lauantai 23. toukokuuta 2009

Yyteet


Me ollaan meijänkin firmas huolestuneena kuunneltu noit lamauutisia viime syksyst asti. Ja huomattu et noi yyteet on aika pop kaikis firmois. Jos ei se lama just nyt purekkaan niin ainakin koht ja siks on pare aloittaa ne yyteet heti – niinku varmuuden vuoks. Ja yleensä niitten jälkeen lomautetta jos ei iha irtisanota.


 


Toisin ku esim. Suomen Valtiol ni lankakaupal lama ei tullu mitenkä yllätyksenä. Lankakaupas nimittäin lama tulee joka vuas. Se alkaa sillo ku kevätaurinko alkaa sulattama lumia ja kaikki kenel on pieniki maapläntti alkaa heti haravoida ja kopsuttelema. Seuraavaks sit perustetta ryytimaa. Ja sit kastellaa ja kitketää. Kuka siin ny lankaa tarttis? Lankakaupas lama jatkuu koko kesän niin kauan et marjat on poimittu, hillot purkeis ja sienet kuivattu. Eli käytännös näil leveysasteil huhtikuun puolest välist syyskuun puoleen väliin.


 


Nii mäkin ajattelin et meijän firmas täytyy kans pitää noit yyteet. Yks päivä mä sit istuin mun kans nokitusten pöydän viereen ja aloitin neuvottelut. Todettiin yhdes ihan hyväs henges et lama on! Niinku joka vuas. Sit me mietittiin et yleensä ku on yyteet ja lama ni sit lomautetta.  Ja sit me päätetti lomautta meijän ainut tyäntekijä – Susu. Mut sillai pikkuhiljaa – yhdeks päiväks viikos. Koko kesäks. Lauantaiks. Kesäkuun alust elokuun loppuun. Sit vaan pidetään kauppa kiinni ja säästöi tulee!


 


Sit tuli mieleen et kaikenlainen tykytoimintakin on nykyään aika pop.  Nyt ku on lama nii kannustetta kaikki firmoi satsamaan työntekijöittes kilpailukykky ja hyvinvointi. Lisää säästöi me saada ku lomautetaa se Susu pariks viikoks kesän aikan kokonaa. Määrätää se lähtemää kaks kertaa kesän aikan viikoks sinne Latosaaree Tassukissans ja Karvisukkons kans kalastama ja saunoma ja grillaama. Se saa joka päivä soutaa saaren ympäri ja juosta sen vesijuoksuvyöns kans poijun ympäri. Se ihan varmast lataa sen akui talven varal ja työkyky senku paranee! Voihan se ottaa lankaa ja puikot mukaan vaiks onki ”tykylomautuksella”. Neulomine ku on niin terapeuttist!


 


Näi me mun kans sovittii ja nostettii maljat punkku sopimukse sinetiks. Anjalinin lankakaupan kesän aukioloajat voit nähdä vasemman yläkulman sivulta.Hymyt. Susu 


P.S. Kyl me kesäkuus kuitenkin inventoidaa ja alennusmyynti pidetää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!