tiistai 13. elokuuta 2013

Blogikissan kesäloma (Tassu kertoo ihan itte)

Kesäkuun alus mä muutin saareen asumaan. Oli porukoil lomaki tulos mut me mentiin sinne äiskän kans jo vähän aikaisemmin ku meil kotiin tuli jotain remonttireiskoja, jotka ei kuulemma tarvinnu mun apua. No en olis kauheesti halunnutkaan ku oli ollu aika rankka kevät jä mä olin aika hermona kaikkeen hälinään.

Juhannust ennen oli lomaa ja Juhannuksen vieraita. Sit äiskä meni töihin ja me pojat jäätiin saareen. Meil oli ihan omia poikien juttuja. Yhtenä päivänä mä tapoin käärmeen. Se oli sellainen päivä ku radio Suomest tuli se kyyilta. Äiskä tuli töist ja me annettiin sen käydä uimas ennenku kerrottiin mitään. Siit olis kuvaki mut Susu on niin hysteerinen ettei haluu nähdä sitä eikä laittaa tänne blogiin… Se oli kyl vaan tarhuri.
On siel saares muitaki eläimiä. Sammakoit kamalasti ja mettäs supi ja mäyrä ja valkohäntäpeura ja sit niit ilkeit tyttökissoi ja sit toi jättipupu ja kamalasti räkättei ja muit lentävii.
 Mul on mökil aika pal hommii koko ajan. Pitää osallistua kaikkeen ja sit hiirestää tietty. Must onki tullu aika taitava myyrästäjä tän kesän aikana. 
 Joskus ku sataa ni mua vähän harmittaa ja sit mä istun terassil mököttämäs tai nukkumas. Mä vähän ihmettelen miks noi porukat ei tilaa sitä sadet yöllä. Mut onneks tänä kesän ei ol kauheesti satanu. Joskus on ollu aika kuumaakin. Porukat on huolissaan ku mä en oo mikään juoppokissa. Mut kyl mä juon kaivovettä jos janottaa. Sitä on aina tarjolla.
Ruokapuoli onki sit hiukan huonommas hantis. Jos kert asutaan saares ni mun mielestä pitäis olla joka päivä ahvenfilettä tarjolla. Paljon. Eipä ole tänä kesänä ahvenilla päässy juhlimaan. Paitsi kerran. Ku Pappa ja Mummi kävi ja toi mulle vaikka kuinka paljon kalaa. Sitäkin noi porukat säästeli pakastimessa monta päivää. Höh. 

No onneks ne hankki tollasen katiskan. Ei siitäkään pal lohtua oo ollu mut on se tyhjää parempi. Jos syksyl taas sais vähän enemmän kalaa… 
Saarielämä on aika rankkaa ja välil pitää ottaa torkut. Mun paikka sisällä on toi lepakkotuoli. Kerran äiskä istui siin kutomas koko illan ja mua harmitti kamalasti. MUN tuolis!
Kuumana päivänä on hyvä vaania terassil:
Joskus hiiret näkee paremmin ylhäältä: 
Katolt näkee paljon pidemmälle!
 Vaiks mä osallistun kaikkiin projekteihin ja toimin virallisena valvojana esim. kalpisulkeisissa ni ehdin mä ihan omille teillekin välillä. Must vaan tuntuu ettei noi porukat aina tykkää kaikist mun jutuist. Niinku lintumetsästyksest. En mä kyl ymmärrä miten se sen aina huomaa: 
En se mää ollu!

