lauantai 6. kesäkuuta 2020

Säänkestävää kesäterassille

Joskus on vaan ihan pieni asia, joka saa langan toimimaan. Tällä kertaa niinku monesti aikaisemminkin se asia oli vesi! Hilo La Campana ei ole poikkeus...
Virkkasin tabletin maahantuojalta saadun ohjeen mukaan. Halkaisija n. 30 cm, koukku 3½. Pikkuinen lasinalunen on asiakkaamme @lankamatkalla -Miian koukulta. Lanka on vetelää ja lopputulos näytti ruttuiselta kunnes... Kastelu kädenlämpäisessä vedessä ja tasokuivaus!

Hilo La Campana on 100% nylonia ja se kestää sekä aurinkoa että vettä, joten se on mainio kesäterassien tabletteihin sun muihin ulkona pidettäviin tekstiileihin. Yhtäkkiä varastossa pari vuotta seisonut lanka olikin hurjan suosittu. Jopa niin, että langat loppui ihan hetkessä. Ens torstaina ollaan saamassa lisää ja niitä voi tilata verkosta jo nyt tai soittaa/sähköpostittaa varauksen puotiin jo nyt...

Pakko taas paljastaa, että "hän joka ei virkkaa" meinas tehdä yhtenä aamuna hienon Campana-KULHON... Kunnes huomasi jättäneensä ohjeesta yhden kriittisen kerroksen virkkaamatta...
Kesä viimeinkin taitaa olla täällä - monta kuukautta kestäneen marraskuun jälkeen. Viikko sitten oli ekan kerran sellainen ilta, että saunan jälkeen tarkeni terassilla istuskella ilta-auringossa teepaidassa kutiloimassa sukkaa:
Meidän kiltti Tassu The Crocodile Dundee osaa kellon. Kotiintuloaika on on auringonlaskun aikaan...
Niinku katseesta näkyy - pitkä päivä on ollut. Mökkielämä on Tassullekin rankkaa :)

Toisin ku mulle. Minä päätin kerrankin viettää mökkipäivän tekemättä yhtään mitään! Siksipä hakkasin risut pieniksi, haravoin vähäsen, sahattin vähän isompia oksia ja jatketiin "kukkamaata". Koska oli ihan liian kuuma olla tekemättä yhtään mitään niin me Tassun kanssa siivottiin saunakamari:
Tähän mennessä on aina ollut liian kylmä siihan hommaan...
Tassu myös löysi mahtavan paikan lepäilyyn ja samalla saa vahdittua melkein koko tonttia. Saunan lauteilla on hyvä pötkötellä piilossa...

Kässyrintamalla muuten hiljaista. Yhden isomman työn jälkeen ei oikein osaa tarttua mihinkään. Siksipä Karvinen sai yhtenä iltana viestin, et "Mulla on sulle jotain...". Vastaus oli et "Kuulostaa pahalta..."
Eipä tainnut ukkoseni tietää saavansa ihka uudet terät mökkisukkiinsa! Lankana pallaksen jämiä kolmosen puikoilla. Kai noilla tämän kesän tassuttelee.

Puodissa ollaan vuoroteltu Idan kanssa jo 2,5 kk. Oikeastaan siksi, että jos jompikumpi sairastuu, niin toinenkin joutuu karanteeniin ja puoti on pakko laittaa sulki. Onhan puhelin keksitty ja sähköposti mut onhan se tosi tärkeää joskus jutella ihan kasvotusten. Siksipä keskiviikkoaamuna pidettiin "aamupalaveri" ihan nokitusten:
Kyllä oli mukavaa turista ihan vähän työasioita ja paljon muutakin auringossa torikaffella! Niin pistettiin elämä riasaseks, et avattiin puotikin vasta kymmeneltä. Tällaisia kannattais harrastaa ihan normaaliaikanakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!