sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Frozen River suomalaisesta villasta

Alkoi ankarasti huivituttamaan. Koska huiveja on tosi kivaa tikutella. Lankakin oli päätetty, puuttui vaan The Ohje.  Mulla ei ole "to do" -listaa. Pitäis olla. Kun inspis iskee, niin on kauhea hakeminen ja usein innostus menee ohi ennekuin pääsen edes alkuun!
Kristiinan blogia lukiessani olen törmännyt toinen toistaan kauniimpiin huiveihin, jonka aion tehdä...joskus. Siispä sinne surffaamaan. Huivia aloitellessa oli ihanasti lunta ja pakkasta. Heidi Alanderin Frozen river oli päivänselvä valinta!

Viime aikoina on paljon kohuttu siitä, ettei suomalaista villalankaa ole saatavilla. Onhan sitä. Ei nyt ihan joka marketissa, mutta kuitenkin. Teetee Kamena on 2-säikeinen kampavillalanka, joka on kokonaan valmistettu Suomessa ja kokonaan suomalaisten lampaiden villaa! Teeteelle langan valmistaa suomalainen Pirtin kehräämö. Ilmiselvää, että kun valitsin huivimallia, niin myös suunnittelijan piti olla suomalainen!
Tykkäsin mallista ja ohje oli selkeä. Jostain syystä olen viime aikoina tykästynyt sileään ja ainaoikeaan. Ihan varma en ollut langan riittävyydestä. Tein keskiosan sileään 10 extrakerrosta ennen pitsin aloittamista. Mielestäni pitsin kaunein kohta on tuo alku:
Kakkoskaavion reunusta jatkoin niin pitkään ku lankaa riitti. Tai noo - 4 grammaa jäikin.
Tosiasiassa ihan kaikki Kamena ei vielä ole suomalaista, mutta pikkuhiljaa tulee olemaan. Ainakin nämä värit on:
Iloisenharmaat, musta ja valkoiset on tietenkin jo loppu ja lisää saadaan odotella viikkoja. Mut hyvää kannattaa odottaa...

Valmiin huivin kastelin kunnolla, puristelin liiat vedet pyyheliinaan ja pingotin vaijereilla.

Rankat vesisateet ja föhntuuli ovat tehneet selvää komeista kinoksista. Meri on sentäs vielä jäässä, mut olkkarin ikkunan alla ei enää ole yhtään lunta:
Vaan olipa hyvä paikka kuvata huivia!

EDIT 12 tuntuia myöhemmin...

Ei se mitään jäässä ole:
 Ja vielä yks kuva faniklubilaisille:
Hei taas!

4 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa17. helmikuuta 2019 klo 10.01

    Joku amerikkalainen kiljahtaisi, että oumaigaad, oosam, mutta suomalaisittain , tottakai,hyvänen aika sentään, hurjan hieno!

    VastaaPoista
  2. Kauniit nuo kuvat kivikossa. Usein reunapitsit tulevat nätimmiksi jos lankaa riittää muutamaan ekstra kerrokseen. Tuo on tosi kaunis huivi noin vaaleana, mullahan on monet olleet värillisiä.
    Just osti langat huiviin jonka malli on Taito-lehden numerossa 6/2018.
    Kamenstakin oon yhden huivin neulonut, sen kohtalo oli joutua pesukoneeseen ja kuinka siinä sitten kävikään... tein kaverille kyllä uuden huivin, vahinkojahan voi sattua.

    VastaaPoista
  3. Kaunis huivi ja heti rupesin miettimään sen tekemistä kolmannen kerran. Kameraakin olisi varastossa. Mutta tuolta jälkikasvulta tipahtelee sitä tahtia toiveita neuleista, että kohta on mummin tilausneulomo toiminnassa. Kelpaahan sitä kun ilmaiseksi saa! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!