torstai 25. maaliskuuta 2010

Alpakkavillatakki


Viimeinkin tämä kovaonninen alpakkavillatakki on valmis. Ihan määräajassakin vaikka välillä tuntui ettei se valmistu ikunas!


 


Malli oli Novitan 2009 talvilehdessä nro 56. Pienet modaukset eli eri lanka, resori lyhyempi, hihat lyhyemmät ja hihoissa mallineuletta.


 


Lanka: teetee Alpakka, menekki 354 g eli ihan mielettömän vähän – koko on kuitenkin XL!


Puikot: Resoreissa nro 3½, muuten 4. Aloitin tavallisilla pitkillä metallisilla, mutta ne tuntuivat liian painavilta suhteessa keveään lankaan, joten vaihdoin Knit Pro –pyöröihin. Pyöröille kävi sittemmin huonosti, joten lopputyö valmistui kuitenkin niillä metallisilla…


 


Tykkään neuloa pitsiä ja tykkään neuloa palmikkoa. Mut en tykkää että niitä on samassa neuleessa…


 


Eilen pohdiskelin että miksi ihmeessä mä aina kiukuttelen näiden tilaustöiden kanssa? Tästäkin tuli loppujen lopuksi ihan nätti (toivottavasti myös asiakkaan mielestä). Totta kai aina jännittää se onnistuuko ja onko työ asiakkaalle mieleinen. Ja kun tämä neulominen on sekä työ että harrastus niin aina ei voi valita mitä neuloo. Onhan kaikissa muissakin töissä asioita, jotka ei ole kauhean kivoja ja silti ne on tehtävä. Voisinhan tietysti tehdä sen valinnan, etten neuloisi muille ollenkaan mut saahan näistäkin pienen sipaisun voita leivän päälle tai Tassulle possun sisäpaistisuikaleita. Koska uudenvuodenlupauksien aika on vielä kaukana niin nyt teen kevätpäiväntasauslupauksen ja päätän olla hukkaamatta energiaa turhaan kiukutteluun tästedes! Ja menen neulomaan muutaman kerroksen seuraavaa sinistä tilaustyötäni vielä ennen töihinlähtöäSilmäniskuP.S. Päivän Tassukuva:Tassu ei paljon piittaa katkenneista puikoista tai unohtuneista napinlävistä. Osallistuihan sekin Alpakan tekemiseen tuhoamalla yhden kerän lankaa. Sen verran rankkaa oli että välillä pitää ottaa rennosti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!