tiistai 17. maaliskuuta 2015

Viikko virkaten ja muuta

Viime viikko teeteeliikkeissä vietettiin teemaviikkoa virkkuun merkeissä. Voitte varmaan kuvitella, että meikäläiselle se oli ankaraa puurtamista - se koukku kun ei itsellään käteen osu. Sitä pitää houkutella. Kaiken lisäksi se viikon teemalanka makoilee vieläkin jossain tullissa, joten piti keksiä luovat ratkaisut. Ja mehän virkattiin:
Päätettiin ottaa joka päivä joku uusi tekniikka haltuun. Maanantaina minä opettelin arfikkalaisia kukkia teetee Hillasta. Ida tutustui Bavarianvirkkaukseen teetee Bamboo&Co langalla. Tiskiriepua pukkaa. Mikä kuvassa ei kuulu joukkoon? Eikös tuo keskellä oleva tilkku näytä ihan neulotulta? Tosiaisassa se on Knookingia - koukulla saa ihan samanlaista jälkeä kuin neulomalla! Itse pidin koko juttua ihan pöljänä - paljon helpompaa on järjestää sama tulos puikoilla, mutta myönnettäköön et on olemassa niitäkin, joille koukku sopii käteen paremmin kuin puikot. Itse verestelin samalla työkalulla helmivirkkausta. Olen joskus sillä tekniikalla tehnyt ihan kokonaisen taulun. Salomoninsolmu teetee Alpakasta on ollu jo pitkään mielessä. Nyt se viimein on alullaan. Ida tekee itselleen kesäksi hilkkaa varrasvirkkaamalla teeteen Hillasta. Torstaiaamuisin käyn Kansalaisopiston erikoiskässytekniikoissa. Nyt kun se hardangeri on valmis niin voin huvitella opettelamalla kaikkea hyödyllistä - viime torstaina opin neljä erilaista tapaa yhdistellä noita virkattuja lappuja! Ainahan ne laput virkkaa mut miten sais nätisti (ja vaivattomasti) niistä tehtyä jotain valmista. Nyt osaan, joten kukista tulee (ehkä) muutakin ku lasinalusia. Viimetteeks vielä Krokovirkkuuta teetee Lumista.

Ny meillä on aika paljon keskeneräisiä virkkuita. Joten jos joku näistä kiinnostaa, niin tervetuloa puotiin! Näytetään "kädestä pitäen" ja ihan itte saa kokeilla! Jospa vaikka joku näistä joskus valmistuisi...
Iltaisin rentouduin neulomalla. tikuttelin valmiiksi hurvitteluviikon matkakässyni. Tuubihuivin Austermanin Hand Painted- ja Kid Silk -langasta. Menekki oli kerä HP:ta ja kaksi Kid Silkiä. Puikot 5 tai 5,5 mm. oon varmaan ennenkin maininnu ettei tuubit oo mun juttu, ja ajattelin lykätä tekeleen mappiööhön. Ida kuitenkin tukkää sekä tuubeista, että kaiken maailman tilpehööreistä, joten hän toimi viimestelykeijuna ja oli kovasti tyytyväinen KnitPron pingotusapureihin:
Sukankudin se vasta rentouttava seuralainen onkin! Kun noista Steppikeristä aina jää nöttöset, niin päätin hyödyntää ne ja tehdä ihan kunnon jämälankasukat. Kerrankin Karvis sain synttärilahjansa ajoissa. Kokonaista kuukautta etukäteen!

Vaikka keittiövaakan avulla yritin tehdä kaksi samanlaista jämälankasukkaa niin ihan pikkiriikkisen loppui musta kesken:
No tietääpä aina kumpi sukka laitetaan oikeaan jalkaan maanataina ja kumpi tiistaina. MUN mielestä pitää vaihdella sukkia puolelta toiselle, niin et ne kuluu tasaisesti.

Ens viikonloppuna on Turun Kädentaitomessut ja mekin ollaan siellä. Paikka on sama kuin viime vuonna - pikkuruinen loosi C-hallin nurkassa (paikka 70) jaettuna naapuri-Mulperskan kanssa. Lauantaina mukana on Neulefriikki Piiku, joka on tikutellut vaikka mitä malleja. Koeneuloi myös Siksakin ohjeen (ei kyllä omassa blogissaan julkaissut). Messuilla mm. tarvikepakettia ohjeineen siksakkiin kolmella eri värivaihtoehdolla. Muut värit löydät tästä.
Sunnuntaina verkkokauppavastaavamme Ida- Maira on paikalla. JOS olet tulossa messuille ja haluat tilauksen ilman postikuluja, niin torstaihin mennessä tehdyt tilaukset voi noutaa messuilta.

Kevät tekee tuloaan urakalla. Monena päivänä olen nähnyt moottoritein pientareella leskenlehtiä, mutta eihän sinne voi pysähtyä kuvaamaan... Sinivuokkojakin tiedän olevan tulossa - tämä varsinaissuomalainen sahara kaipaisi vaan vähän sadetta. Lauantain kuitenkin:

Täs ne ny on. Kevään ekat!

7 kommenttia:

 1. Äläs sano, tiedä mimmonen koukkuhirmu sinustakin vielä sukeutuu kun innostut virkkaamisesta =) Vaikka eihän sukan kutomista kyllä päihitä mikään rentoutumiskeinona.

  VastaaPoista
 2. Minä kyllä tykkään virkatakin. Mutta on tämä luonnevika, että vain yksi kerrallaan ja tarpeeseen tai lahjaksi, niin valmistumistahti on niin hidasta.

  VastaaPoista
 3. Ja Oulussa lumensyvyys tänään 39 cm, koululaiset lähtevät ylihuomenna viettämään hiihtopäivää Virpiniemeen (Oulun pohjoisosassa). :) Ei mahda siellä vielä kukkia näkyä latujen varressa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei varmaan koululaiset oo päässy hiihtämään koko talvena!

   Poista
 4. Se palojen yhdistäminen tuntuu kaikilla olevan se kompastuskivi, tai ehkä joku osaa mutt ei oppi ojaan kaada tässäkään asiassa.
  Kätsyn näköiset nuo pingotin härpäkkeet.
  Ihanaa! Leskenlehti, jee! Kiitti tästä kevätkuvasta, kyllä se kesä sitt taitaa kuitenkin tulla tuossa tuokiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen löytyi ekat sinivuokotkin!

   Poista
 5. Ihana pieni aurinko tuo leskenlehti! Sinivuokkoja olen täällä yrittänyt aurinkoisilta vuokkopaikoilta tiirailla, mutta ei vielä näy. Ollaan sen verran pohjoisemmassa.
  Äärettömän kivan värisiä nuo afrikankukkalaput. Pitäiskö sitä muka ajaa sinne harjoittelemaan lappujen yhdistämistä, että sais hippoja ja sarvikuonoja tehtyä helpommin... Hmmmh, ehkä vähän pitkä matka.
  Ihanaa aurinkoviikkoa! Pitäkää koukut viuhumassa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!