sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Sytomyssyuutiset viikolta 12


Maanantaina puotiin tulla pelmahti Hely, entinen luokkakaverini Salon Kotiteollisuuskoulusta (paljastus – mulla siis on myös ”alan” koulutusta, joskin vuodelta nolla ja papu). Helyn koukku ja puikot olivat suihikineet viisi kivaa sytomyssyä:


 


Tiistaina tuotiin kaksi sinisävyistä:


 


Vasemmanpuoleisen on koukutellut yllättäen ”Neuloo mopsien kanssa”, joka on jo aikaisemmin osallistunut myssykeräykseen lankalahjoituksella. Ilkeä virkkuukoukku ja uimahallinvärinen Popparikerä olivat käyneet hänen kimppuunsa eikä siinä ollut auttanut muu, kuin virkata myssy…


 


Myös meidän äiti oli penkonut lankavarastoaan ja löytänyt virkkuukoukunkin (minä en siis ole pöllinyt hänen kaikkia käsityötarvikkeitaan). Kukkakin syntyi Seijasiskon havainnollisen ohjeen avulla.


 


Perjantaiaamuna keräys karttui vielä kuudella kauniilla myssyllä:
 


 


Kuten kuvista näkyy, niin kaikkiin myssyihin oli kiinnitetty laput, joissa oli koko ja materiaalimerkinnät. Hieno juttu!


 


Meidän äiti urakoi keskiviikkona oman myssynsä ja kukkasen lisäksi tällaisen lapun yhteensä 59 myssyyn:


 


Kaikkien lanka- ja pesutietoja ei tietenkään tiedetty, mutta uskoisin kokomerkinnän auttavan myssyjen vastaanottajia – ei sitten tarvitse ihan jokaisen sovittaa ihan jokaista myssyä…


 


Etelä-Savon sytomyssykeräyksen napissa on kiva kierreraitamyssy ja kun ohjekin oli saatavilla niin minähän tartuin puikkoihin ja vihreään Poppari-maissilankaan. Tällä kertaa luin ihan ohjettakin, mutta tein silti joitain juttuja omin päin eli neuloin aina ensimmäisen silmukan ja reunasta tuli ihan siisti eikä se kaivannut viimeistelyä virkkaamalla.


 


Puikot 4, menekki 40g.


 


Vink vinkSilmänisku Poppari poistuu valikoimasta ja loput puodissa olevat kerät on saatavilla puoleen hintaan (=2,50 eur). Värejä tuon vihreän lisäksi nää: 


Salon Seudun Sanomatkin julkaisi jutun sytomyssykeräyksestä. Odoteltiin juttua jo torstain lehteen, mutta se julkaistiinkin vasta tänään sunnuntaina. Pikkujuttu oli jo eilisiltana näkyvillä nettilehdessä, isompi on luettavissa ihan oikeasta paperiversiosta. Sen kerran, kun oikeasti lehdessä on jotain kiinnostavaa ja kamalan tärkeää niin meikäläinen ei ole sunnuntaiaamuna kotonaan lehteä lukemassa! Ei siinä auttanut muu, kuin ajaa monta kilometriä ja tempoa Paimion R-kioskin ovea jo ennen yhdeksää aamulla… Hassua – olinhan saanut oikolukea jutun jo toista viikkoa sitten…


 


Kuvassa Jossu, minä ja suunnilleen sata iloisenväristä myssyä. Juttuun oli saatu kommentit puhelimitse myös Varsinais-Suomen keräyksen puuhanaiselta Piikulta, joka haastattelupäivänä oli koirasairaalassa Caran kanssa. Terveiset Caralle – kiva tietää että voit jo paremmin! Jutun lopussa on myös kerrottu monista muista käsityö-hyväntekeväisyyskamppiksista.


 


Tätä ankean harmaata sunnuntaiaamua piristämään vielä keväiset kukat ja kuva viimeisimmästä myssytäni (32g, malli säveltyi tehdessä):


 Hyvää kesäaikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!