sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Sytomyssyjä ja saippuaaEn suinkaan ole unohtanut Tyksin Ystävänpäivän sytomyssykeräystä, vaikka olinkin innoissani lumesta ja väreistä. Pari myssyä on viikolla nähnyt päivänvalon. Ensimmäinen on ihan perusmyssy Blend Bamboosta:


 


Ohjetta olen jakanut kyseleville puodissani ja nyt on sis mallikappalekin nähtävillä.  Puikoilla 2½ tikuttelin menemään ja 38 g lankaa kului. Kiva ja helppo perusmalli, johon riittää kerä lankaa.


Moni muukin on tällä viikolla innostunut myssyilemään. Perjantaina oli oikea myssypäivä puodissa:


 


Näitä tekivät mm Maija-Liisa, Irmeli ja Neuloo mopsien kanssa.


Tämän keräyksen aikana en julkaise ihan jokaista puotiin tuotua myssyä täällä blogissani, mutta jos olet Facebookissa, niin siellä ryhmässä ”Sytomyssykampanja Tyksiin” voit seurata kampanjan edistymistä ja jos liityt ryhmän jäseneksi niin voit itse julkaista kuvia myssyistäsi ja osallistua keskusteluun. Kaikki kommentit ovat tervetulleita.


Kommenteista puheen ollen… Maija-Liisa oli torstaina viettänyt viisi tuntia Tyksin syöpäosaston käytävällä neuloen. Samalla hän oli tehnyt galluppia eli haastatellut sekä hoitajia että potilaita hyvän sytomyssyn ominaisuuksista. Peittävä, joustava, tarpeeksi suuri, ei tiukka… Toisaalta eräs asiakkaani kertoi pari päivää sitten tyttärensä pitävävän parhaana sitä ruutuvirkattua perusmyssyä, joka ulottuu juuri korvien yläpuolelle. Eli taas tuli vahvistusta siihen, että myssyjen käyttäjät ovat läpileikkaus meistä kaikista ja makuja on monia. kaikille varmasti löytyy käyttäjä! Itse ajattelin seuraavalla kerralla virkatessani kiinnittää erityistä huomiota reunan ketjusilmukoihin – ne kun tuntuu aina kireältä. Virkkaan puolta numeroa isommalla koukulla aloituksen.


Yksi ihan hullu ajatus on pyörinyt päässä tämän kampanjan alusta asti… Ja kun en siitä ajatuksesta päässyt niin pakkohan se oli kokeilla! Uskon, että joku tykkää tästäkin. Röyhelöthän on nyt hottia, joten mä tein röyhelösytomyssyn:


 


Idean varastin Kashmir Artsin Anna Ishtiaqin röyhelörannekkeista (mä uskon ettet ol ollenkaan pahoillasi täst ryöstöst). Röyhelölankana LAMMY Yarnsin Can Can (menekki n. puoli kerää eli 7-8m) ja Hjertegarnin Blend Bamboo (vajaa kerä). Muutama myssykriteeri ainakin täyttyy – ei kiristä ja peittää. Luulenpa tekeväni tästä pikkutyttöversion kesäksi oikein ohjeen kanssa! Mun mielestäni tää oli hieno, mut Karvinen oli järkyttynyt herättyään aamulla ja nähtyään uusimman tuotokseni! Tassu oli kiinnostunut ja mun äitini tykkäs et oli hieno. Makuja on niin monia…Tassun mummi ja pappa tulivat etelästä viime yönä ja lapsenlapsellehan tuotiin tuliainen:Örkki vilkkuu ja siinä on kummallisia jalkoja kamalasti! Tassu ei ihan tarkkaan tiennyt miten suhtautua hassuun leluun, joten hän päätti ottaa aikalisän ja peseytyä… Katti on viime viikon ajan joutunut olemaan monta pitkää päivää yksin ja se on kostanut emännälleen yöllisillä rymyämisillä… Maanataina äiskä oli pitkään poissa Mulperin saippuakurssilla:


 


Kissaa ei yhtään kiinnostanut vaikka äiskä oli innoissaan esitellessään omenaperhosen ja kahviruusun! Minna jossain vaiheessa uhkaili tekevänsä musta askartelijan. Pahalta näyttää kun olen jo kaks kertaa tänä vuonna osallistunut Mulperin askarteluiltaan… 


Torstaina taas värjättiin omassa puodissa elintarvikeväreillä. Tällaisia saatiin aikaiseksi:


 


Kivaa oli (ainakin mulla). Kiitokset kaikille (=molemmille) osallistujalle 


Nyt soffalle vaalivalvojaisten pariin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!