tiistai 20. elokuuta 2024

Loppukesän ajankohtaisia

 Ihan totta! Tuntuu, ettei kesän aikana ole syntynyt silmukkaaakaan, mutta kun kuvia kattelee, niin... Varsin ajankohtaisia kuten:

Hei Tonttu-Ukot hyppikää
Asiakastilaus kahdelle pienelle pojalle. Niin hauskaa tälle "Inhoanjoulua" -neulojalle: Ihan mahtava juttu keskellä kesää. Innoissani tikuttelin vielä kolmennenkin malliksi omaan puotiin. Tosiasiassa tämä tilaustyö oli hurjan mieluinen - yleensä näitä kysytään kolme päivää ennen aattoa ja siihen ei voi venyä.

Syksyn uudet sukkalangat putkahtelee puotiin ja olo on ihan hysteerinen, kun kaikista teksi mieli hetipaikalla tehdä jotain. Siispä Instassa KristiinaS heitti idean et yks sukka molemmista ja mä tartuin:

Niin kivaa oli, että sain tehtyä parit molemmille.

Ensin Katian Symmetric Socksista kärjestä aloittaen. Halusin kokeilla miten pitkän sukan saa yhdestä kerästä. 

En ole kauhean innostunut kärkialoituksista. Niistä on tupannut tulemaan liian suuria. Siksipä otin "mittatikuksi" sopivan kokoisen peinteiseen tapaan ohuesta langasta tehdyt sukat. Osasin aloitttaa kiilalevennykset ajoissa. Toinen juttu, mitä vierastan on monissa ohjeissa oleva kiilakantapää. Halusin vahvistetun vaikka sukka oli neulottu "väärin päin". Selkeän ohjeen löysin Äidiltä Tyttärelle - blogista
Hyvää on, et kun langassa on keskellä vaalea pätkä, jonka jälkeen alkaa uudelleen sama väriraportti, niin saa kaksi tismalleen samanlaista sukkaa eikä tarvii etsiä aloituskohtaa. 

Lainesin Ecletic Sockin neuloin varresta terään perinteiseen tapaan:

Kun en uskaltanut tehdä riittävän pitkää vartta, niin lankaa (420 metriä) jäi molemmista sukista käyttämättä just ne kaikkest kivoimmat keltaiset...

Molemmat parit tikuttelin 2½ mm 15 mm sukkapuikoilla yks sukka kerrallaan. Looppaus ei edelleenkään ole kolahtanut...

Hassu juttu: Itse tykkäsin enemmän Katian rauhallisesta Symmetric Rainbow -langasta, mutta miltei kaikki muut ovat ihastuneet Lainesin Ecletecciin, joka on omasta mielestäni "aika hysteerinen".

Nyt kun kännykän kuvia selailen, niin onhan purkalieta ja yhdet terät. Kummityttö pyysi ehjäämään ohuet sukkansa. Lupasin - toki myöhemmin huomasin ettei ne sukat olleet alun perin mun käsiälaa. Mun steppisukissa ei koskaan ole raidat täsmälleen ja jämpisti kohdalaan. Nää on pakko olla tyttelin Mummin käsialaa. Joka tapauksessa yhtenä lauantaisena kesäiltana istuin keinussa:
Stepistä:
Kesä on ollut tosi erilainen. Saarimökki, jossa olen viettänyt koko elämäni kesät (tai oikeastaan jo ennen syntymäänikin - äidin vatsassa) on nyt uusilla kivoilla asukkailla. Mieli on vähän haikea, mutta myyntipäätöstä olen miettinyt jo vuosia ja joskushan se piti tehdä. Kesässä on ollut niin paljon muuta - iloa ja huolta, etten ole ehtinyt suremaan.
Kesäkaupan lisäksi olen juhlinut ystävien kanssa (Keijukaiset tassii), 
Ollut tervetullut tapaamaa ystäviä,
saanut tavata Patekissan vielä muutamaa päivää ennenkuin hän lähti sateenkaarisillalle Tassun kaveriksi,

Saunonut ystävän kanssa tölkissä, uinut, 
nähnyt miten "maailma palaa" ja ihaillut elosalamia,
kerännyt mustikoita ja kanttarelleja ja opetellut ajamaan traktoria ;)

Syksy saa tulla!




9 kommenttia:

  1. Kutoo ilman mopsia21. elokuuta 2024 klo 7.58

    Sun kesä ja kuvat on somia ja pirteitä! Ja sukat, siis tillukkaat, mitä herkkuja!
    Olet kerinnyt vaikka minne ja ottaen huomioon sen, että sulla on työ ja työmatka, olet kyllä kerinnyt ja jaksanut paljon ja moneen paikkaan!
    Mun kesä on mennyt rauhallisesti, syksyä odotellen.
    Totutellen siihen, että lemmikki on kaunis muisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistot on kultaa. Ja tiedät, että ajan myötä suru muuttaa muotoaan. Jäljelle jää ne kauniit. Nähdään viimeistään koukussa!

      Poista
    2. kutoo ilman mopsia22. elokuuta 2024 klo 21.32

      Koukkuun on yli kuukausi! Kyllä me nähdään ensi viikolla, mikäli työmaallasi olet. Ei yhtään tiedä, mitä uutuutta tai innovatiivista juolahtaa mieleen... Piditkö bimistä?

      Poista
  2. Kiva ku sait paritkin tehtyä sukille. Ja kyllähän mä muistan, että ihan sun lapsuuspaikka saarimesta oli, miten mä kerran ihan väärin ajattelin asiaa. Noh, kaikkea kivaa oot kesällä tehnyt ja mennyt. Mutt kesää on vielä jäljellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilin, että tiukkaa tekisi, mutta parit tuli! Sinä se olet hehtinyt vaikka mitä tänä kesänä uudessa ympäristössä ja... onhan sitä jäljellä!

      Poista
  3. Hienoa että uskalsit mainita Latosaaren myynnin. Vaikka olisivathan blogiasi seuraavat sen kuvista huomanneet. Nyt ei enää tarvitse keväällä tai syksyllä aamulla herätä siihen, että mökissä on 14 C lämpöä... Aamu-uinnille on tosin vähän pidempi matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä siinä uskalluksesta ollut kyse. Ehkäpä ain aika, että nyt olen tasapainossa asian kanssa ja oli tarpeen täsmentää potentiaalisten "tulkintojen" vuoksi. 14 oli mullekin vilakkaa, mutta sellaistahan on mökkielo. 16 ihan passeli. 24 astetta kidutusta, mutta ainahan voi nukkua ikkuna auki. Aamuuinnille 250 askelta.

      Poista
  4. Toisen blogin kautta tänne minut toi nuo tonttulakit!!
    Wau mikä idea.... miksen ole moista keksinyt ja kai näitä saa matkia?
    Ihan omaankin päähän kelpaisi....
    Muutenkin ihanan lämminhenkinen blogi - mieluista tarinaa ja tapahtumaa lukea ja katsella kivoja kuvia tunnelmineen... mikä sauna ja miljöö.... ILoa ja valoa syksyysi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogiin ja kiitos palautteesta! Toki saa matkia tonttulakkeja ja puodista saa myös tarvikkeita ohjeineen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!