lauantai 16. elokuuta 2014

Mansikkakiivit ja koukkuamista

Kässäpussissa pitää olla aina useampi keskeneräinen. Lisäks siellä pitää olla muutama varalankakerä. Usein mun varakerät on sukkalankojen jämiä. Kiivimansikkajämät on koko kesän kulkeneet mukana. Onhan se nyt noloa, että ohje on lähtöisin meidän puodista eikä itsellä ole mallisukkia olenkaan!

Veneretkineuleena mukana kulkeneista tulikin negatiivit eli Mansikkakiivit kun tuota pinkkiä lankaa oli enemmän. Välillä sukat oli telakalla niin pitkään, että aina tauon jälkeen neuleeseen tuli "jälki" kun käsiala oli muuttunut. Viimeiset kerrokset neuloin kynttilänvalossa viime viikon lauantai-iltana kun odoteltiin superkuun nousemista. Lopputulos oli aika "ruttuinen".

Vesi vanhin voitehista - pieni lämminvesi-etikkakylpy tasoitteli sukat esittelykelpoisiksi ainakin puodin laatupäällikön mielestä.
Lanka: teetee salla, pohjaväriä 2 kerää ja kuvioväriä 1. Puikot Knit Pro Symphonie Wood 20 cm 3,5mm.

Ja nähtiin se kuukin - naapurin laiturilla käytiin kuvaamassa. Kaikenlaista naapurista ollaan lainailtu mut tää oli eka kerta ku lainattiin kuukin taivaalta!
Tällä viikolla ollaan puodissa perehdytty koukkuamisen saloihin. Omat harjoitukseni ovat vielä vaiheessa (ja kamera kadoksissa), mutta Ida-Marian taiga-kauluri on jo valmiina:
Lankana teetee taiga high, koukkamiskoukku nro 8, menekki 1 vyyhti ja Knit Pron kivat napit kruunaa lopputuloksen!

Vaikka koukku ei tunnetusti sovi mun käteen, niin on ollut jännittävää huomata miten monenlaista pintaa voi saada aikaan koukkuamalla. Välillä on ähisty, puhistu ja vähän kiroiltukin, mutta uuden oppiminen on ollut tosi hauskaa ja innostavaa!

Ensi viikolla 18.-22.8 Anjalinlla ollaan Koukussa koukkuamiseen. Luvassa ohjeita, lankatarjouksia ja harjoittelua "kädestä pitäen". Tervetuloa!

6 kommenttia:

 1. Kai minunkin on ruvettava liottelemaan sukkiani, jos lopputulos on noin erilainen =) Tuota mallia olenkin suunnitellut tekeväni seuraavaksi. Koukkuamisen opin jo 50 vuotta sitten, mutta ei vaan enää innosta ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! :) Minunkin piti kuvata superkuu, mutta kun se nousi taivaalle, se oli vielä sellaisessa paikassa, että sen näki, kun kurkotti vähän parvekkeen kaiteen yli tiukasti kiinnipitäen, niin siellähän se kuu nurkan takana sitten möllötti. Ei siinä paljon kameraa enää voinut ottaa käteen, pudonnuthan se varmasti olisi, ja matka viidennestä kerroksesta alas pyörätielle olisi varmasti koitunut kameran tuhoksi. Päätin kuvata kuun vähän myöhemmin puolenyön jälkeen, kun se on kuvaamisen kannalta kivemmassa paikassa, mutta muistin asian vasta peiton alla kölliessäni, joten aattelin, että antaapa olla. Tuleehan se taas 14 kuukauden päästä. ;)

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat, vaikkei väritys puna-vihersokean lemppari olekaan.

  VastaaPoista
 4. Kiva väriyhdistelmä, tykkään tästä edelleenkin, vaikka onkin sellainen 'ärjy'.
  Tosi kivaa pintaa tulee koukkuamalla, en ole ikinä livenä nähnyt mitään koukuttua.

  VastaaPoista
 5. Kivat pirteän väriset sukat ja on se vain kmea kissa tuo Tassu.

  VastaaPoista
 6. Ihanana ihanat mansikkakiiwisukat! Tassu on kanssani samaa mieltä. Minä olen nukkunut ohi superkuun,ei vanha jaksa valvoa:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!