torstai 11. syyskuuta 2014

Syksyn (sukka)satoaSukka on täl kerral suluissa, koska tämän viikkoinen heinäpaali oli vähän niin kuin vahinko. Yks päivä se viikon varsinainen kutimus unohtui töihin. Mut eipä mitään hätää – kässäpussissa on aina jokunen sukkalankakerä kulkemassa ees ja taas. Varmuuden vuoks. Tällä kertaa myös iloiselta asiakkaalta jo keväällä saadut hassut mallitossukat. 

Teetee pallaksesta aloitin. Lanka oli ohuempaa kuin alkuperäisessä mallissa, joten mittailin ja vertailin siinä tehdessäni. Tällaiset palat syntyi kolmosen KnitPro puikoilla ja 60 cm Knit Picks kaapelilla (tosi kivaa kun näitä kahta merkkiä voi yhdistellä keskenään). 
Sit pikkuisen ompeluhommia ja blogikissan tarkistus:
Ja sovitus omaan tassuun:
Aika kivat (vaikkakin itselle vähän pinkeät).
Lanka siis teetee pallas (80% villaa, 20% polyamidia, 50g=130m). Digivaaka kertoi langanmenekiksi  51 g (mulla oli kolme jämäkerää samaa väriä). Ohjetta ei ollu kun oli se mallitossu, mutta oletan tämän(kin) töppösen ohjeen löytyvän jostain netin syövereistä.

Lisää syksyn satoa viime viikonlopulta:
Ens kesää ja jatkotoimenpiteitä odottamassa. Vielä pitäisi sahailla kuvan oikeassa reunassa lojuvat oksat. Ei niitäkään ihan vähän oo.

Sieniäkin vähäsen. Kanttareja löytyy jokunen sieltä sun täältä, tatteja on vaikka kuinka, mutta luulen niiden olevan matoisia. Muutama täydellinen voitatti kuitenkin löytyi ihan omalta pihalta:

Latosaaren myöhäisperunat istutettiin 4.6. ja viime viikonloppuna oli perunannostotalkoot:
Tässä mahtava satomme:
Lajike oli ”Keltaisen Pirkan Poika.” Hyvältä maistuivat. Jokainen 30 pikku pottua.

Vaikka kesäkelit jatkuu aina vaan (en tykkää) niin aamuisin sielunmaisema näyttää tältä:
Nyt ei enää lähdetä maanataiaamuisin töihin saaresta. Vähän oli huono mieli kun katti piti vangita ja puolilta päivin sunnuntaina. Toinen vaihtoehto olis ollu et yömyöhällä oltais ehkä päästy mantereen puolelle… Vähän kissua harmitti, mutta kotona se löysi itselleen parhaan nukkumapaikan:
 Melkein vuoden kadoksissa ollut hieno ranskalainen torikassini on löytynyt ja mikä olisikaan rauhallisempi nukkumapaikka vaatehuoneen rauhassa rankan viikonlopun jälkeen! Vielä kiikutan tossukkani Heinälatoon ja siirryn takaisin viikon varsinaisen tavoitteen pariin.

6 kommenttia:

 1. Hauskat noi tossut! Joku kaunis päivä mäkin kokeilen vihdoin ton mallin...
  Oltiin tänään tyttären ja vävyn kanssa sienessä, pieniä ihania karvarouskuja paljon, torvisieniä varmaan koskaan kerralla niin paljoa saat ja pieniä suppiksia oli vähäsen. Eiköhän tästä kunnon sienisyksy vielä tule.
  Hauskaa viikonloppua Teille ja rapsutukset kassi-Tassulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin mainita et mä kävelin koko saaren päästä päähän sunnuntaiaamuna ja löysin YHDEN mustan torven. Kalasaalis oli vähän parempi eli neljä isoa ahventa. Arvaas kuka ne söi? Sunnuntaina menen karvalaukkumettään. Suppiksia odotellaan vast kuukauden kuluttua. Rapsutukset sinnekki!

   Poista
 2. Minustakin tossut ovat mielenkiintoisen näköiset, mutta jalassa ne ovat tosi istuvat. Viime viikonloppuna sain syödä tatteja ja kanttarellikastiketta, nam.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköiset tossut. Pitäsisi varmaan tehdä, mutta pitää keksiä ohje/löytää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassitossut -haulla taitaa löytyä ohjeita. Taidan ittekki seuraavat tehdä jostain ohjeesta...

   Poista
 4. Kivat tossut ja Tassu. Terveisiä Tassulle Kanelilta, josta sattumusten kautta tuli minun kissa.:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!