ainakaan vielä... Lankana teetee Pallas ja Austermann Cashmere Cloud kaksinkertaisena.

Asiakkaan neuletakkiin tikuttelin uudet resorit. Cedroa kului 1 kerä.


Ja yks kierremyssy heijastinpipon ohjeella Katian Gentile Merinosta (kaks kerää, puikot 6 ja 8). En muistanut kuvata.

Blogi on taas jäänyt yli kuukaudeksi heitteille. Onkohan syynä Tassuttomuus vai mikä? Tylsää kun ei voi loppuun laittaa "päivän Tassua" :( Syksy on kulunut kuten ennenkin. Mökillä kaloja ja sieniä. Tänä viikonloppuna laitetaan paikat talviteloille. Viikko sitten vielä "venytettiin viikonloppua" maanantaiaamuun. Koska oli siirrytty talviaikaan, niin aamukahdeksalta oli jo ihan valoisaa:

Veneen pohja jäässä vaikka ilma oli selvästi plussalla. Viikkoa aikaisemmin suunnistettiin saaresta hernerokkasumussa. Onhan ollut seikkailuja!

4 kommenttia:

 1. Kiva yhdenkoon liivi. Ja niiin muodikas nyt, paljon on ohjeita tuollaiselle sivusta solmittavalle. Näyttää kivan pehmoiselta mohairin kanssa. Mä olen nyt alistunut mohairin kanssa neuloon ku melkein kaikissa ohjeissa on sitä. Kai tää villitys kohta menee ohi. Tietysti se on kauppiaalle hyvä ku menee enemmän lankaa kaupaksi, mohairikin on aika hintavaa. Ja että kerkiät asiakkaillekin neuloa?! Hyvää pyhäinpäivän iltaa! Tai sitten hyvää alkavaa viikkoa jos vasta maanantaina tän luet;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS. Eiköhän meidän lankakauppiaiden elämän tarkoitus oo just myydä lisää lankaa :)

   Poista
 2. Onko tuohon pullopiiloon ohjeentynkää missään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen saa meiltä lankatilauksen yhteydessä. https://anjalin.valmiskauppa.fi/tuote/huovutettu-tonttu-pullopiilo-langat-ohje

   Poista

Kiitos kommentistasi!