tiistai 29. heinäkuuta 2014

Miralda´s shawl IriksestäKesäprojektini on viimeinkin valmistunut!
Lankana Katian Iris (52 % pellava, 47 % polyester, 1 % polyamidi, 50 g = 145 m), puikot 4½ mm Knit Pro Symphonie Wood vaihtopääpyöröt 80 cm kaapelilla. Langan menekki 170 g eli alun neljättä kerää.
Keväällä olin ihan kateudesta vihreänä Ida-Marian kauniista Haapsalun huivista, ja keskikesällä Piikun huivista. Että joku voikin tehdä jotain niin kaunista! Piti sit itsekin yrittää jotain vastaavaa… Homma vaan meni niin, että piti valita lanka, jota en ole ennen kokeillut sekä malli jossa on mahdollisimman vähän nyppyjä ja keksin aika monta muutakin selitystä miks mun huivia ei tehdä kakkosen puikoilla seitinohuesta langasta…
Malliksi valikoitui Miralda´s Shawl kirjasta Knitted Lace of Estonia. Lanka kun oli ohjeeseen liian paksua niin modasin sen verran, että vähensin 40 silmukkaa (=muutamia mallikertoja).
Kirjan ohje näytti aluksi monimutkaiselta hirvittävän monine kaavioineen, mutta ohjeet oli selkeät. Keskittymistä tietenkin mallineuleen kuviot vaativat, mutta ei tämä mikään kovin vaikea juttu loppujen lopuksi ollut. Eikä huivin valmistuttua yhtään  harmittanut sem et Idal olis ollu sama kirja suomenkielisenä…

Yhtä puurtamista neulominen oli selkeistä ohjeista huolimatta. Mallineule ja valitsemani lanka ei sopineet yhteen ollenkaan. Nyppyjen vääntäminen täysin joustamattomasta pellavasta ei ollut mikään järjen jättiläisen keksintö… Lopulta huivi tuli valmiiksi, päätyi lämpöiseen etikkaveteen tekeytymään ja sitten pingotukseen:
Ihan perinteisesti vaan nuppineuloilla – en mitään hienoja pingotussysteemejä alkanut virittelemään. Kun seuraavana aamuna otin huivin pingotuksesta ja päättelin langat niin alkoi pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että kuukauden kestänyt projekti kannatti sittenkin! Aika nätti tuli vaikka itte sanonkin.

Jokunen virhekin on mut mä olen sitä mieltä et oikeassa käsintehdyssä pitääkin olla :-)
Ja näillä helteillä – mitä muuta vois heittää harteilleen ku pellavaa? Ja vähän kimalletta – sehän on nyt huippumuodikasta (myös tulevana talvisesonkina). 

Nyt teen viikon verran etätöitä täällä mökillä. Aamuisin rannassa kuusi riviä keinutuolinmattoa (enempää ei etusormiparka kestä paksua mattolankaa ja ryijynukkia) ja sen jälkeen jatkan neuleilla. Ehkäpä loppuviikosta pidän oikeasti jonkun LOMAPÄIVÄN ihan vaan yleisön pyynnöstä – pakkohan tätä ilmaa on jotenkin saada viileämmäksi!

11 kommenttia:

 1. Erittäin onnistunut huivi! Hauska kuulla, että kimalle on talvellakin muodissa, sillä "vahingossa" on tullut hankittua joitakin kimaltelevia lankoja.

  VastaaPoista
 2. Kaunis. Itse olen joskus korvannut nypyt helmillä, kun nyppyjen vääntö ei ole kiinnostanut. Mullakin on tuo kirja, mutta ei mitään mielikuvaa noin ihanasta huivista. Oli tosi mukava tavata.

  VastaaPoista
 3. Tuo on niin,niin upea huvi. Mä sitten tykkään Katian Iris-langasta,katsos se viehkeä kimalle!

  VastaaPoista
 4. Et kyllä varmana lomaile huomenna, ethän?! Mulla on viikon ainoa vapaa, ja olis värjäilyjä ohjelmassa aamusta iltaan. Ei ainakaan sasetta, kiitos.
  Huivi on kaunis, todella kaunis. Sitää sopii olla vähän enempikin ylpeä. Ja mainittakoon, että josko siellä virheitä onkin, niin kukaan ei näe niitä.

  VastaaPoista
 5. Tavattoman kaunis tuo kyllä on. Ei riittäisi minulla kärsivällisyys tuommoisen tekemiseen.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi, sopiva näille ilmoille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!