torstai 25. elokuuta 2016

Kesän kässyt

Nyt tulee superlyhyt postaus. Aloitetaan uusimmista.

Triplasti entisen "pomoni" poika oli saamassa ensimmäisen lapsensa. Poikavauva oli tulossa eikä ketään neulomiseen kykeneväistä lähipiirissä. Nuttua oli tarvis ja olihan lähipiirissä joku, kun isoäiti vaan keksi kysyä...
Lankana Sirdarin Baby Bamboo, menekki 3 kerää, ohje Tekstiiliteollisuuden verkkosivuilta. Oheessa on muuten pikku virhe (edelleen, vaikka kesän mittaan me ollaan parinkin kertaa siitä infottu). Kaavion viimeisellä kerroksella kolmion vieressä olevat ruudut pitäis olla mustia eli "ei silmukkaa" siinä kohdassa.
Nappi ja muutama varanappikin taas tutusta Salon Napista. Hehkuttelin ittekseni taas kauniita saumoja. Nuttu oli valmiina viime viikon alussa ja vauva syntyi vasta edellispäivänä. Omasta puolestani onnittelin uutta pikkuista junasukilla:
 Lanka teetee Helmi, menekki 25 g ja puikot Knit Picks Caspian Wood 2,5 mm 15 cm sukkikset. Junasukan ohjekin on vähän vaihtanut paikkaa ja löytyy nykyään tästä linkistä.

Kesän sato alkaa olla jo korjuussa, mutta vasta nyt sain valmiiksi teeteen Fruity-Hat sitruunan.

Puikoilla 4,5 mm tikuttelin. Tarvikepaketteja on neljä erilaista: mustikka, mansikka, sitruuna ja omppu. Hauskaa niissä on se, että kerän mukana on ohjeen lisäksi valmiiksi virkatut lehdet. Arvatkaapa montako viikkoa hattu oli mulla neulottuna enkä silti saanut kiinnitettyä niitä valmiiksi virkattuja...  Mikähän noissa viimeistelyjutuissa on niin vaikeaa? Saumat sujuu, mut kaiken maailman koristelut tökkii...

Yhdelle morsiammelle tikuttelin shaalin teeteen Lumi Lamésta. Unohdin ottaa kuvan valmiista. Toivon saavani joskus nähdä kuvan hääpuvun kanssa, sillä häät ovat vasta syyskuussa.
Huivi on suorakaiteen muotoinen ja koko on suunnilleen 160*45 cm. Puikoilla 4½ ja 3 mm tikuttelin ja menekki oli 138 g. Höyhenenkevyttä... Mallineule näyttää jotenkin tutulta... Puikot vaan on pienemmät. Lumi Laméssa on pienenpieniä hopeahippuja, joita tuskin erottaa kuvasta:
Alkukesällä puotiin tuli toinenkin auringon hopeaa heijasteleva lanka:
SMC Batiko Sun on nauhamainen paksu puuvillalanka. Siitä tikuttelin lankojen mukana tulleen ohjeen mukaisesti yhden kerän tuubin:
Neuloin myöhemmin myös vyötteessä olevan ohjeen mukaan kolmiohuivinkin. Ohjeessa oli puikot 12 mm ja minä tikuttelin kasilla kun inhoan niitä jättisuuria puikkoja. Purkuun menee... En edes viittiny ottaa kuvaa.

Meillä on puodin ikkunassa mainos, joka kertoo et teemme myös neuleita tilauksesta. Asiakas oli aloittanut Chaneltyyppisen jakun, mutta hihojen kanssa oli tullut seinä vastaan. Heikkona hetkenä lupasin tehdä jakun valmiiksi. Asiakkaan tuodessa keskeneräistä neulettaan olin itse lomalla ja Ida oli ajatellut et Susu ei mitenään ole voinut luvata tällaista... No pienet laskutoimitukset, yksi rankkasadepäivä ja yksi rankkahellepäivä ja hihat olivat valmiina.
Joutessani myös ompelin jakun kasaan ja ihan nätti jakku siitä tuli. Valmiista en taaskaan muistanut ottaa kuvaa, mutta asiakas oli silminnähden tyytyväinen.

Sitä lankakauppiaana aina ihmettelee, et miks ihmiset ei tee kässyjä kesällä... Mitä ihmettelemistä siinä on? Enpähän oo tehnyt itsekään! Kesällä on kaikkea muuta - mökkiä, puuhommia, marjoja, sieniä... Mis välis sitä olis ehtiny?

Vaan nyt on ihana syksy taas aluillaan ja puikot viritettyinä. Meen luomaan taas yhdet silmukat. Öitä!

8 kommenttia:

 1. Miten niin ihmiset ei tee kesällä :D Olethan sinäkin tekaissut vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tos on melkein kaikki toukokuustä lähtien...

   Poista
 2. Upeita neuleita todella.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Niin se vaan on että ei ehdi kässyjä kesällä tekeen. Mä en tehny ku muutaman pisto kirjontaa vaikk se on aina kesällä ollu kivaa tekemistä, siis vähän enemmän oon tehny ku tänä kesänä. Nyt oli niin paljon menoa ettei vaan ehtiny ku vähän jotain. Yhden puseron kyll sain tehtyä mutt sen kohdalla olikin hetki hiljasempaa.
  Katotaan kuin meidän nyt syksyn tullen käy, kässäilläänkö vai mitä. Tassulle rapsutusia.

  VastaaPoista
 4. Kyl se täst taas lähtee. Huivi tekeillä ja yhdet junasukat ja vauvannuttu valmiina ja odottaa blokkaamista. Mut vielä on tämä lauantai vapaa ja sienimetsä kutsuu.

  VastaaPoista
 5. Jotkut luuhaa niin pal kesät ulkona touhaamassa muuta - kuten klapisulkeisia, puunkaatoa, marjanpoimimista.... - ettei ehdi mitään tehdä. Mutt mää teen - aina. Ihana jakku ja sukat pikkuiselle, ja hienoa kun teit valmiiksi sen chanel-jakun. Joku oli varmasti iloinen kun ei työ jäänyt ufoksi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!