sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Harry Potter -huivi ja kissasukat

Sain joskus syksyllä vinkin, että suvussamme on pikkuneiti, joka varmaan tykkäisi Harry Potter -huivista. Jouluksi oli tähtäsin, sitten tammikuun alussa olevaan synttäriin... No hiihtolomaksi sentään valmistui!


Tällainen vanha täti kun olen, niin oli pakko etukäteen tiedustella tytön äidiltä, että kumpikohan on tärkeämpi asia: tismalleen oikea väri vai se, ettei lanka kutita. Oikea väri oli tärkeämpi.
Lankana tässä oli teetee Salla, menekki punaista (väri 22) 4 kerää ja keltaista (väri 17) kolme. Pyörönä Addin mainiolla CraSy Trio bambuilla tikuttelin 25 kerrosta kumpaakin väriä vuorotellen. Oli muuten puuduttavan tylsää tikuteltavaa. Varsinkin kun koko ajan mietin et kelpaakohan se sittenkään. Kun tämmöinen vanha täti ei noista esiteineistä oikein tiedä... 
Muhkeilla hapsuilla vielä lisämittaa. Ja olipa iloinen ylläri, kun hiihtoloman alussa sain kuvaviestin ja kiitokset! Kuulemma huivia käytettiin sisälläkin!

Taas on tovi vierähtänyt edellisestä postauksesta. Edelleen kiukuttelen uuden tietsikkani kanssa. Monta kivaa juttua on elämässä ollut, vaikka ilkeä viirus koko ajan väijyy kaikkea tekemistä ja olemista. Tassun kanssa vietettiin muutama kiva "hiihtolomapäivä" äidin ja isän luona mökillä. Ulkoiltiin, pelattiin korttia ja poltettiin risuja.

Toinenkin kiva reissu suuntautui saaristoon. Juhlistettiin 48 vuotta kestänyttä ystävyyttä (vaiks me ei olla ees niin vanhoja). Ulkoiltiin, herkuteltiin, naurettiin, laulettiin ja valvottiin aamukolmeen! 
Tuliaisia ei ollut lupa viedä, koska muutenkin kaikkea kamaa on liikaa. Mut pitihän sitä mökkiläiselle jotain keksiä. Koska mökit on oikeasti pakkotyöleirejä ja varsinkin kesällä tarvitaan virkistävää työjuomaa, niin ötökkäsuojat juomatölkeille Campanasta:

Tilauksesta tikuttelin vaaleanpunaiset kissasukat. Kissan piti ehdottomasti olla valkoinen. Nämä ovat menossa 50-vee lahjaksi asiakkaan tyttärelle. Koska tytär on pienijalkainen, niin tein lasten sukkien mukaan teetee Pallaksesta. valkoista ja harmaata riitti kerät, vaalean punaista meni 2 kerää.
Puikot 3 mm Addin Bambut.
Kuvassa katit näyttävät vähän länkisäärisiltä. Asia korjaantui, kun kostutin tassut ja ojentelin suoriksi. 
Hännän alla tietenkin pyllyreikä :)

Kivoja "merkkipäiviäkin" on vietetty. Helmikuussa tuli kuluneeksi 19 vuotta siitä, kun minusta tuli lankakauppias ja viikko sitten verkkokauppa täytti seitsemän vuotta! Eipä tässä tilanteessa pahemmin voitu juhlia ja synttärilankatarjouskin meni mönkään kun jonkun typerän verkkokauppapäivityksen vuoks meidän alekoodi ei viime sunnuntaina toiminutkaan! Otetaan nyt vahinkoa takaisin ja tänään verkkopuodista saa sukkalangoista miinus 20 pinnaa alekoodilla SYNTTÄRIT2021. Testasin sitä aamulla ja varmistin et nyt toimii. Mun mielestäni kaikkein rumin kirosana on PÄIVITYS! 

Viime yönä kellot käännettiin taas kesäaikaan ja tietenkin mökkihöperöllä alkaa tulla mökkikuumetta. Varsinkin kun puhutaan liikkumisen rajoituksista Turussa, mutta omalle mökille saa mennä... Pitää vielä odotella jäiden sulamista:
Blogikissa Tassu ottaa kaikki uutiset ihan rennosti... Ja kiittää mukavista terveisistä, joita on saanut muutamastakin suunnasta!

3 kommenttia:

 1. Upea kuva tuo missä ufomaisia säteistä metsässä. Ai että on varmaaan ollu kiva tavata vanha tuttu ja höpötellä yötä myöden (oon vähän kade). Ai vielä vaan Harry Potter on voimissaan. Vanha tietämätön täällä;)
  Tassu näyttää viihtyvän vähän pienessä pesässä kuten Uskokin. Joskus odotan että just kohta katti putoaa kun kylkeään kääntää mutta on se toistaiseksi tuolla pysynyt. Kenkälaatikkko on kohta järsitty loppuun, täytyy pahvinkeräyksestä ottaa sille uusi, keräyshäkissä niitä näyttää aina olevan kun porukat ei millään jaksa litistää laatikoitaan. Eilen oli hieno valkonen Marimekon laatikko, varmaan ois sydäntään särkenyt jos poisheittäjä oli sen litistänyt. Pöh, pahvia ne vaan on.

  VastaaPoista
 2. kutoo mopsien kanssa29. maaliskuuta 2021 klo 9.21

  Mä ihailen sun kärsivällisyyttä huivissa ja sukissa! Sukissa sentään tapahtuu jotain ja kissat saa muotonsa, mutta toi huivi on just sellanen puudutus, että kaikki sormet pystyyn, että onnistuit.
  Tassu on hauska, kuin karvalakki telineessä.

  VastaaPoista
 3. Harry Potter-huivi on klassikko asuste ja kuuluu tiettyyn ikävaiheeseen. Meilläkin se aikoinaan oli kovassa käytössä tytöllä. Hassua että Harry on edelleen niin suosittu vaikka muitakin hahmoja on tullut sen jälkeen pilvin pimein. Samaan klassikkovaate sarjaan kuuluu ehdottomasti myös kissasukat ja nyt muotivärissä vaaleanpunaisena. 🌞

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!