sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Lopilapaset ja kipusukat

 Vaikka vannoin, etten puikoilleni enää Lettlopia ottais, niin pukkas ajatus lapasista. Ja kun niitä jämiä oli, niin päätin sittenkin kokeilla. Ajattelin, että huovutettuna vois olla kovinkin kiva. Olen myös joka syksy päättänyt, etten enää ikinä huovuta... Never say never :)

Koska olen nuuka, niin tuntui typerältä pistää pyykkikone jylläämään vain yksien lapasten vuoksi...

Puikot 4 mm Zingit. Harmaissa 44 s ja raidallisissa 40 s puikolla. Menekki sinivalkoisissa 62 g ja harmaissa 70. Ohjeessa käskettiin kiinnittämään hakaneuloilla jotain muovinkappaleita lapasen sisälle. Koska olen skeptinen koko huovutusjuttujen suhteen ja olin alunperinkin olettanut kokeen epäonniseksi niin en viitsiny nähdä vaivaa. Ja turhaa se olis ollutkin:
Neljäässä kympissä pienen pesuainemäärän ja ison kylpypyyhkeen jälkeen... Kivat, mukavan lämpimät ja pörröiset, mutta en voi sanoa noiden huopuneen!
Pöh. Ku en kerralla uskonut niin tein vielä yhdet. Jotka reteesti huovutin yksinään (pyyhkeen kanssa) kuudessa kympissä! Ihan sama tulos... Kivat ovat mut mahtaakohan tuo lopilanka huopua ollenkaan? Onko joku onnistunut? Näistä ei ole "jälkeen" -kuvaa. Nelosen puikot ja 57 g silmukoita 40. 

Joka tapauksessa... Tämä islantilaisbuumi on melkoinen. Langat on joka paikasta loppu ja pitkään saadaan odotella lisäystä. Mun hurahdus ei päässyt edes alkuun. Tosin lapaset on aika kivoja. 

Toinen ihan omituinen suosio on tämän vuoden aikana ollut Kipuapusilkkivillalla. Sana kiirii puskaradion kautta. Ihmetellään välillä puodissa kun saman päivän aikana moni käy kysymässä ja toisinaan voi mennä monta kuukautta ettei kukaan... Sit kun kysytään, et mistä tieto, niin vaikkapa uimahallin saunassa joku on puhunut. Meilläkin lankaa on melkein aina varastossa, mut päätin yhdet sukat tikutella ihan vaan malliksi.
Puikot 3 mm, menekki n. 120 g kokoon 42-43. Mun oma "myyntipuheeni" menee niin et lanka on kamalan tuntuista ja haisee lampaalle, mut se toimii! Jos mulla on pitkä päivä jaloillani enkä muista juoda tarpeeksi, niin takuuvarmasti herään yöllä suonenvetoon. Siihen ei auta mikään hyppely eikä magneesiumipilleri tai suolakide kielen alla ihan heti, mut kun laitan kipuapusukan jalkaan ni johan helpottaa. Ihmelääke! Ja minähän en ikinä koskaan milloinkaan voi edes ajatella nukkuvani sukat jalassa...

Tämä viikonloppu on ollut haikea. Tampesterin kädentaitomessut peruuntuivat yhden kirotun viiruksen vuoksi. Oli suunnitelmissa olla mukana teeteeSHOPpien yhteisosastolla ja yöpyä ystävän luona Nokialla. Mökkikausikin päättyi jo pari viikkoa sitten. No eipä tarvinnut ottaa magnesiumikuuria tai nukkua kipuapusukat jalassa... Ja onhan virtuaalimessut ja tarjoukset meidänkin kaupassa. Mut ei ihan sama asia ku elää tunnelmassa ja nähdä ihmisiä ihan livenä.

Viimeinen mökkiviikonloppu pari viikkoa sitten oli antoisa:
Suppiksia ihan mukavasti kahtena päivänä ja verkossa 15 ahventa!
Tassun kanssa sienimetsässä. Se on varmasti molempien mielestä yhtä hauskaa!
Vielä viimeinen sielunmaisemakuva ennen lähtöä.
Sinne jäi. Kevättä odotellen...

Noo - oikeasti on ihan kivaa viettää viikonloppu kotonakin. Ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun. Eilen nautittiin ilta-ateria Tassun kanssa:
Ja sen jälkeen köllähdettiin soffalle kattomaan Teemalta Alankoa. Noo - ehkäpä Tassun mielestä kissanpolkka olis ollu parempi ku äiskän kasarinuoruusmuistot... :) Mää löhnin soffalla kutimusteni kanssa glögimukin kanssa kynttilänvalossa.
Talvi sais tulla. Talvirenkaat on vaihdettu!

2 kommenttia:

 1. Pari viikkoa sitten kävi sun nettikaupassa katsomassa olisko Kipuapua mustana, oisin systerin kipeisiin käsiin tarvinnu. Mut ei ollu eikä sitä oo koskaan muun värisenä ollutkaan kun lampaana.
  NÄyttäis ihan pippuripihviltä . . maistuis mullekin.
  Tommoset virtuaalimessut mitään messuja oo . . . Katoin Live-lähetysta vähän mutta sen juontaja oli aika tylsä.

  VastaaPoista
 2. kutoo mopsien kanssa16. marraskuuta 2020 klo 11.29

  Tuntuiskos mökkeily miltään ekstrakivalta, jos sitä olisi ympäri vuoden? Sää ei aina suosi ja jäätäkin voi olla sillai, ettei kanna, mutta ei myöskään pikkupaatti sitä särje. Lämmin vesi kraanasta, sisähönnäri, keskuslämmitys jne.
  Mä jo sun aterian kehuinkin, mutta kehun uudelleen, näyttää syötävän hyvältä ja mä opettelen tänään kiharakurkun!
  Ja jos jäistä vettä kaipaat, niin tiedät kyllä, missä sellainen pienoisversio sijaitsee...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!