tiistai 13. syyskuuta 2011

Lussukka myssykkäAlan pikkuhiljaa oppia, ettei vuorokauden mökkireissulle kannata raahata mukana viittä eri kässyä ja kiloa lankaa. Ainakaan tähän aikaan vuodesta, kun aika kuluu ihan johonkin muuhun, kuin neulomiseen. Jotain pientä kuitenkin valmistui Tassun rymistettyä mut hereille sunnuntaiaamuna ennen kukonlaulua:


 


Myssykkä. Malli 38 uusimmasta Modasta. En nyt ihan tarkkaan sitä ohjetta lukenut, mutta on tämä jotain sinne päin.Tavoistani poiketen neuloin vielä koristeruusunkin odotellessani auringonnousua ja kun lankaa oli sopivasti jäljellä.


 


Lanka: Sublimé Lustrous extrafine merinowool DK. Menekki vain 48g! Puikot: Knit Pro pyöröt 3½ ja 4 ja tavalliset metalliset sukkapuikot nro 4 (jotka luiskahteli koko ajan lattialle, kun olivat liian painavat tähän lankaan).


 


Lanka on uskomattoman kevyt ja rakenteeltaan mielenkiintoinen. Merinovillasydämen (67%) ympärillä on lankaan kaunista kiiltoa tuova polyamidiverkko (33%). 25g:n kerässä on lankaa 95 metriä! Tykkäsin neuloa. Tää lanka on muuten uusimman Modalehden lukijatarjouslanka. Puodissa on mallilehti, josta löytyy Modassa julkaistujen mallien lisäksi muitakin ohjeita tälle langalle ja valikoimassa 6 väriä.


En muista koskaan kokeneeni pettymystä Sublimén lankojen kanssa, mut miks ihmeessä niille täytyy keksiä noita hirviömäisiä nimiä? Meneppä lankakauppaan kysymään että onko teillä myynnissä sitä sublimelustrousextrafinemerinowoolDK:ta? Nimihirviön vuoksi saattaa joltain tämän langan ihana keveys jäädä kokonaan kokematta! Anjalinilla tämän langan nimi on yksinkertaisesti Lussukka.


 Lussukkamyssykän lisäksi viikonloppu sujui tutuissa merkeissä. Sienisaalista ei enää viitsi edes kuvata. Kymmenen litraa niitä taas tuli metsästä kotiin. Ja ensi kesän puut on pinottuna puuvajassa. Ruokapuoleen tuli vaihtelua uuden hankinnan myötä:


 


TL-tukun loppuunmyynnistä löytyi savustuspönttö halvalla ja sitähän kokeiltiin pakastimesta löytyneillä kevään saaliskaloilla. Homma vaatii vielä vähän harjoittelua, mutta nälkä oli hyvä mauste ja kyllä nuokin kalat syödyksi tuli vaikkei suolaus ollutkaan ihan onnistunut…


 Tapansa mukaan projektipäällikkö valvoi kaikkia mökkitoimiamme tarkalla silmällä. Välillä se osallistui itsekin hommiin ja välillä se zoomaili meitä yläilmoista:


 


Alkavan syysmyrskyn keskeltä toivottelemme mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!