sunnuntai 13. elokuuta 2017

The Low Ships Race 2017

Kolme viikkoa sitten suuret purjelaivat kerääntyivät Turkuun taas kerran. Minua ei kirveelläkään saisi sinne väenpaljouteen ja markkinahumuun Aurajoen rannalle, mutta perinteinen Low Ships Race piti ilman muuta järjestää. Olin jo aikaisin keväällä varannut pari vapaapäivää tapahtumaa varten. Tapahtuma edeltävänä iltana laivat alkoivat lipua Aurajokeen...
Olin sattumoisin kotosalla ja kirmailin pitkin rantaa joen suistoon kuvaamaan iltapimeässä.
Perjantaisen vapaapäiväni käytin ihan muuhun kuin laivoihin... Pesin mattoja mökillä.

Lauantaina saapuivat ystävät saareen ja sunnuntaiaamuna tehtiin eväät, pakattiin itsemme veneeseen ja hurautimme saareen Airiston reunalle. Edellisenä viikonloppuna oltiin jo käyty kokeilemassa rantautumista ja se sujuikin varsin mallikkaasti.
Kiipustimme ryteikköisen metsän läpi korkealle kalliolle odottelemaan. Ja odotella saatinkin - oltiinhan perillä monta tuntia ennen, kuin laivoja alkoi ilmestyä Airistolle. Päivä oli aurinkoinen, ei liian kuuma eikä kylmä. Mikäs meidän oli ihaillessa maisemaa eväitä nauttien.
Matkakässy piti tietenkin olla mukana. Olen jo pitkään suunnitellut vauvaversiota palmikkosukistani ja siinä laivoja odotellessa ensimmäinen sukka tuli valmiiksikin.
Ja sitten itse asiaan. En muista laivojen nimiä, vaikka Karvinen meille varmasti jokaisen selosti... Joten kuvia vaan:


Upean päivän jälkeen palattiin takaisin saareen. Tassu oli viettänyt päivän sisällä, mutta ei silläkään varmaan tylsää ollut. Joku oli käynyt päivän aikana kaivelemassa terassin puukorista edellisen illan grillilautaset ja levitellyt ne pitkin pihaa! Olisko ystävämme mäyrä? Vai se hassu orava, joka tykkää grillikastikkeesta niin, että söi grillisudinkin pari vuotta sitten!
Saunan lämmetessä olisin hakenut kaivosta vettä. Tassu oli toista mieltä...

Joskus suunnitelmien pitäisi jäädä vaan suunnitelmiksi... Vauvapalmikkoalpakat oli kiva ajatus, mutta lopputulos pettymys.
Lanka oli teetee Alpakka, puikot KnitPro 15 cm 2,5 mm Zingit. Lankaa kului jotain 17 grammaa. Jostain syystä en ole koskaan saanut tuosta langasta mitään nättiä aikaseks. Siispä tein heti perään toiset. Tällä kertaa teeteen Helmestä:
Näistä tuli aika söpöt. Eiks vaa?

5 kommenttia:

 1. No just asiaa! Tuolla Airistolla mäkin haluaisin laivat nähdä, kiitos kun näytin väläyksen upeudesta. Ihan eri kuin laiturissa katsottuna.
  Söpöt on Helmisukat mutta kyll noi alpakkaisetkin on hyvät, pörröiset mut niinhän se alpakkakin on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli jo ainakin neljäs Low Ships Race meillä. Ja taas kiva kokemus. Makkaranuotiota ei saareen voinut tehdä, ku oli niin rutikuivaa, mut laivat upeita ja keli kans ja seura mitä parhainta.
   Alpakkasukat saa olla pörröiset mut mua kiusaa ku ne on epätasaiset. Vesikylpy vois auttaa...

   Poista
 2. On teillä siellä ilmojen puolesta ollut hieno kesä, toisin kuin meillä, melkein joka päivä satanut. Ja hienot on maisematkin upeine laivoineen.
  Taidampa minäkin alkaa kutomaan vauvojen palmikkosukkia joulumyyjäisiin, ne ovat niin söpön näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä odottelin eilen ukkosta, mut ei tullut. Aamulla uutisia kuunnellessa olin iloinen ettei... Nyt sataa, joten eipä tartte tehdä klapeja:) Vauvasukkin ohje: teeteen sivuilta ne mun tudrapalmikot, mutta palmikon vierestä se toinen nurja silmukka pois. 10s puikolle.

   Poista
  2. Täällä ei todellakaan ole liikaa vettä saatu. Onneksi viime päivinä vähäsen. Eilen odottelin ukkosia, mut eihän ne tänne tullu. Aamu-uutisia kuunnellessa kiitin et hyvä ettei...
   Ohje palmikkosukkiin: teeteen sivuilta mun tundrapalmikot, mut vauvalanka, 2½ puikot, 10 s/puikko ja palmikon molemmilta puolilta toinen nurja silmukka pois.

   Poista

Kiitos kommentistasi!