Pikkuhiljaa opin et saarees ollaan ihan pysyvästi. Porukat vaan lähti aamul töihin ja molemmat tai jompikumpi tuli illal takasin. Enää en viitsiny mennä piiloon sängyn alle aamukaffen aikaan arkisin. Sit ku ne tuli töist ni Susu sanoi aina et ”Kotiintuloaika on sit kymmenelt!” Mä olen aika hyvin oppinu kellon. Tuun yleensä joko varttia vaille tai vartin yli. Yhden kerran tulin kyl vast neljält aamul ku oli vähän puuhaa… Mä olen vähän niinku se Crocodile Dundee – mä katton kelloo auringost!
 Meil on kesän aikana käyny muutamat vieraatki. Ne on kivoja ku talvel mei ei tota sosiaalist eloo juur ole. Juhannusvieraiden ja Mummin ja Pappan lisäks Aino kävi Kiinast asti (eikä tullu edes lentomurkkui) ja yks ilta Ida-Maria ja Sasha kävi saunomas ja grillamas. Ne toi mulle kivan pallon. Sil leikin päivisin jos en nukkunu. Sit vielä kävi meidän entiset naapurit. Ja tietty on kiva nähdä mökkinaapureit – joskus niiltäkin voi joku ahven irrota tai ainakin rapsutus.
Kuiva kesä on ollu siit kiva ettei oo ollu ihan kamalasti punkkeja. On niit silti aika paljon vaiks mul on se punkkiainekin. Susu niit sit aina nyppii tai jos ne kutittaa ihan kamalasti ni raavin ne itte. Turkkia pitää huoltaa vaikka onkin lomalla:
Viikonloput ja loma-ajat on ollu aika rankkoja ku sillo ollaan ulkon koko päivä. Mut annan sit porukoidenkin nukkua ihan rauhassa aamuisin.

Eilen oli ihan tavallinen viikonlopun jälkeinen maanantai. Mut mitä kamalaa??? Mut huijattiin koppaan ja veneeseen ja kaupunkiin! Mä luulin et oikea metsäkissan elämä on viimein alkanaut mut se olikin pelkkää huijausta! Olin aika kiukkuinen venematkalla mut pakko kait tähänkin on tyytyä. Nyt ollaan taas tääl kaupunkikotona. Onneks mul on kerrottu et ei se mökkikausi ihan kokonaan vielä päättynyt. Viikonloppuna pääsen takaisin hiirimettälle! Siihen mä kerään voimia nukkumal omas sängys meidän parvekkeel:
Ja pakastimest löytyi pari kalapakettia, jotka Pappa ja Mummi oli mun kesäloman aikana tuonu. Kyl tää täst!

t. Metsäkissa Tassu

9 kommenttia:

 1. Hei Metsäkissa Tassu! Aikas mahtava kesä sulla on ollut. No, tietty kalajutut harmittaa, mutta myyrämetsästys on varmaan ollut ihan jees juttu. Teitkö kaupungissa tarkastuksen remonttiukkojen jäljiltä? Olivatko osanneet hoitaa homman hyvin ilman sun apua?

  Terkuin Mamarosa sateen keskeltä

  VastaaPoista
 2. Kyllä kivasti osaat kirjottaa ja on ollut varmaan kiva kesä.

  VastaaPoista
 3. Ollappa Tassu!!! Niin mukavaa on siellä maalla ollut!!

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi, Tassusta on tullut todellinen metsäkissa:)

  VastaaPoista
 5. Moi Tassu!

  Mun ihmiset oli siellä jossain Airiston kuppeessa vuokramökissä viikon, pakotti mut mukaan ja se oli kamalaa. Ne jätti mua välillä yksin sinne mökkiin ja sit siel pihalla oli SAMMAKKO ja mä pelkäsin ihan kauheesti, et se syö mut. Mä en tajuu tollasii metsäkissoi.

  Terkuin citykoira Mustis

  VastaaPoista
 6. Tassu, sulle tekee ihan hyvää tulla välillä kaupunkiin, ettet kokonaan metsity ja villiinny.

  Me ihaillaan sua kyllä kauheesti, meistä ei moiseen olisi, vaikka kyllä me jänöjä nähdään joka ehtoo, että jotain luonnonelävää täälläkin, mutta narun edellä/peräsä on turvallisinta.

  Etköhän sä ahveniakin vielä saa, kesää piisaa. Wuffit! Guru, Mirkku ja Merry

  VastaaPoista
 7. Mukava kesä ollut Tassulla :-)

  VastaaPoista
 8. No just ihan kissanelämää, monipuolista ja mielenkiintoista.
  Hali-kissa viihtyy kans saaressa vaikk joutuukin olemaan valjaissa kaiken aikaa. Mutt se on pieni haitta ku vastineeks saa nuuskia jänniä hajuja, kuopsutella maata, hypätä puuhun, syödä ruohoa yms. Myyriä ei oo lähistöllä ollu saalistettavaksi, on tainnu se Narri-kissa syödä kaikki. Ehkä sitt ens kesänä niitäkin olis taas.

  VastaaPoista
 9. Voi kun Tassulla on ollu hauskaa! Mustikka ja Stella lähettää terveisiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!