torstai 28. heinäkuuta 2011

Rätti ja lappuAlkoi tulla paniikki KesäYön Hullutusten kanssa. Viime vuonna tein yhden jättityön ja silti jäi vaan yksi kesken. Tänä vuonna tilanne on surkea ja päätin mennä ali siitä missä aitaa ei ole juur ollenkaan eli aloin tehdä valmiiksi helpoimmasta päästä ja antaa luvan itselleni nukkua yöt jos nukuttaa.


Lauantain keli kuitenkin antoi vähän kässyaikaa. Vain kerran - vuosia aikaisemmin olen nähnyt ukkosen nousevan yhtä nopeasti:


 


Vastaranta hävisi näkyvistä:


 


Tuuli niin, että kaislat meni flänään pitkin laituria:


 


rännit tulvi yli äyräiden…


 


ja kohta alkoi sisällä katosta kuulumaan että tip tip…


Ei pal naurattanut, joten tikutn tassurätin:


 


Lanka: Gjestal Fön, puikot 4½, menekki 44g. Valmis KYH 18/25


Tätä mainiota tiskirättilankaa on muuten puodissa vielä vähän (8 väriä) jäljellä hintaan 3 eur/kerä…


 Väitetään että myrskyn jälkeen on poutaa ja näin kävi. Sunnuntaina oli poutaa ja sateen ansioista kannatti lähteä metsään. Tää blogi toistaa itseään mut pakko leuhkia et viis litraa taas löytyi:Ei ne vuotavaa kattoa korjanneet, mutta kaiken kurjuuden keskellä ilahduttivat kyllä.


Blogikuvaaja (jonka kuvia ei viime aikoina juuri ole blogissä näkynyt) korjasi katon ensimmäisinä lomapäivinään ja nyt odotellaan uutta rajuilmaa, jotta tiedetään onnistuiko korjaus. Toivotaan, sillä ensi viikolla mä voisin omalla lomallani mieluimmin vaikka pilkkoa puita kuin läästiä bitumia kattohuovan saumoihin. Tai vaiks värjätä lankaa….


 Tuplapannulappukin (=KYH 19) valmistui: Tarkoituksenani oli opetella yksi uusi tekniikka tänäkin KYH-vuonna ja tällä kertaa se oli tuo tuplaneulominen. Hidasta, mutta pikkuhiljaa opin. Ja tuleehan tälleen kaksi kerrosta yhtä aikaa valmiiksi. Ensi viikolla saatan aloittaa kisulapaset tällä tekniikalla…jos saan vaan kielenkääntötukea ohjeen antajalta!


 


Lanka: teetee Pallas (huom huom – sekin lanka on tämän kuun loppuun asti tarjouksessa). Puikot: nro 3,5


Menekki: 36 g Kahdesta kerästä olisi siis tullut toinenkin patalappu mut tää ei ole KYH-työnä mikään sukka, joka vaatii parin...


Loppumetreillä huomasin, että se langanohjuri on oikeasti ihan käyttökelpoinen väline!


Kuten ehkä on tullut ilmi, niin meikä on tällai kesällä ”asuntosäästäjä”. Käyn kotosalla aamuisin hakemassa postit ja viemässä edellisenä iltana kerätyt mustikat pakkaseen ja illalla tulen töiden jälkeen suoraan tänne mökille. Ihan mukavaa on sen jälkeen moikata Blogikissa Tassua, joka ilmestyy aina jostain. Eilen se kyllä luuli olevansa piilossa:


 


Enää kaksi työpäivää lomaan! Sit me saadaan olla ulkona yötäpäivää. The Lankakauppaan ei kandee mennä, sillä se on kiinni koko ensi viikon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!