lauantai 12. heinäkuuta 2014

Etäpäivä ja hyljePäätettiin Idan kanssa, että me voidaan hyvin pitää kesällä etäpäiviä. Onhan meillä koko ajan myös sellaisia töitä, jotka ei vaadi fyysistä läsnäoloa Anjalinin lankapuodissa. Varsinkin helteellä on usein hiljaistakin, joten turhaan me siellä molemmat hikoillaan. Jopa minä voin selvitä yhden päivän myös verkkokaupan kanssa – puhelintuki toimii tarvittaessa! 

Mun etäpäivä oli perjantaina ja kuinkas muuten – mökillähän olin ja tältä näytti:
Luulen Idan keskiviikkoisen päivän näyttäneen yhtä lankaisalta ja aurinkoiselta.

Mökillä on etäpäivänä tosi kivaa. Voi ihan rauhassa ja  hyvällä omatunnolla istua tietsikan kanssa terassilla ja kirjoitta vaikkapa neuleohjetta. Voi nauttia auringosta ja neuloa jotain malli- ja tilaustyötä. Lakisääteisellä lounastauolla voi käydä poimimassa kupillisen mustikoita ja uimassa…

Toista on mökkeily lomalla tai viikonloppuisin. Silloin pitää aina tehdä jotain oikeita töitä… Viikko sitten oli mattopyykkipäivä. Perjantai-iltana tulin saareen mattokassien kanssa ja projektipäällikkö kävi heti ihmettelemässä miks meidän kaupunkimatot onkin täällä:
Sää suosi pyykkipäivää ja maanataiaamuna sain kuljetettua kaupunkiin puhtaat ja melkein kuivat matot

Vaan eipä sinne kaupunkiin näillä helteillä ole tehnyt mieli jäädä. Tassu on viettänyt päivät mökissä ja kun pääsen takaisin niin se lähtee seikkailuilleen ja minä uimaan. Huutelen aina perään et ”Kotiintuloaika on sit kymmeneltä” ja yllättävän hyvin se osaa kellon, vaikkei muuten mikään ruudinkeksijäkissa olekaan.

Viime sunnuntai-iltana Karvinen ihmetteli jotain isoa ja tummaa, joka uiskenteli Vapparin yli meille päin. Ajattelin sen olevan hirvi – niitähän aina joskus tänne saareen ui. Mut hirvethän ei sukeltele! Taas tuli käyttöä yhdelle Karvisen ”poikien leluista” eli kaukoputkelle!

Sen kanssa nähtiin et hyljehän se!
Kolme lokkia yritti apajille, sillä hylkeellä oli suussaan tosi iso kala:
Puolisen tuntia siinä seurattiin hylkeen ateriointia.  Kalan syötyään se katosi näkyvistä ja lokitkin lähtivät omille teilleen. Olipahan taas elämys (jonka seurauksena mä olin niin innoissani etten meinannut saada unta ollenkaan). Ja taas hyvä selitys sille miks täällä ei tuu katsottua telkkaria kovin usein – on muutakin seurattavaa. Kuten vaikkapa päivätorkuillaan olevat joutsenet:
Toinen leputteli räpyläänsä hassusti:
Eilisen etätyöpäivän jälkeen tänään oli taas ihan normi mökkilauantai:
Oon päättäny etten enää lomaile. Lomalla on kamalan kylmää ja joutuu tekemään kamalasti töitä. Täst lähtien pidän vaan etäpäiviä ja niitäkin vaan kauniilla ilmalla...

3 kommenttia:

 1. Voi että, oot ihana! Tuo etäpäivä versus loma kuulostaa just niin hyvältä. Loistoidea.
  Enpä ikinä ole tuolla päin hyljettä nähnyt, enkä ole kuullut muidenkaan nähneen. Varmasti aika hieno kokemus.
  Tassu-päällikolle rapsut <3

  VastaaPoista
 2. No eipä varmasti tarvitse telkkaria siellä ♥ Kyllä minulla niin käy kateeksi tuo sinun mökkipaikka, kyllä minullakin sitten kun lotossa voitan ( kunhan ensin muistaisin lotota). Etätyö kuulostaa oikein hyvältä idealta. Eiköhän se kauppa pysy paikallaan, vaikket aina siellä itse olisikaan =D

  VastaaPoista
 3. Tänä aamuna blogikoiran kanssa nähtiin joutsenpoikue vanhempineen aivan läheltä. Mieli teki mennä lähemmäskin, mutta päätettiin antaa niiden uida rauhassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!