sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Saniaismetsät

 Meidän puodissa on kyltti, jossa kerrotaan valmistettavan neuleita myös tilauksesta. Taitaapi maininta olla verkkokaupankin sivulla... Nyt tekstiin lisätään pienellä (vai isolla?) präntillä: Ei kirjoneuleita!

Saniaismetsäsukkien ohje teeteen sukkalehdestä. Kolme kokonaista etätyöpäivää meni. Takamus puutui ja niskat meni juntturaan. Kirjoneule ei oo koskaan ollu mun juttu. Eikä ole tämänkään jälkeen.

Lankana teetee pallas. Puikot resorissa ja kantapäässä 3 mm, varressa ja terässä 3½. Menekki 2 kerää valkoista ja 2 kirjavaa.

Jos jotain hyvää pitää keksiä, niin ensimmäistä kertaa onnistuin tekemään kelvollisen tiimalasikantapään ja tuo pohjan neulominen oli milteipä nautinto!

Kyllä oli hauskaa tämän jälkeen huvitella pikkuruisilla perussukilla! Näissäkin lankana pallas, vajaa kerä:

Puikot 15 senttiset 3,25 mm (koska kolmosen lyhyet ovat mystisesti kadoksissa).

Ja kun perussukilla lähdin huvittelemaan niin vielä yhdet isohkot miesten sukat teetee Sallasta:
Lankaa kului 127 g. Vihreät raidat jämälankapussista. Puikot 3½ Ergot

Olen aina harmitellut raitasukkien kerroksenvaihtokohdan "pykälää".  Olen neuvoa Matleenalta kysynyt jo niin monta kertaa, etten enää kehdannut. Muutama viikko sitten Neulomakerhossa Piiku näytti oikein kädestä pitäen, miten sen saa siistiksi. Voi että pienestä asiasta voikin olla iloinen: Aina voi oppia uutta!

Ja kun nyt tässä on tullut valivalia oikein urakalla niin muutama kevennys vielä loppuun. Yle kertoi, että VTT:n tutkimuksen mukaan kertakäyttömaskitkin voi muutaman kerran keittää:
Kokkailu ei oo mun ykkösharrastus, mutta viime sunnuntaina keittelin maskisoppaa. Ittekseni mietin et taitaa olla nuukuuden huippu, kun keittää Tassun sokerimittaliuskatilauksen kylkiäisenä saatuja ilmaisia kertakäyttömaskeja :)

Valoa tähän ankeaan harmauteen viriteltiin myös:
Mukavalta tuntui, kun eräs talomme asuakas kehui meidän "nurkkaa" kauniiksi. Harmi vaan, ettei tuosta itselle ole paljon iloa kun täällä maan tasalla on pimeään aikaan pakko pitää kaihtimet kiinni ellei halua olla kuin näyteikkunassa.

Iloa, valoa ja hyvää itsenäisyyspäivää!

7 kommenttia:

 1. kutoo mopsien kanssa6. joulukuuta 2020 klo 13.20

  Upeat saniaismetsäsukat! En ihmettele puutumista, mutta toiset tekisit jo rutiinilla, kokeilepa vaikka!
  Mä olen aika hyvä siinä kerros-värinvaihdossa, yritin sulle kerran kirjastossa näyttää, mutta meni ohi tilanne, kun novellinluku jatkui. Se on helppo, kun sen oppii.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EN kokeile. Tänä vuonna jää perinteiset tonttusukatkin tekemättä, vaiks niis on ihan helppo kirjo. Voi ku päästäis taas novellikoukkuilemaan! Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekki!

   Poista
 2. Nättei sukkii, noi pienet on niin söpöt.
  Mä kans keitin maskeja. Muutenkin huonosti istuvat mustat 'mitäliekangas' olevat värjäsivät harmaiksi kaikki muut. Muutamassa pysyi kuminauha valkoisena? Enää en keittele, kertakäyttöinen olkoon kertakäyttöinen ja kankaiset olkoon oikeata kangasta. Vaikka en oo ite sitä aikaa kokenut mutta tuli jotenkin elävästi mieleen aika kun kuukautissuojat keitettiin . . . kaiketi oon jostai lukenut ja se on jäänyt mieleen kummittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä jatkuu pitkään, niin jatkan keittelyä. Pitäiskö vielä silittää niinku joskus (en kyl tiedä koska) vauvojen vaipat. Hassua, et noihin maskeihinkin tottuu ja pikkuhiljaa oppii asentamaan niitä niin, ettei kakkulat huurru pahasti. Noi kissamaskit on kivoja, mut niissä huurtuu.

   Poista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  Kaunista on pihassanne. Nuo saniaissukat on kauniit. Minunkin pitäisi oppia tuo kerroksen vaihto kauniisti. Onkohan jossain selitettynä, kun ei riskiryhmäläisenä oikein iitsi mennä vierioppiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä yritän: Neulo värillä 2 ensimmäinen kerros. Kun aloitat kakkoskerroksen, niin nosta värillä 1 neulottu kerroksen eka silmukka puikolle ja neulo värit 1 ja 2 yhteen. Kuulostaa hassulta mut se toimii! On tästä varmaan joku videokin jossain, mut mä olen viedoallerkikko. Hyvää itsenäisyyspäivää Gnulandiaan!

   Poista
  2. Tuo on selkeä ja ymmärsin ja luultavasti muistan. Just palkkiraitasukat lopuillaan, mutta ehdin kokeilla muutaman kerran. Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi!