sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Mustasukkaisuutta ja hassuja hattujaEnnen Sukkasatokauden alkua sukatutti ihan kamalasti, mutta päätin lykätä kaikki aloitukset syyskuulle ja tehdä jotain pientä. Muutama mallikerä on kulkenut kässäpussin pohjalla ees ja taas jo monta viikkoa ja nyt oli viimein aika tarttua niihin.
Heads Up on vekkuli lankakerä, jossa on tupsu mukana. 
Vyötteessä on ohje ja nyt se löytyy myös teeteen sivuilta ilmaisohjeista (ja taisipa olla viime viikolla ilmestyneessä Suuri Kässälehdessäkin).
Langassa on neljä värivaihtoehtoa ja kerä riittää ohjeen myssyyn. Kuutosen puikoilla tikuttelin. Yhden illan juttu (paitsi sauman ompelua ja tupsun kiinnittämistä piti odotella pari päivää). Kevyttä ja pehmoista. Aika hauska vai mitä? Lankaa ei vielä ole meillä puodissa mut ihan lähipäivinä…
teetee baleno on uusi tosi kevyt merinoviilan ja tekokuitujen sekoite. Tämäkin myssykkä syntyi pikapikaa kuutosen pyöröillä. 50g:n kerässä on hulppeat 120 metriä. Lanka saatiin puotiin jo perjantaina. Teeteen uusimmassa verkkolehdessä on kiva poncomalli. Tämän myssyn ohje ja muita kivoja julkaistaan viikon kuluttua teeteeSHOPpien teemaviikolla ”Oppia alotteijoille". Langassa on kuusi värivaihtoehtoa, jotka kaikki ovat suht hillittyjä.

Ja sitten Sukkasatoilemaan. Mulla on jo pitkään ollu pakkomielteenä tehdä ittelleni mustat ohuet villasukat. Joskus nyt vaan ON sellaisiakin tilanteita, et ilosenkirjavat jämälankasukat ei vaan passaa. Puuvillasukat on kamalia puhumattakaan nailoneista! Jostain syystä mustien perussukkien neulominen ei vaan innostanut joten Sukkasato 2014 tulikin hyvään paikkaan. Tein nämä "pakkoheinäpaalit" alta pois ja tästä lähtien saan huvitella loppusatokauden.
Lanka: Austerman Step Classic, menekki 71g, puikot 2½ mm KnitPro 15 cm. Silmukoita 60. Ihan perussukka, joka päätyi eilen Heinälatoon. Hoitavaa Aloe veraa ja jojobaa on langassa mukana ja nämä puen jalkaani tiistaina kun lähden Greipistä Tuhkimon jalkahoidosta. Jalkahoidon sain lirkuteltua nimpparilahjaksi Karviselta <3 vaikka hän olikin sitä mieltä, että olisin tarvinnut rälläkän… 

Sukittelu jatkuu. Mitään huimia tavoitteita ei ole. Jos nyt parin jalattimia saisin joka viikko valmiiksi niin olisin ihan tyytyväinen. Tosin listalla on paljon enemmän suunnitelmia ja parikin uutta sukkalankaa tulossa puotiin satokauden aikana, joten saas nähdä kuin käy.

6 kommenttia:

 1. Täälläkin valmistunut mustia sukkia. Onneksi sain tehdyksi ne kaikki 10 paria. Kohta ei enää näe mustaa neuloa.
  Vekkuli tuo myssykkälanka tupsuineen. Vois olla mieluinen pienille neideille.

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo tupsulisä langan mukana. Joskus se tupsu jää uupumaan vaan siitä syystä, ettei jaksa, viitsi...

  VastaaPoista
 3. Otsikosta luulin, että Karvinen tai Tassu ovat herenneet mustasukkaisiksi, mutta kyse olikin sukista.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä tuo tupsulanka. Sitä on vielä saatava :)

  VastaaPoista
 5. Ihania myssyjä. Voi,kuinka olet jaksanut neuloa mustat sukat ja vielä Austerman Steppiä. Se on niin ohut lanka,että mulla menee järki sen kanssa.

  VastaaPoista
 6. Voi himpula. Mustat sukat olis joskus käyttökelpoiset, mutta ihan tuskaa neuloa. En suostu siihen näillä silmillä, en. Sulla taitaakin olla supersilmät, epäilen ma.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!