keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Italian lankaa Kokkolasta


Jos mun puotiin tulee hyvännäköinen nuorimies niin yleensä se on tullut väärään paikkaan. Yks aamu tuossa kevättalvella sellainen söpöläinen seisoskeli puodinnurkassa odottamassa vuoroaan. Ajattelin tokaista samatien ettei turhaan jonottele vaan menee naapuriin jossa ne lahkeet lyhennetään ja vetoketjut vaihdetaan. Tällä nuorella miehellä olikin asiaa mulle – kysyi että kiinnostaisikohan mua nähdä italialasisia Adriafilin lankoja! Jaa että kiinnostaisko!? Lankoja?


 


Olin juuri julistanut itselleni langanostolakon, mutta jos joku söpö nuori kaveri sanoo ajaneensa Saloon Kokkolasta asti vain minua varten niin kuinkas kävikään…


 Ihan vähän vaan…pieni koe-erä...ainakin näin alkuun…


 


Avantgarde: 100% merinovillaa, 50g=225m, puikot 2½, 28s/10cm, konepestävä, 5,10 eur/kerä. Kartassa on myös kunnon "aikuisvärejä".


 


Fruttamix: 100% puuvillaa, 50g=135m, puikot 4, 22s/10cm, pesu 6o°C, 4,60 eur/kerä. 5 hempeää pastelliväriä.


 


Fusione: Samat tiedot kuin edellä. Kuusi väriä, joissa ”potkua”.


 


Carezza: 70% angoraa, 10% villaa, 20% polyamidia, 25g=83m, puikot 5-5½, 17s/10cm, käsinpesu, 5,55eur/kerä.


 


Vielä en ole näitä ihanuuksia itse saanut puikoille, vaikka kässäpussin pohjalla on kulkenut muutama kerä jo jonkin aikaa. Muutama mallilehtikin tuli tilauksen mukana ja ohjeet on onneksi englanniksi. Helmi on tehnyt jo Fusionesta mallitilkun, jonka näkee täältä.


 


Kuvaussession päätteeksi kuvausassistentti päätti, että yksi Susun KYH-töistä syntyy tuosta angorasta. Carezza on ainakin läpäissyt kirkkaasti Tassulan kissatestin!


  


Viime viikolla kokkolanpoika poikkesi jo uudestaan Salossa. Tällä kertaa mukanaan talven lankanäytteitä... Taisin taas sortua varsinkin kun makutuomareita tuli ja meni… Tiedoksi mopsien kanssa neulovalle, että kaikista tilaamistani lankasorteista tuli tilattua myös väri 17. Sukka-Mari saa pettyä – sillä ei kerta kaikkiaan ollut yhtään järkevää sukkalankaa (mut kyl me sul jotain keksitään). Pirena mielessäni tilasin angoraa myös pinkkinä…ja Jossun kanssa odotellaan vielä tietoja luikuvärjätystä mohairista edesmenneen Mohair Luxin tilalle.


 


Taas tuli tällainen tunnustus tehtyä. Meidän kauppaan ei langat tule minkään järkevän suunnitelman mukaisesti vaan pyytämättä ja yllättäen putkahtelevat sieltä sun täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!