sunnuntai 3. elokuuta 2014

Etätyöviikko, märkä kissa ja yks Salkkari (taas) LÄÄH!

Terveisiä mökiltä! Täällä ollaan vietetty helteistä etätyöviikkoa kymmenen päivää. Ihan tosi – olen oikeasti tehnyt myös töitä monena päivänä. Nukittanut keinutuolinmattoa asiakkaalle ja vähän aloitellut toiselle asiakkaalle ponchoa:
Sukkaakin pukkas mut lanka loppui kesken. Sen sijaan jälleen yks Salkkari on tullut valmiiksi:
Kuvattiin pikapikaa tänään heti uimisen jälkeen… Alpakka on aikas lämmintä.

Moni on kysynyt voisko Salkkarin tehdä jostain muusta ku mohairista. Kokeilin teeteen Alpakka+ -lankaa ja hyvin toimi. Ihan ohjeen mukaan tein – samat puikot ja silmukat. En ole aikaisemmin tehnyt tästä teeteen paksummasta alpakkalangasta mitään ja tämä oli kyllä positiivinen kokemus. Se ohuempi versio ei oo mitenkään mun ykkössuosikkini ja siksi olen vältellyt tätäkin lankaa – ihan turhaan.
Langan menekki noin 180 g ”Noin” siks et mökillä oleva digivaaka näyttää kaikki lukemat niin et viimeinen numero on 7. Meidän kalasaaliitkin on aina vaikkapa 357 g tai 627 g ja langan kulutus oli 187 g (ja neljännessä kerässä on tällä hetkellä jäljellä 27 g). Ei me tääl olla niin tarkkoja. 

Helteestä ollaan kärsitty, vaikka täällä meren rannalla on ihan varmasti viileämpää kuin kaupungissa! Mut ajatelkaapa miten kuuma Tassulla onkaan! Katti ei paljoa liikuskele ja välillä ollaan oltu ihan huolissamme siitä varsinkin kun se ei juo vettä. Päätettiin vähän helpottaa sen oloa. Eri juttu on et onko Tassu samaa mieltä asiasta…
Amme täyteen vettä ja katti perään:
 Ei se ihan helppoa ole...
 Taistelua...
 Rimpuilua...
Ei ihan onnistunut.. Mutta ainakin häntä ja peppu saatiin kasteltua enkä ole pahasti naarmuilla edes. Turkin ojennukseen laittamiseen meni monta tuntia, mutta ehkäpä Tassu sai myös muutaman pisaran vettä sisuksiinsa. Erilaisia kasteluoperaatioita ollaan toistettu monta kertaa. Tänään vaan kaadoin kauhalla vettä sen niskaan.

Pidinhän minä sitten pari ihan oikeaa lomapäivääkin. Sen huomasi heti säätilassakin:
Keskiviikkoiltana haettiin äiti ja isä Paraisilta veneellä tänne. Eipä matkalla kastuttu ku ajettiin täyttä vauhtia ukkospilviä pakoon ja oltiin sateen ajan kaupassa.
Torstai kului aamun ukonilman jälkeen mustikkapuskissa. Porukat saivat mukaansa yli kolme litraa marjoja ja minä epäleipuri ylitin itseni tekemällä piirakan! Mut kyllä minä niin mieleni pahoitin kun Karvis valitti et piirakassa oli LIIKAA mustikoita…

Saunottiin tietenkin maailman parhaissa löylyissä ja uitiin. Ja herkuteltiin. Olin jo aikaisemmin lupaillut et kun äiti ja isä tulee ni sitten tehdään kanttarellisoosia. 
Jostain syystä tämä soosin alku nauratti kaikkia… Muut eivät tienneet et mulla oli jääkaapissa jemmassa nämä:
Äidin ja isän kasvattamien perunoiden kanssa näistä syntyi oikea juhla-ateria. Nam!

Eilisaamuna aloin stressata maanantaisella töihinmenolla. Yhtään puhdasta vaatetta ei ollut ja yli viikon postit oli katsomatta. Päätin tehdä pikavisiitin kaupunkiin pyykkikassin kanssa. Lähdin ennen kukonlaulua tarkoituksenani palata ennen ku tulee kamalan kuumaa… Ihan vähän vähempi vauhti olis riittänyt. Rantautumispuuhissa aamukasteisessa veneessä liukastuin ja tein kunnon kuperkeikan! Nyt käsivartta koristaa komeat mustelmat, jotka näyttää koko ajan vaan pahemmalta. Sen siit saa ku yrittää olla liian nopea liikkeissään… Mut onpahan käyty kaupungissa kastelemassa kukat, toteamassa et postiluukusta on tullut pelkkiä mainoksia  ja huomenna on puhdas mekko laittaa päälle töihin.

Työviikko puodissa alkaa ”pehmeällä laskulla” sillä tiistaina vietämme Anjalinin ”Henkilökunnan Virkistyspäivää”. Kivijalkapuoti on tiistaina 5.8. suljettuna ja keskiviikkoaamuna avaamme poikkeuksellisesti vasta kymmeneltä. Verkkopuoti on kyl auki aina.
Tässä Tassufaneille vielä "viikon kuva", jonka nimi on ”Kissa ja Hiiri”:

6 kommenttia:

 1. Aika hieno salkkari! Voi Tassu parkaa; blogikoira ei myös pidä turkin kastumisesta.

  VastaaPoista
 2. Piirakassa ei voi olla liikaa mustikoita! Täällä on mustikoita harvassa, lisää kanttiksia en oo käyny katsomassa ku metsässä se helle vasta onkin.
  Hieno kissa ja hiiri kuva, erinomainen.

  VastaaPoista
 3. Voi vietävä, onnistuinko mä kommentoimaan!!!
  Mullahan ei o kommentointi onnistunnu pitkään aikaan ja kaikenlaista olen kokeillut. Nyt taisin vahingossa paikallistaa vian, flashhissä on nyt kaikil koneil meil häikkää ja täs muuttelin flashheja ja huomasin blogin yläpalkissa puuttuvan sen talvella ilmestyneen "selvä" kohdan ja päätin testata sul onnistuisko... No joo, kommentointi onnistu, mut esim. Areenan videot ei pyöri, eli ongelmasta toiseen taas mennään, joten jatketaan testauksia...
  Mut oikein ihanaa elokuuta ja sadonkorjuuta ja kaikkea muuta kivaa Teille ja Tassulle tuplarapsutukset!

  VastaaPoista
 4. Testasin taas sun blogiin, et vieläkö kommentointi onniistuu, kun sain vihdoin muuten toimimaan videot ja kaiken muun tarvittavan. Näköjään nyt onnistuu!
  Kovasti olen iltaisin ulos katsellut ja seuraillut muutenkin, et näkisin sen meidän Mauriksi ristityn oletetun mäyrän, vaan ei meillä vielä varmuutta ole.
  Aurinkoista viikonoppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!