lauantai 9. toukokuuta 2009

Sääntörikkomuksia…ja rangaistukset


Lankatarinoita-blogista olen löytänyt mm. itselle tehtyjen sääntöjen systeemin. Ja oppinut myös sen, että tilanteen niin vaatiessa säänöistä voi hyvällä omatunnolla poiketa tai niitä voi tarpeen vaatiessa soveltaa…


 Eli ed. postauksessa lupaamani virkkaustavoite jäi uupumaan puoli tuntia. Mut enhän mä mitenkään voi kuskata kotitöiksi pari metriä kanttiinsa olevaa päiväpeittoa! Enhän? Ja pakko kait kotonakin jotain oli tehdä:


 


 Sääntörikkomuksesta seurasi tietysti rangaistus – tilkkuja neuloessani kuuntelin Radio Suomen KYYILTAA ja vielä pahempaa – myöhemmin katsoin telkkarista jääkiekkoa! (ja yön pimeinä tunteina kiikutin auton takaboxiin taloyhtiön betonilaattoja 4 kpl…asiasta oli sovittu, mut silti tuntui et se piti tehdä salassa ja sen takia se Suomen eka maali jäi näkemättä…).


 Enkä mä uusia kuviakaan langoista ole ottanut, joten tässä otoksia tiistain kuvaussessioista innokkaan kuvausassistentin ja itsekseen toimivan objektiivin seurauksena:


 


 


 Katia COLIBRI 4,15eur, Puikot 4-4,5, 19s/10 cm, 50g=204m, Suunnilleen puolet puuvillaa, loppu tekokuituja


 Hassua lankaa, jossa vuorottelee melkein ompelulangan ohuet kohdat ja vähän paksummat. Kerässä on hulppea metrimäärä, joten kesäneuleista tulee keveitä. Tunnustukset jatkuu…aloitin tästä jakun (ohje Katian lehdestä ). Samaisessa lehdessä on pari muuta kesäistä riepua tästä langasta ja ohjeet italiaks, saksaks ja englanniks. Jos niitä kaikkia yrittää lukea niin ehkäpä tästä vielä jakku syntyy. Hauska lanka tekee sileällä jotenkin pitsimäisen ilmeen:


 Lanka on oikeesti mustaa ja alla on vihreä puska Blogikuvaajan pihalla.

Schachennmayr Nomotto: Cotton Linen, 78% puuvilla, 22% pellava, puikot 3-4, 19s=10 cm, 50g=100m, 3,6 eur/kerä


 Nelosen puikoilla tikuttelin pienen mallitilkun. Tykkäsin. Langassa tuntui selvästi pellavamainen ”jäykkyys”. Eilisessä Kippi-illassa tästä lähti työn alle viimeisimmän Modan malli 4 (Nimeltä mainitsemattoman suomalaisen lankafirman Cannes-nimiselle langalle alun perin tehty). Puikkoina 4 Knit Pron pyöröt. 


 Gedifra LUMINOSO 6,60€, puikot 6, 16s/10 cm. 50g=80 m. 68% viskoosi, 29% puuvilla, 3%polyamidi


 Juhlava kesälanka. Kuutosen puikoilla nopeasti valmista. Uudessa Modassa oli yksi malli ja langan toimittajalta sain pari muuta. Jäi harkintaan kun ei aiheuttanut mitään äkkirakastumista…


 Mut tää sen sijaan:

SWTC:n BAMBOO 11,00 €, 100% Bambua, Puikot 4, 20s/10 cm, 100g=n. 225m. Ei voi muuta sanoo kuin et lääh lääh lääh! Ihanaa, pehmeää, namia. Langan rakenne on jotenkin punotun oloinen. Vähän nauhamainen muttei kuitenkaan nauhalanka. Olisin aloittanut tästä jo eilen mutta nyt on kaikki nelosen puikot jossain työssä. Ja tähän mä haluan ehdottomasti omat rakkaat nelosen metalliset pitkät puikkoni. Mallikin on valmiina – Modasta sekin mut numeroa en muista. Kuvan värit ei taaskaan tee oikeutta langalle. Esim. tuo sininen on enempi petrooli.


 Tää päivä kuluikin ihan muissa jutuissa. Uskokaa tai älkää mut on se joulu tulossa… Siit sit ens viikol lisää koska huomenna mennään mökille. Eka homma on tyhjentää p-pönttö. Mökkielämä on sit nii hianoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!