lauantai 28. marraskuuta 2020

Primanova villatakki etätyönä

 Alkusyksyllä asiakas poikkesi puodissa kysymässä, josko onnistuis tehdä hänelle villatakki. Rakas lempivillatakki oli moneen kertaan parsittu ja kursittu ja hiutunut. Tismalleen samanlainen piti saada, mutta 100% villaa ja yksivärinen tumman sininen. Tämmöinen tuli:

Lanka: teetee Primanova 100% merinovilla, 50g=115m. Menekki 775 g.
Resoreissa käytin 3½ mm ja muuten 4,0 mm Knit Pro Zing -pyöröpuikkoja.

Jännitti kovasti. Sain käyttöön sen vanhan villiksen, mutta silti mietitytti miten onnistun. Ohjeestahan nutun tekeminen olis ollu ihan helppoa mut kulahtaneesta ja venähtaneesta mallista?

Pahoittelen kuvien omituista väriä. Miten ihmeessä tumman sinisestä tuli harmaita tai vaalean punaisia? Taskut piti olla:

Ja shaalikaulus:
Olen aina tykännyt primanovasta, mut tämän takin myötä suorastaan rakastuin! Jälki on NIIN nättiä. Varsinkin palmikoissa langan kauneus on edukseen. Olen muuten ihastunut myös Zingeihin. Kun olen 2½ mm puisia sukkapuikkoja katkonut ihan solkenaan, niin siirryttyäni Zingeihin moinen harmistus on jäänyt kokonaan väliin. Jotenkin tuntuu, että alumiinipuikoilla tulee tasaisempaakin. Moinen luulo voi kyllä olla ihan vaan korvienvälissä...

Nuttu valmistui viimein koronan ansiosta. Eli kaikissa asioissa on jotain hyvääkin kun oikein etsii. Vallitsevan tilanteen vuoksi mekin ollaan otettu etätyösuositus tosissamme. Mietittiin, että jos jompikumpi altistuu tai saa tartunnan, niin toisenkin pitää jäädä karanteeniin ja sit on pakko laittaa puoti kii. Siispä ollaan töissä vuorotellen. Toinen puodissa ja toinen tekee töitä etänä. Mun syksyiset etäpäiväni ovat meneet paljolti tilausneuleiden merkeissä. Ja lankatilauksiakin on ihan helppoa tehdä sähköpostilla ja puhelimella kotoa käsin. Ida taas hoitelee mahtavasti verkkokauppapäivityksiä ja uutiskirjeitä etänä. Me vitsaillaankin et Ida myy ja mä tuhlaan. Kumpikin tekee sitä, missä on hyvä :)
Vaikka mieluiten olisin tietenkin puodissa, niin onhan etätöissäkin puolensa... Saa joskus nähdä auringon ja assarikin on ihan mahtava. Tosin hiukan laiskanpuoleinen. (kuvassa näkyy myös vähän sitä  mallivillistä).
Mun mielestä nappilistakin onnistui ihan nappiin, joten tässä vielä yks lähikuva. 

Parasta kaikessa on, että asiakas oli tyytyväinen!5 kommenttia:

 1. Hieno työ! Oot kyllä onnistunut tosi hyvin, perfect, täydellinen. Oon kanssasi iloinen tästä.
  Mäkin tein tilaustyön joka onnistui hyvin. Vähän on kirjoneuleessa tiukkuutta mutta ei haittaa. Ja sit langassa oli möykky mitä en huomannut ennenku kaikki oli valmista. Piti vähän ns. parsia sitä ettei se pullahda etupuolelle. Vähän se näkyy mutta ei mahda mitään.
  Ja kyllä puikon laatu vaikuttaa neulejälkeen. Oon huomannut. Alumiinit on parhaat, ja ehkä seuraavana hiilikuitu mutta en oo ihan varma ku sitä laatua mulla ei oo pyörönä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mulla seuraava plokkaus kans kirjoneuletta... Ei oo mun juttu! Mä en tykkää ainakaan Knit Pro hiilareista, kun niissä on se erilainen kärki ja se tökkää ja toisinaan myös irtoo. Ei jatkoon hiilarit.

  VastaaPoista
 3. Vau, miten hieno villatakki siitä tulikin! Minulla ei olisi onnistunut. Tuo vuorosysteemi puodin pidossa onkin fiksu toteutus näin korona-aikana.
  Minäkin tykkään, että alumiinipuikot ovat parhaat ja niissäkin on hiukan eroa vaömistajien välillä. Puiset puikot/koukut minullakin napsahtelivat poikki niin nopeasti, että päätin pian jättää ne pois käytöstäni vaikka kädet niistä pitäisivätkin.

  VastaaPoista
 4. Hieno merinovillatakki ja todella nätit palmikkokuviot. Itsekin olen nyt korona-aikana innostunut kovasti tekemään käsitöitä ja kutonut paljon. Lähinnä kuitenkin valmistunut vain sukkia, mutta neulekin on haaveissa.

  VastaaPoista
 5. kutoo mopsien kanssa4. joulukuuta 2020 klo 12.48

  En olekaan kommentoinut!!!
  Primanova on mitä suloisin tehdä ja pitää, siis kutoa ja käyttää, oikein onnistunut villuri sinulta, kyllä kelpaa esitellä!
  Ja värikin on kaunis !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!