maanantai 18. heinäkuuta 2016

Syreeninlehti-huiviVaikka täällä blogissa on viime aikoina nähty vähänlaisesti silmukoita, niin jotain on puikoilla koko ajan ja valmistuukin toisinaan. 

Kummityttö on kaasona elokuussa ja hän ”tilasi” multa huivin. Häiden teemaväri on vaaleanpunainen… Kummityttö on kaikkea muuta ku vaaleanpunainen tyyppi – enemmänkin kirkkaankeltainen, mut pakko on venyä morsiamen toiveisiin…
Yhdessä valittiin lanka ja malli jo toukokuussa. Olin tosi iloinen päästessäni neulomaan kerrankin jotain, mitä ihan oikeasti toivottiin. Luulenpa tytön saaneen mun tekeleitä vuosien varrella ihan liiankin kanssa, eikä ne kai ole olleet mitenkään erityisen mieluisia lahjoja… Tämän tein synttärilahjaksi – ja tapani mukaan myöhästyin pari viikkoa.
Malli on Lilac leaf scarf Nancy Bushin kirjasta Knitted Lace of Estonia ja lankana villasilkki teetee Elegant. Tiesittekös, että Elegantin kotimaisuusaste on niin korkea, että sitä voidaan ihan oikeasti sanoa suomalaiseksi langaksi!

Voi että miten nautin neulomisesta! Ohuenohutta lankaa ja pitsineuletta… Nam. Nypyistä en tykänny, mutta onneksi niitä oli tässä mallissa aikas vähän. Yritin niitä sillä virkkuukoukkusysteemilläkin, mutta lopulta päädyin tekemään ne ihan vaan puikoilla.

Vaikka täällä hehkuttelin Karvisen veneen mainiota neuleohjekoteloa (Kippari kyllä väittää sen olevan oikeasti merikorttia varten), niin siitä huolimatta onnistuin pistelemään huivin reunukseen vähän omiani. Koska meillä ei pureta, niin piti vaan muistaa tehdä sama ”virhe” huivin toiseen päähän.
Jännä juttu tässä mallissa (ja varmaan muissakin virolaisissa) on se, että huivin molemmat päät ovat symmetriset. Ensin tehdään reunus ja huivin keskiosa ja silmukat jätetään odottamaan. Sitten tehdään toinen reuna ja osat yhdistetään silmukoimalla.
Silmukoiminen vähän jänskätti, mutta mielestäni onnistuin tosi hyvin. Piti itsekin jälkikäteen tutkia, et kummassa päässä se ”sauma” olikaan.

Puikot Knit Picksin vaihtopäät nro 3½ ja kaapeli 60 cm. Lankaa kului ”hulppeat” 68 g.
Ennen pingotusta huivi oli surkean pikkuinen mytty. Pingotuksen jälkeen aivan upea! Vähän niinku Rumassa ankanpoikasessa…
Itse olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti kelpaa myös kummitytölle. Ainakin hänen mielestään huivi oli ”ihan oikean värinen”.

6 kommenttia:

 1. Upea huivi! Elegant on ihana lanka näihin pitsihuiveihin, mutta kärsivällisyyttä se neulominen vaatii.

  VastaaPoista
 2. No jos ei tuosta tykkää, niin sitten ei tykkää mistään, IHANA ♥

  VastaaPoista
 3. WautsiWau! Hieno on ja värikin kaunis, ilmeisen sopiva tarkoitukseensa. Elegati kotimaisuusaste tiedosta kiitos, yllätyin.

  VastaaPoista
 4. Voi kertakaikkiaan,tää täällä huokailee ihan mykistyneenä huivin kauneudesta! On todella upea! Ja sinä taitava!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!