sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Villatakki. Mulle!

Suunnilleen vuosi sitten huomasin, että mun garderoobista puuttui yks olennainen vaate: Perusvillatakki.

Tai siis oli yks, mut se oli kamala. Liian lyhyt, liian pitkät hihat, toispuoleinen, jättimäinen vino kaulus, joka veti nuttua kenoon. Ollut vaatehuoneen hyllyllä hylättynä ainakin kymmenen vuotta. Kertakaikkiaan yök. Paitsi et lanka oli silkkivillaa ja sitä oli paljon.

Viime syksyn ekassa Neulomakerhossa sit rikoin rajojani ja järkytin kanssaneulojia ja purin koko paskan! Jossain vaiheessa tein mallitilkun ja aloin etsiskelemään sopivaa perusvillatakin mallia... Joulunpyhinä sit kuuntelin äänikirjaa ja pistin menemään ja nyt on valmista!
Tykkään. Niinku kuvasta näkyy.
Hihat on just oikean mittaiset.
Kädentie istuu kohtuullisen hyvin eikä olkasauma roiku kyynärpäässä, kuten yleensä isoille tytöille sarjoitetuissa malleissa.

Massuahan on ja siihen on tyytyminen. Siks napit vaan ylhäällä.
Napit...tietenkin naapurikaupasta Salon napista:
Pitkään etsiskelin mallia eikä täydellistä löytynyt DK-vahvuiselle langalleni. Miten sitä unohtaakaan perusasiat, joita puodissa kertoo asiakkaille lähes joka päivä! Kiva malli löytyi jostain vanhasta käsityölehdestä, tosin viitosen puikoille ja tiheys 15 silmukkaa kymmenelle sentille. Mun mallitilkussa oli 21,5 silmukkaa. Siitäpä modasin omalle langalleni oikean ja hienosti onnistui!

Jaoin ohjeen jokaisen silmukkaluvun viidellätoista ja kerroin 21,5:llä ja sain just oikeat silmukkaluvut ja mitat. Mallitilkussa se salaisuus. Ja taskulaskimessa.

Lanka siis teetee Primavera, puikot 3½ mm KnitPro Zing -vaihtopääpyöröt ja kulutus tasan 700g. Saumojen ompeluun piti jo purkaa lankaa mallitilkusta... Mallineuleet oli ihan simppeliä helmineuletta ja palmikkoa ja sileää.

Purkulangasta tehty nuttu näytti aika muhkuraiselta. Kastelin kaikki kappaleet ennen kokoon kursimista läpikotaisin ja levittelin tasona kuivumaan. Valmiissa nutussa vain pääntien resori ja nappilistat on käsittelemätöntä purkulankaa. Ny mul on yks kelvollinen käyttövaate. Jatkukoon talvi!


Paitsi ettei jatku. Tänäänkin oli ainakin 6 astetta plussaa. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja viimeisetkin lumenrippeet alkaa olla poissa. Aamupäivällä Karvis laittoi merimiespiffin uuniin ja sen jälkeen lähdettiin sunnuntaiajelulle. Tällä kertaa kohteena oli Liedon Nautelankoski:

Käytiin paluumatkalla myös Halistenkoskella, mut se oli aika pettymys Nautelan vaikuttavien kuohujen jälkeen... Joka tapauksessa minä totesin tykkääväni koskivierailuista paljon enemmän, ku vuorikiipeilyistä (sellaisiin kohteisiin Karvis on ennen mua kuskannut).
Kotiin tullessa herkulliset tuoksut tuli jo rappukäytävässä vastaan. Käytiin vielä Tassun kanssa kotirannassa ulkoilemassa ja saunottiin ennen ruokailua. Hyvän ruuan odotusta kannattaa pitkittää!

Tassun viikonlopun kohokohtia oli ulkoilun lisäksi lauantai-illan luonto-ohjelman tamaanit. Sunnuntaiaamun uusinta seurattiin samalla intensiivisyydellä:
Mukavaa helmikuun loppua!


14 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa24. helmikuuta 2019 klo 21.28

    Upea villatakki! Susu osaa ja viitsii! Kadehdin tuota tiheyksien ja silmukoiden modaamista ja räknäämistä, minulta ei onnistuisi ikinä. Alkoi tehdä villatakkia mieli, pitäisiköhän yrittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun ei tartte räknäillä ku sulta nuttu syntyy ilman ohjettakin!

      Poista
  2. No nyt on niin kaunis villatakki, malli ja väri suuri oikeat. Itsekkin olen villatakin ohjetta etsiskellyt mutta ei ole sopivaa vielä vastaan tullut. Tuo on kyllä kaunis ja hihat tosiaan näyttää istuvan hyvin =)
    Kylläpä siellä jo kosket kohisee. Meillä vasta vesi lilluu tiellä jään päällä. Niin on liukasta ettei ulos meinaa uskaltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Liukasta on tälläkin vaikka lumet on häipyneet. Nastakengät ja liukuesteet on ihan pakollisia.

      Poista
  3. Kommee on! Ja tuolla sun laskukaavalla minäkin huseeraan ja hyvää tulee.
    Vai on talvi mennyt! Kyllä meillä järvi on tukevasti jäässä ( kävin eilen kokeilemassa) ja lunta riittää vielä. Aurinko kyllä jo valaisee mielen kesäisessä! ☀ ☀ ☀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majakkarannassakin joku vielä sunnuntaina oli pilkkimässä...

      Poista
  4. Hieno villis, muttei liian hieno että sitä raaskii käyttääkin. Kannatti purkaa. Kiitos ohjeen laskuohjeesta. Jaoin jo kaverillekin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusnuttu pitkin tulla. Härpäkkeet jää kaappiin. Kiva jos kaavasta on iloa.

      Poista
  5. Hieno takki! Mistähän lehdestä ohje löytyi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ohje on jostain ikivanhasta Suuresta Kässäristä. Otin ohjeesta kopion eikä siinä näy mikä lehti. Alkuperäinen lanka oli Hjertegarnin Soon.

      Poista
  6. tulikin tosi kaunis, tykkäisin myös itselläni tuollaisesta napituksesta;)
    ps sukista tuli tosi hyvät, lankaa jäi sen verran et niistä saisi tehtyä viel lapaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Niinkuin lupasin - se Alpaca Soft on tosi riittoisaa. Eli ei haittaa vaikka kerän hinta tuntui alkuun kovalta :)

      Poista
  7. Kiva malli tuossa villatakissa, varsinkin napituksessa, taitaisi sopia haluamaani työhön. Lasken leikkiä, että olen niitä pehmeitä kokoja, kun tarvitsen jotain. Tuo laskuohje pannaan muistiin, tarpeellinen. Irmeli

    VastaaPoista
  8. Mitäs me pehmeät :) Kiva jos kaavasta on hyötyä. Sen avulla olen monet mallit laskeskellut omille langoilleni sopivaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!