sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Hernesoppapäivä


Juhlat on juhlittu ja arki edessä. Kiitos kaikille kanssajuhlijoille ja tietysti apuvoimille! Kissakin palasi evakosta kotiin ja tykkäsi kovasti synttärikukasta. Piti heti nostaa se parempaan paikkaan (siis kukka, kissan paikkahan on pöydällä…)


  


Tänään oli laskiaisen kunniaksi hernesoppapäivä. Käytiin Ruissalossa lenkillä ja katsomassa Honkapirtin ihania munkkeja. Jostain syystä myös kaikki aloittamani neuleet myötäilevät soppateemaa. Ainakin värien puolesta:


 


 


Yksivärisestä Stepistä pitsisukan alkua. Kiitos Marille linkkivinkistä! Malli on Pirkan sivuilta muokattu 60 silmukalle. Olen aina kuvitellut pitsisukan neulomista jotenkin työlääksi mutta tämähän onkin hauskaa. Yleensä sukan varsi on puuduttavaa puurtamista, mutta tässä pitsikuviossa on kuuden kerroksen välein hurraahuutojen paikka kun tuntuu, että se EDISTYY joka kerta kun kuvio tulee valmiiksi. Kuvioneuleen mallia pohdiskelin ja laskeskelin tarkkana aamusella, mutta jostain syystä lopun ohjeen lukeminen unohtui jälleen kerran… Eli ei seiskavuotias sittenkään oppinut lukemaan ohjeita. Kyllä näistä silti sukat syntyy!


 


Toinen hernesopan värinen neule on tulossa kesälempparistani Blend Bamboosta. Pienelle tytölle hellemekko ja jakku. Ohje on tanskankielinen ja ajattelin sen olevan ”pala kakkua” vaan eilen piti työn seuraavaa vaihetta aprikoida norja-ruotsi-tanska-suomi-neulesanaston voimin ennen kuin aukesi. Kenkuttaa vaan, että valkoinen lanka loppui kesken 2 kerrosta! Toivottavasti puodista löytyy muutama jämämetri omasta viimekesäisestä pitsineuleestani. Tuo vihreä on yksi kevään uusista väreistä. Luonnossa se on kirkkaampi kuin kuvan hernesoppaväri.


 


Kauhea ajatus on kytenyt päässäni jo muutaman päivän. Tekisi mieleni värkätä itselleni ohuenohut kirjoneule. Sellainen, jossa pohja olisi musta ja kuviovärinä joitain liuku- ja pätkärääkättyjä. Huh. Toivottavasti järkiinnyn. Voisikohan joku puhua mulle järkeä? Ehdottaa esimerkiksi että jospa neuloisin vaikkapa tiskirätin… Onneksi huomenna tulee Kevätpäiväntasaukseen seuraava vinkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!