maanantai 19. huhtikuuta 2021

Vauvan body, sukkia ja kommelluksia

 Keväthuumassa tahtoo käsityöt jäädä entistäkin vähemmälle... Olen oppinut purkamisen jalon taidon ja harrastanut sitä ahkerasti. Moni aloitus on päätynyt purkuun. Jotain sentään on puikoilta pudonnut.

Katian Candy on liukuvärinen 100 % puuvillalanka. Siitä tikuttelin vauvan bodyn. 2½ mm puikoilla. Menekki puolivuotiaan kokoon oli aika tarkkaan 2 kerää. Ohje oli jossain vanhassa teetee neulelehdessä ja lankana siinä yksivärinen teetee hilla.

Koska olen ohjepoliisi, niin pitäähän tätäkin ohjetta pikkasen kritisoida: Pääntiet, kädentiet ja jalantiet viimeisteltiin ainaoikealla. Ohjeessa luki et "poimi silmukat" mutta ei että montako silmukkaa! Moinen pikkujuttu olisi ainakin mun mielestäni ollut olennainen. No poimin vähän liikaakin, mut tällä kertaa päätin et olkoot. En pura. Bodyn kaveriksi tikuttelin vielä sen perinteisen kypärämyssyn. Puuvillaisena se on kesälläkin kiva. Menekki 26 g.

Koska oikeata vauvaa ei ollut käytettävissä, niin mannekiinina toimi... Kukas muu kuin blogikissa! Kuono kulmikkaana ilmoitti, et nyt ketuttaa ja ankarasti!

Karvis laski, että jos Tassun ikä muutettaisiin ihmisvuosiksi, niin se olisi viime viikon keskiviikkona täyttänyt 100 vuotta! "Syntymäpäivänä" se sai katkarapuja ja dieettiraksuja... 
Kakskertaseuran neulomakerho on ollut kokoontumisrajoitusten vuoksi katkolla kuten niin monet muutkin harrastukset. Asia on ratkaistu pitämällä neulomakerhoa kotisohvilla. Jokainen neuloo joka toinen tiistai kuudesta kahdeksaan omalla soffallaan ja lähettää sitten "todistusaineiston" ja pienen tarinan julkaistavaksi seuran sivuille. Yllä mun viimeviikkoinen soffaneulontani kera kevään viimeisen tulppaanin.

Myös Karvis täytti vuosia (ei ihan sataa kuitenkaan) viime viikolla. Tänä vuonna puutetta oli paksuista saapassukista. Lankana teetee Salla, puikot Prymin Ergonomcsit 3½ mm. Menekki 120 g. Hurjan hauskaa oli tikutella sukkia paksulangasta! Raitoihin hukkasin pari nyssäkkää jämiä.
Kiusallani tein eriparikärjet. Kiusa meni kuitenkin hukkaan, koska Karvis oli heti tulkinnut ne merimerkkisukiksi! Vihreä on nimelliskulkusuunnassa oikeanpuoleinen viitta ja punainen vasemmanpuoleinen :) Harmi etten itse keksinyt tätä juttua!
Vanha kalaverkko oli niin surkeassa kunnossa, että oli pakko hankkia uusi. Juuri oikeanlaista ei ihan motonetista löytynyt, joten piti sitten tilata Karviselle synttärilahjaksi verkko verkosta. Pietarin kaksoispauloitettu 38 millinen 1,5 metriä korkeana. Ainut verkko, jota selvittäessä meille ei ihan joka kerta syty kolmatta maailmansotaa... Lauantai-iltana oli ihanan tyyntä kun laskettiin uusi verkko ekan kerran. Aamulla suurin toivein lähdettiin "hakemaan kaloja". Kalojahan oli, mutta verkko niin tiukasti pohjassa kiinni, ettei mikään nostoyritys auttanut. Lopulta oli vaan pakko luovuttaa ja repiä upouusi verkko irti moottorin voimalla... Onneksi mitään ei jäänyt mereen vaan risa verkko saatiin kokonaan ylös. Ja kuus ahventa ja 2 kuhaa. Mieli matalalla päätettiin yksimieleisesti et puunkaato jätetään väliin. Varmaan sekin olis kaatunut sähköjohdoille tai mökin päälle... 
Yhteistuumin päätettiin tehdä jotain vähemmän riskialtista. Karvinen jatkoi laituriprojektiaan ja minä siivosin rantaa ja perkasin kaloja. Pikkuhiljaa on varmaan pakko uskoa ettei epäonnen päivä olekaan perjantai ja kolmastoista vaan sunnuntai ja 18. Karvinen valui liukasta rantakalliota pitkin mereen. Vain toinen kenkä kastui! Pesin vielä saunan. En pudonnut lauteilta. Kaikki hyvin siis!

Tassu tietenkin auttoi filerointihommissa. Yhden ihan kokonaisen ahvenen se sai satavuotislahjaksi kummisedältään naapurista.

Parina viime kesänä varrettomat kesäsukat on olleet suosittuja. Jopa itsekin alan lämpenemään niille ja hamsteroin kesäsukkalankoja puotiin vähän liiankin kanssa... Regialla on useampikin värimaailma puuvillaisia kesäsukkalankoja. Regian Cotton Color Around the World -langasta 2½ Zing sukkapuikoilla näihin 39-40 kokoisiin sukkiin meni vajaa puoli kerää. Silmukoita 15/puikko ja varren korkeus 18 kerrosta. Tämän raikkaan merellisen värin nimi on Helsinki.
Nyt taas yritän venyttää viikonloppuja maanantaille. Varsinkin kun luvattiin lämpöennätyksiä. Kaunista, mutta ei kovinkaan lämmitä ollut tänä aamuna puoli kahdeksalta. Veneen pohja oli tosi liukas ja jäinen eikä toppatakki yhtään liikaa!


3 kommenttia:

 1. kutoo mopsien kanssa19. huhtikuuta 2021 klo 19.31

  Emmääkest! Verkko pohjas kii, Karvinen liukui kalliolta veteen jne. Sattuu ja tapahtuu, ruotsiks jotain, että såna händer och fötter.
  En muista olenko yhdestäkään teidän mökkitekemisestä lukenut, että sujui kuin teevee-ohjelmassa, mutkitta, harmeitta. Että mitään haaveria ei näkynyt missään kiikarillakaan katsoessa.
  Toisaalta teille sellainen "löhöämme mökillä auringossa tekemättä mitään" ei olisi mitään lomaa tai mielekästä.
  Kauhean tyylikäs satavuotias on Tassu!

  VastaaPoista
 2. Tassua ei saa kiusata tuolleen mallinhommilla, niih.
  No jopas taas sattui ja tapahtui. Se taitaa vaan olla talven jäljiltä taidot ruosteessa ja tottumatonta maastossa liikkumista, ja vesistöissä. Miten voi verkko jäädä pohjaan kiinni? Älytöntä.
  Mä alan kyllästymään noihin raita- ym. -värjättyihin lankoihin. Alkuun ne oli tietty ihania ja hienoja mutta aikansa kutakin. Mun broidille tein paritkin parit merimerkkisukkia. Kivoja ovat, muista jatkossakin tommosia tehdä.

  VastaaPoista
 3. Upeita neuleita olet tehnyt. Ihanuus tuo body.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!