tiistai 6. elokuuta 2013

Pikkuiset sukat Salon Sairaalaan

Aamulla Maija-Liisa kävi puodissa matkallan Salon Sairaalan synnärille. Muistattehan, että Salon Sairaalan synnytyksiä ollaan siirtämässä TYKSiin ja pikkusukkakeräyksen tavoitteena on antaa sukat tai tossut jokaiselle Salon vastasyntyneelle...Niin kauan kuin Salossa vauvoja syntyy!

Montaa paria ei puotiin ole kesän aikana kertynyt - mutta ainakin Ritva on tuonut ison kasan Junasukkia (kuvassa vain murto-osa):
Ja Maija-Liisa itse varmasti sata paria näitä suloisia tossuja:
Minäkin sain viimein puhtia ja kaivoin lankaa ja puikot käsiini. Jossu75 teki vuonna 2010  KYH-työnä kivan näköiset vauvatossut ja ne on olleet "to-do" -listalla siitä lähtien.

Saatuani valmiiksi ekan tossun ihmettelin miks monet asiat vaan venyy ja vanuu ja odottaa "sitä oikeaa hetkeä"? Neuloessani toista tossua katsoin oikein kellosta aikaa ja siihen meni tasan tunti! Siis kaksi tuntia elämästäni ja 12 grammaa jämälankaa ja sillä joku vastasyntynyt saa lämpimät varpaat ja ehkäpä hänen vanhempansa hyvän mielen!
Lankana teeteen konepestävä vauvalanka Helmi (100% merinovillaa, valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja, 50g=200m), puikot 2,5 mm Knit Pro sukkikset, menekki peräti 12g.... Malli on kiva kun se ainaoikeisena venyy soipaan mittaan. Lontoonkielinen ohje löytyy tästä. Synnäriltä oli kerrottu, että vastasyntyneen jalka on 6-8 cm pitkä, mutta jos keräykseen tulee isompia tai pienempiä niin ne toimitetaan joko lastenosastolle tai TYKSin keskolaan. Kaikki siis kelpaavat!

Jos siis innostut ja koet asian tärkeäksi niin sukkia voi tuoda Anjalinille ja Maija-Liisa toimittaa ne perille. Äitienpäivää ennen hän vei Salon Sairaalaan yli kolmesataa paria ja kerrottiin niiden normisynnytysvauhdilla riittävän elokuun puoliväliin ja sehön on ihan kohta!

Taidanpa tässä samalla muistuttaa TYKS sytomyssykeräyksestä! Jos olet Facebookissa, niin käy liittymässä ryhmään. Sieltä lisätietoja myssytarpeista - polin lisäksi myös vuodeosastolle kaivataan!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo sinun tekemä tossumalli!!! Ja tietysti nuo kaikki muutkin!
  Itse osallistun osaltani TYKSin vuodeos:n myssy"projektiin"....

  VastaaPoista
 2. Suloisia kaikki kuten yleensäkin vauvavarusteet:)

  VastaaPoista
 3. On niin ihania sukkia ja tossuja! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!