sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kulttuuria...


Tätä viikkoa voisi varmaan kutsua kulttuuriviikoksi. Kässyviikoks tätä ei ainakaan voi kutsua vaikka yksi neule valmistui tänä aamuna (myöhässä kuten tavallista), mutta siitä loppuviikolla lisää.


Kirja-ale... Ihan tosissani yritin kaikkeni välttääkseni kirjakaupan. Lähdin töihinkin viime tipassa, mutta olin silti perilla varttia ennen puodin avaamisaikaa. Että jos ihan nopeasti vaan käyn kurkkaamassa. Melkein selvisin! Sit mä löysin Karppiruokaa 15 minuutissa. Keittokirjoja mulla on kaapillinen vaikka sapuskantekoon käytetyn ajan voisi ihan hyvin käyttää vaikkapa neulomiseen. Mut et 15 minuutissa! Pakkohan se kirja oli ostaa. Jos osti alekirjoja viidelläkympillä niin sai kympin alennusta ja minähän olen tunnetusti kova tyttö "säästämään" joten... Omatunto rauhoitettiin Kaffe Fassetilla (jonka neuleistä en tykkää) ja Neulahuovutuksella (en tykkää siitäkään) mut on ne sentäs käsityökirjoja. Lauri Tähkää olen joskus katsellut "sillä silmällä" ja Alivatiosihteerin sanailottelut kuulostaa radiosta hauskalta. Ja koska Turku on Kulttuuripääkaupunki niin pitäähän kotikaupunkiin tutustua Vareksen avulla...Sukuumme syntyi tiistaina pikkuinen tyttövauva. Omat lahjaneulelankani ovat vielä tilaamatta, mutta äiti ja isä ovat molemmat muistaneet pikkuista käsitöillään.


Äiti neuloi junasukat ja kypärämyssyn:Isä pisteli kortin:Tuo kaheli tyyny ei suinkaan ole missään lastenhuoneessa vaan mun sohvalla. Järjetön hankinta (niit on kaks) mutta sopii uuden maton väreihin. Karvinen yllytti hullutukseen...emmää muuten.Eilen oli sit ne Kulttuuripääkaupunkiavajaiset. Aurajokisinfoniaa kuunneltiin näissä maisemissa lämpimän glögin ja äidin suolapalojen kera. Musiikillinen elämys oli niin korkeaa kulttuuria, ettei meikäläinen sitä oikein ymmärtänyt...


Vähän ennen kuutta puettiin naparetkivarusteet päälle ja lähdettiin kulkemaan ihmisvirrassa kohti satamaa. Siellä viidenkymmenentuhannen ihmisen joukossa mekin näimme miten Turku paloi:Upea ilotulitus näkyikin paremmin:Pakkasesta palattiin takaisin äidin ja isän luo skoolailemaan kulttuurille Turun Kulttuuripääkaupunkiviinillä ja nautiselemaan äidin herkuista.


 


Ilta jatkui tällaiselle tavalliselle tallaajalle sopivalla "kulttuurilla" eli korttipelilläSilmänisku Karvinen voitti (tää on pakko mainita koska sitä ei kovin usein tapahdu). Kotoa lähtiessä oli vakaa aikomus kävellä takaisin, mutta kahdenkymmenen asteen pakkanen kivan illan jälkeen ei houkutellut. Sitä paitsi taksimatkan aikana ehti neuloa ainakin kaks kerrosta sukkaa:


 


Mulla on tällä hetkellä projektina sukanvarsia siis... ainakin neljä pitää tehdä tiistaiksi.


Tuhannen Myssyn Tainalta saimme Piikun kanssa joululahjaksi sytoruusut. Viimeinkin oli aikaa olla kotosalla kukasta nauttimassa, joten eilen poikkesin kotimatkalla kukkakaupassa hakemassa oman ruusuni:Voi olla ettei se ole ihan oikeanlainen, mutta oranssi ja ihana (ja yli vuorokauden meillä olleena edelleen hengissä). Kiitos Taina!


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!