perjantai 6. kesäkuuta 2008

Koruja, aarteita ja jämiä


 


Sain puodin kuusivuotissynttärilahjaksi Kaisulta tämän kauniin rannekorun:


  


Moni on korun nähtyään kysynyt sen alkuperää ja mistä niitä saa. Ensi viikon torstaina 12.6. kaikilla on tilaisuus nahdä Kaisun koruja livenä Anjalinilla Annankatu 5:ssä klo 11.30 – 16.30. Halutessasi voit myös ostaa koruja ja uskon Kaisun myös päivän aikana tekevän uusia, joten pääset tutustumaan valmistukseenkin.


 


Samalla reissulla voit varautua Juhannusyön käsityötarpeisiin, sillä minä pistän elämän risaiseksi ja lomailen Juhannusviikon ja puoti on suljettuna. Yksi asiakkaistani kertoi maanantaina, että kesäkuussa pitäisi tuleman vielä räntääkin ja jos se pitää paikkaansa niin se tulee takuuvarmasti juhannusviikolla… Toivottavasti siihen mennessä mökin katto saadaan tiiviiksi!


 


Tällä viikolla mulla ei ole yhtään uutta käsityötä esiteltävänä. Eikä edes yhtään uutta aloitettua. Virkkasin toisenkin kesähatun ja oman bambuneuleeni takakappale on valmis. Töissä päivät kuluu kuumuutta kiroillen ja inventoiden. Kesäkuun loppuun mennessä pitäisi käydä koko varasto läpi. Langathan syynäsin jo viime kuussa - jostain syystä vaan tuo muu kama ei aiheuta ollenkaan samanlaista intohimoa. Yhtään ei innosta mittailla montako metriä pellavapitsiä on kelassa jäljellä tai montako 22 numeroista tylppäkärkistä neulaa! Tavan mukaan puodista inventaarin yhteydessä löytyy roppakaupalla tavaraa, joka saattaa löytää uuden kodin tosi halvalla. Alkuviikolla varmaan alkaa tippua tietoja niistäkin.


 


Vanhasta puodista löytyy välillä aarteita. Muutama viikko sitten törmäsin isoon määrään vanhoja neuleohjeita. Luulen niiden olevan peräisin 70-luvun lopulta ja 80-luvun alusta. Suurin osa niistä oli Jakobsdalin. Vuosilukua ohjeissa ei ole, mutta tein päätelmäni yhdestä neuleesta, joka mulla oli päälläni ysiluokan luokkakuvassa vuonna 79… Säilytän ykköskappaleet itselläni, muut saavat uuden kodin viiden sentin kappalehintaan. Monia nostalgiahetkiä koin ohjeita selatessani ja monta mallia meni "to do" –listalle. (Minä vuonna ne toteutuu niin sitä ei suunnitelma kerro)


 


Blogeissa olen toistuvasti törmännyt jämälankaprojekteihin ja tänään vielä Jämä-Ullaankin! Lankakaupassa jämälankaa syntyy enemmän kuin tarpeeksi. Kun tämä postaus muuten jäisi kokonaan ilman kässykuvia, niin julkaisenpa tässä oman toissavuotisen jämälanka/mökkikässyprojektini kuvan. Alkuun vaan virkkasin noita ruutuja, jossain vaiheessa idea tuli takista, jossain vaiheessa jämälangat loppuivat ja piti ostaa uutta lankaa… Eli ei kovin onnistunut jämälankaprojekti sittenkään. Kalliiksikin tuli kun piti kesken loman ajaa veneellä Paraisten lankakaupasta hakemaan lankaa lisää ja samalla reissulla piti tietenkin poiketa myös terassilla… Takissa on käytetty Maijaa, Naganoa ja Superwash Safiria. Kun vielä jonain päivänä saisin ommeltua vuorin…


   


Hyvä malli! En ole ennen huomannutkaan että tuohan kaventaa peppua!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!