keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Vappu saaressa


Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kauemmas kaikista juhlahulinoista haluan. Siispä Vappu vietettiin tietenkin mökillä. Tässä meidän vappukukka:Ilma oli paljon parempi, kuin etukäteen luvattiin. Vettä satoi ainoastaan öisin. Perjantaina laskettiin toiveikkaina verkot. Saunan lämmöstä käytiin monta kertaa pulahtamassa raikkaassa meressä ja illalla paistettiin takassa vappunakit. Sen jälkeen uni maittoi.


Haravoiden ja ikkunoita pesten kului Vappupäivä. Kylmä tuuli puhalsi ja päätettiin nostaa verkko vasta illalla kun tyyntyy. Haravoidessa huomaa hyvin, että kylmyydestä huolimatta luonto alkaa heräillä:Eihän sitä koko ajan raadettu vaan välillä piti lepäillä ja rentoutua puikkojen ja kaapista löytyneiden ikivanhojen Avanti Cotton -jämien kanssa ja nyt meillä on kesäksi uusi tiskirätti (22g):Lauantai-iltana tuuli viimein tyyntyi ja päästin verkonnostoon... Merestä neusi tällainen hässäkkä:Aino: tää kuva on ihan vaan sua vartenSilmänisku 


Tovi siinä vierähti kun hässäkkä selvitettiin. 14 ahventa, 4 kuhaa ja 3 "roskakalaa", jotka päästettiin kasvamaan. Pari pientä ahventa piti heti perata Tassulle iltapalaksi.


Sunnuntaina odottelin koko päivän valkovuokkojen aukeamista. Vaikka aurinko paistoi, niin taisi niiden mielestä olla liian kylmää.Haravan varressa ja kalojen parissa menikin toinen vapaapäivä. Olen aina pitänyt itseäni suht reippaana tyttönä, mutta löysin itsestäni ihan uusia naisellisia piirteitä. Tuntikausia kuolleena ollut kala potkaisi, kun tuikkasin puukon sen selkäevän viereen! Ja meikäläinen juoksee kirkuen karkuun hurjaa tappajakalaa...


Tassua ei paljon näkynyt. Välillä se kävi haukkaamassa vähän suikaleita ja taas jatkoi Suuriin Seikkailuihinsa. Tähän mennessä turkista on revitty 5 punkkia ja niitä on varmasti vieläkin. Rankka reissu sillä oli, kun sunnuntai-iltana se vaan makoili kopassaan massu täynnä ahventa:Onkohan nukkumapaikan valinta varmistusta siitä, että jos joku lähtee takaisin saareen niin hän on heti valmiina lähtöön?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!