sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pieniä virkkuita. sukkia, tulppuja ja kissoja

Sillä välin ku meikäläinen hurvitteli toissaviikon pitkin maailmaa, niin Ida-Maria piti pystyssä sekä kivijalan että verkon. Ehti siinä sivussa kässyjäkin tekemään! Katian Malista oli poissaollessani syntynyt hauska japanilainen pesusieni Twashi. Koska meillä Anjalinilla ja muissa teeteemyymälöissä vietetään alkavalla viikolla teemaviikkoa virkkauksen merkeissä niin minäkin päätin alkaa asennoitumisen tarttumalla koukkuun:

Beessi on Idan Mali-Twashi ja pinkki mun tekemä. Oon jostain lukenut, että akryylikluutu on hyvä kylppärin kaakeleiden kuuraamiseen, joten valitsin langaksi teetee neonin. Hauska ja helppo malli, joita varmasti teen lisää. Seuraavaksi bambusta tai pellavasta.

Kun käsi oli jo vähän tottunut koukkuun, niin tartuin seuraavaksi pariin kerään uutta teetee apolloa ja virkkasin pikkuisen korin. Opin uuttakin - silmukoiden virkkamista pylväiden ympäri etu- ja takakautta (oliskohan ne kohopylväitä?). Kiva elävä pinta eikä edes kovin vaikeaa. Ohjeestakin sain selvää ihan noin vaan! Joko minä kehityn virkkaajana tai sitten ohje oli tosi hyvä ja selkeä... Ikävä kyllä - apollo ei ehtinyt puoteihin ainakaan vielä teemaviikon alkuun. 
Mut ei me sitä murehdita - onhan muitakin lankoja ja tuleehan se apollokin varmasti ennenpitkää. Lanka on trikooputkea ja mukava työstää. Vink vink - kaikki teeteelangat on teemaviikolla miinus 20%...

Virkattuun tablettiin otin korvikelangaksi uuden paksuhkon puuvillasekoitelangan Sirdarin Cotton Rich Aranin. Lanka oli ihan mukava kokemus ja taas virkkuu sujui ihan mallikkaasti. Lankaa kului 50 g. Koukku oli näissä kaikissa virkkuuksissani sama mut en tiedä onko se 4½ tai 5 mm (ohjeissa oli 5½). Käytin KnitPro Waves -koukkua ja siitä on kokomerkintä kulunu pois...

Jossain välissä oon neulonutkin. Taas yhdet tundrapalmikot malliksi puotiin kun kaikki aikaisemmin tehdyt ovat päätyneet uusiin koteihin. Lankana alpakkasukkalanka teetee tundra, puikot 3½ mm ja menekki 90g.

Jos lankakauppiaan veli kulkee pohjattomissa villasukissa niin puodinpitäjän oma tilanne ei ole ollut yhtään sen parempi. Villasukkia on vaatehuoneen hyllyillä monta paria, mutta ei yhtään ehjää! Onneksi äidillä oli viikko sitten ankara kässypula:

Onni on ehjät, iloisen väriset villasukat. Lankana Steppiä ja puikot Knit Picks 15 cm 2½ mm sukkikset. Kiitos äiti! Kyl nyt kelpaa hypellä rantakivillä komeissa joulupukin tuomissa saappaissa!

Talvi ei sit tänne varsinaiseen suomeen tänä vuonna tullut ollenkaan. Kotirannasta suli viimeisetkin jäät viime viikolla ja kun iltapäivällä aurinkokin näyttäytyi, niin auton nokka lähti kohti Kakskertaa.

Siellä se mökki meitä odottelee... ja kirkkahasti kevätauringossa meri kimmeltää. 
Yritin matkalla bongailla sinivuokkoja ja leskenlehtiä, mutta ihan vielä ei taida olla niiden aika. Pajunkissojen aika on:
Kotiin tultua Majakkarannan kokeileva keittiö mättöi uuniin italialaistyyliiin täytetyn lihamurekkeen ja sen kypsyessä oli Tassun vuoro päästä ulkoilemaan. Kevättä taitaa olla rinnassa kissullakin, sillä meno oli paljon vauhdikkaampaa kuin muutama viikko sitten. Puita "merkattiin":
Puskissa lymyiltiin:
Ja kaikkea mahdollista nuuskuteltiin:
Minä se vaan nuuskuttelen ja nautin kevätauringosta ja tulppaaneistani:
Valkoiset ovat maailmanmatkaajatulput - kulkeneet mukana Tuusulaan ja takas. Ellu lähti viiden päivän turneelle samana päivänä ku mä lähdin kotiin, ni toin kukat takas Turkuun. Oranssit sain viikko sitten sunnuntaina kukanhoitokiitokseksi ex-naapureilta, joiden amppelikukka oli mulla kolme kuukautta hoidossa. Hassua miten mä jaksan tuuhastella noiden tulppaanien kanssa kun muut kukat ei kiinnosta yhtään. Hoitokukkakin oli välillä hukkumaisillaan liikakastelun vuoksi ja sen jälkeen se vietti tipattoman tammikuun... Toivon totisesti, että se selvisi hengissä hoitokeikastaan.

Tänään vietettiin naistenpäivää. Ja mulla on taas uudet tulput! Ei tarvinnu edes pyytää kun olivat kookaupassa eilen tarjouksessa ;) Näistä iloitaan koko ens viikko! Karvis <3

6 kommenttia:

 1. Sulla on samanlaiset kumisaappaat kuin mullakin ��

  VastaaPoista
 2. Ihana kevät alkamassa! Meilläkin paistaa tänään aurinko, mutta lunta on vielä vaikka hiihtämään lähtisi. Kyllä sinun passa tepastella noissa ihkuissa saappaissa, kun on niihin noin kauniit sukatkin. :) Noita pesusieniä pitää kyllä minunkin virkata. Kutonuthan minä olenkin niitä ja käytän säännöllisesti tiettyihin juttuihin. :)

  VastaaPoista
 3. Täällä ei-varsinaisessa Suomessa paistaa myös aurinko, vaikka lunta vielä onkin. Onneksi, sillä täällähän olivat viime viikonloppuna ne hiihtokisat.

  VastaaPoista
 4. Määkin oikeastaan tahtoisin tuollaiset saappaat. Olishan se hyvää mainosta lanka/sukkakauppiaalle. Aina pitäis eri sukkia ja antais niiden näkyä! Mut, mistä tuollaisia vois saaha?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!