tiistai 24. elokuuta 2010

Ajankohtainen Sukka


Viime keväänä TYKS:n Sytomyssykampanjan luovutustilaisuudessa Osastonhoitaja Pirjo Haavisto TYKS:n osastolta 820 kysyi olisiko meillä kiinnostusta neuloa sukkia syöpäpotilaille.


 


Hän kertoi: ’Joissakin hoidoissa ikävänä sivuvaikutuksena ovat neuropatia-oireet: jalat pistelevät, puutuvat ja ääreisverenkierto heikkenee, ja jalkoja palelee. Olen itse tehnyt joillekin potilaille sukkia, jotta heidän olonsa helpottuisi, mutta yhden ihmisen kädet eivät riitä kaikille.’


 


Jos ihan totta puhutaan, niin juuri sillä hetkellä oltiin Piikun kanssa aika ryytyneitä myssyprojektin jälkeen. Väsyneitä ja onnellisia. Väsyneitä kaikkien 1672:n myssyn lajittelemisesta ja pakkaamisesta ja bloggaamisesta ja onnellisia siitä, miten ilahtuneen vastaanoton myssyt TYKS:ssa saivat ja onnellisia siitä, että kampanja-aika on ohi ja onnellisia siitä, miten moni oli lähtenyt kampanjaan mukaan! Uskon, että samankaltaisia fiiliksiä oli samoihin aikoihin ympäri maata…


 


Ensi ajatus oli et EIIII, mutta jo samassa tilaisuudessa tuli mieleen et jos sittenkin…Vähän myöhemmin…Kun syksyllä on varmaan taas se Sukkasatokin… ja niin me luvattiin! 


 


Kesällä tuli YöHulluteltua ja sen jälkeen oli taas sellainen olo, ettei enää yhtään nettineulomiskampanjaa ikinä! Vaan onhan siitä jo aikaa…Kampanjapäällikkömme Piiku oli viime viikolla uudestaan yhteydessä Pirjoon ja tänään on laukaistu käyntiinSUKKISKAMPANJA TYKS:an!Ja niinkuin Pirjo sanoi - yhdet kädet ei riitä tekemään sukkia kaikille. Ei varmaan kolmetkaan kädet. Joten haastamme muutkin mukaan!


 


Kampanja-aika on sama kuin Sukkasadossa eli 1.9.2010-31.10.2010. Asialliset tiedot kampanjasta löydät Piikun blogista NEULEFRIIKKI. Mukaan kampanjassa voit olla, vaikka et olisikaan mukana Sukkasadossa. Ja kuten Sytomyssykampanjassakin niin tälläkin kertaa voit osallistua lankalahjoituksella (kuten Neuloo Mopsien Kanssa, joka soittelikin heti luettuaan Piikun blogin) tai sitten voit ilmoittautua neulomaan sukkia jos omia lankavarastoja ei ole ja kukkaronpohjalta löytyy vaan vanhoja kuitteja.


 


Mulla on ihan erityinen suhde villasukkiin. Ainahan mulla on villasukat jalassa (no ei nyt tänä kesänä ihan aina), mutta töiden jälkeen kotiin tullessa on ihanaa laittaa jalkaan juuri äidin tekemät villasukat. Villasukat lämmittää, lohduttaa, virkistää, parantaa verenkiertoa, tuo hyvää mieltä ja estää hyttysarmeijan hyökkäyksen nilkkoihin kesäiltaisin. Kesäisellä Juurimatkalla Karjalassa joka ilta suihkun jälkeen puin päälleni paitulin ja Marilta synttärilahjaksi saamani villasukat.


 


Ei haitannut vaikka siellä oli koko ajan vähintään 30 astetta lämmintä. Villasukat auttoivat Tassu-ikävään ja välillä oli ihan vähän ikävä Blogikuvaajaakin…


 


SUKKA on tänään myös ajankohtainen HENKILÖ. Tämänpäiväisessä Turun Sanomien Teemaliitteessä on aiheena harrastukset ja sivulla 11 Sukka-Mari kertoo neuleharrastuksestaan. Jutussa mainitaan myös yks salolainen Lankakauppakin…punastellen luin ja mietin, että pitäisiköhän Marille ihan oikeasti maksaa korvausta mainostamisesta…Kuka tietää onko hänellä ja Knit Pron 15 cm sukkapuikot nro 3,75 vai onkohan sukkalangasta pulaa (en usko)? Puotiin on kyllä tulossa loppuviikolla Stepin uusia värejä


 


Mari kertoo lehdessä: ”Se on kyllä yhtä juhlaa ja parasta terapiaa, kun saa pyöritellä pehmeitä lankakeriä käsissään”


 


Meillä oli äidin kanssa viime lauantaina oikea terapia/juhlapäivä kun käytiin oikein pääkaupungissa pyörittelemässä lankakeriä käsissämme. Uudistuneessa Eiran Tukussa oli myös niin ihania mallineuleita, että haukoin henkeäni ja olisin voinut vaikka heti aloittaa:


 


Tämä huivimalli on Norosta ja ohje löytyy Ravelrystä.


 


Ja tämä palapeittokin houkuttelee.


 


Sukkasatoa odotellessa on ”valmistunut” vain tämä vauvannuttu:


 


Malli 1 Sandes Lanett –lehdestä 0514. Lanka Adriafil Avantgarde (100% superwash villa, 50g=225m), puikot 2½, menekki 96g tähän mennessä. Sanon tähän mennessä, koska kyseessä on taas tilaustyö. Valmishan tuo ei ole – napit puuttuu ja reunat rullaa. Asiakas hoitelee reunavirkkaukset itse. Hyvä työnjako – yleensä minä saan puolivalmiita neuleita viimeisteltäväksi ja tällä kertaa sain tehdä sen hauskemman osanSilmänisku


 


Tässä kuvassa näkyy väri oikeampana.


 


Näin kun harvoin bloggaa niin asioita tulee kamalan paljon yhteen kertaan. Siispä lyhyesti: Rouva Minkki on edelleen vapaalla jalalla, mutta Tassulla oli siitä huolimatta rankka viikonloppu. Sunnuntai-iltana se löytyi nukkumassa vaatehuoneesta:


 


Ja mä kun ostin tuon korin itselleni toriostoksia varten!


 


Sukkailemisiin!


 


t. SusuAi niin. Perussukka on paras sukka. Jos joku on unohtanut niin laitoin tuonne yläkulmaan perussukan ohjeet perussukkalangoille. Klikkaa täst.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!