tiistai 13. heinäkuuta 2010

Eläimellinen KYHäilyviikonloppu


Hellettä piisaa. Oli ihanaa saada viettää kokonaista kaksi päivää mökillä tehden ”ei mitään”. Pelkkä oleminen kävi ihan tekemisestä… Vissyä kului ja uiminen viilensi ihan vähäsen.


 


Perjantai-illan auringonlasku.


 


Lauantaina huomattiin, että hirmuinen räkätti ahdistelee Tassuparkaa niin, että kisu lymyili talon alla piilossa. Siinä meillä suuri metsästäjäkissa...


 


Vuoden eka kanttarellisoosi nautittiin uusien perunoiden ja Satavan Kyläkaupalta ostetun savulohen kera. Kantsut oli pakko kerätä talteen ennen kuin kuivuvat käyttökelvottomiksi, Sadetta ei taida lähipäivinä olla luvassa… Herkkuherkkua oli, vaikka näin kuumalla ei tavisruoka maistu!


 


Myös oravalla oli herkkuhetki:


 


Kuivunut leipäviipale haettiin laskiämpäristä parempiin suihin! Yhtään ei kurre meitä arastellut vaan istui siinä muutaman metrin päässä herkuttelemassa aarrettaan. Pikkuisen harmittaa, etten ehtinyt saada kuvaa kun orava oli päällään laskiämpärissä ja siitä näkyi vaan peppu ja häntäSilmänisku


 


Lauantai-ilta lupaili jo säähän vaihtelua:


 


Lähistöllä oli ollut ukkosta mut me vaan nukuttiin. Aamulla digiboksi oli sekaisin, joten ehkäpä sitä ukkosta meilläkin päin on ollut…


 


”Niin kirkkahasti kirkkahasti kimmeltää tuo ulappa Airiston…”


 


Sunnuntaina kello herätti jo puoli kahdeksalta. Tehtiin eväsleivät ja pakattiin kaffet termospulloon ja ajettiin Airistolle aamukaffelle:


 


Näin tyyntä Airistoa harvoin näkee.


 


Nautimme ”meriaamiaista” veneessä. Samaan aikaan jotkut muut nauttivat meriaamiastaan laivalla. Silja meni hetki sitten ohi. Me vaan lilluttiin aalloissa.


 


Oli jotain kalastusvälineitäkin mukana, mutta minä keskityin olennaiseen:


 


Sillä välin Blogikuvaaja kuvasi – kuis muuten.


 


Uimaportaatkin oli mukana ja tosi kuumaa jo aamutuimaan. Vesi ei kauheasti houkutellut – levälautat velloivat pintavedessä ällösti…


 


Kotimatkalla hissuteltiin hiljakseen. Tavoitteena oli että Karvisen Hyttyssykat eli KYH-työ tulee aamuna aikana valmiiksi ja tulihan se:


 


Lanka: Janne: 85%villa, 15% polyamidi. Karvis valitsi jämälankapussista haluamansa värit ja kerrankin sain oikein luvan kanssa tehdä eripariset! Eriparisuus toteutuikin vähän enemmän kuin alun perin suunnittelin. Varret on tikuteltu neljällä 3½:n ja yhdellä 4:n sukkapuikoilla… Ei kait sitä niin tarkkaan kaikki puikkoja voi mittailla kun aloittelin näitä itkeskellessäni Victorian ja Danielin häitä… Juu ja ekassa sukassa on 13 s/puikko ja tokassa 12. Taisin sitten jalkaterän tehdä ihan yhden kokoisilla puikoilla ja silmukkamääränkin passasin samaksi. Menekki 120g (eikä jämälanka sit riittäntytkään).


 


Nyt ei Blogikuvaajan tarvii enää suihkutella Ohvia nilkkoihinsa – kunnon villasukat toimii paljon paremmin!


 


Tassu kärsii kuumudesta varmasti myös. Päivät se vaan makoilee, mutta illan viiletessä sekin piristyy. Sunnuntaina oli jo niin kuumaa, että Tassukin löysi juotavaa:


 


Olen miettinyt että voisikohan sen turkin kastella… kastellaanhan koiriakin helteellä! Ei hätää – Tassun kummisetä oli hoitanut homman  - ämpärillinen vettä tiklinpesää vaanivan Tassun niskaan oli ihan sopiva rangaistus!


 


Välillä Tassukin piristyi. Mitä ihmettä ja kummaa? Meidän tontilla koira…kuin kehtaa?


 


Nappi-koira olisi ollut leikkikaveria vailla, vaan Tassua ei kiinnostanut yhtään… Harmitti moinen otus melkein enemmän kuin räkätit. Varsinkin kun Susun ja Karvisen mielestä se oli mainio otus - koiraksi!


 


Onkohan muutkin lapsena lukeneet Viisikko-kirjoja? Mulle niistä on päällimmäiseksi jäänyt muistikuva siitä, että niissä oli rikosjuttujen lomassa tarkkaan selvitetty kaikki syömiset… Sunnuntai-iltana meillä syötiin täytettyjä lettuja:


 


Tämä taisi olla ainut, joka onnistui muurinpohjapannulla, Jauhelihasoosi oli hyvää lettu"mössön" kanssa. Ja meikäläinen lauleskeli paistaessaan että ”Tuolla on räiskäle ain yhä tuolla…” Ruokaa laitettiin vasta illalla – sitä ennen kastelin grillin ympäristöä kastelukannulla ettei vaan metsäpaloa herkkujen vuoksi aiheuteta.


 


Viikonlopun aikana valmistui myös toinen KesäYön Hullutus:


 


Toppi Bamboo&Pearlsista. Puikot 3½ ja 4 Knit Pro Symphonie Wood –pyöröt. Menekki 8 tai 9 kerää (en tiedä enkä oo punninnu). Mulle ittelleni. Malli 29 Moda 3:sta. Jotenkin tuo kaulus (joka oli se juttu tuossa) ei oikein auennut mulle. Olisi pitänyt kavennella ja lisäillä jossain, mutta mun silmukkaluvut ei koskaan stemmannu. Siitä tuli nyt tällainen ja sillä selvä. Tykkään ja kerrankin riepu on just oikean kokoinen. Ei liian kittana eikä mikään säkki. Ja lanka oli ihanaa...


 


Nyt fanfaareja ja rummutusta ja ihmetystä – eilen ei lämmitetty saunaa ollenkaan ja tänään jäätiin kaupunkiin! Karvislandiassa on uusi ilmalämpöpumppu! Sisäilma on siedettävän viileää. Jospa ensi yönä voisi jopa nukkua vähäsen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!