torstai 16. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän Tyks sytomyysykeräysTiistaiaamuna eli Ystävänpäivänä taas Piikun kanssa treffattiin Tyksin edessä kasseinemme ja pusseinemme. Hissillä kerros alemmas ja lähes tyhjä myssykori sai täytettä:
Toivottavasti riittää taas pieneksi aikaa.
Koska tällä hetkellä on valtava määrä kaikenlaisia Suomi100 käsityö-hyväntekeväisyyskeräyksiä meneillään, niin olin tosi iloinen siitä, että tähän perinteeksikin muodostuneeseen kampanjaan riitti vielä mukavasti osallistujia. Moni ”konkari” aloittaa käsityövuotensa myssyillen ja uusiakin tulee joka vuosi.

Itse neuloin kuusi myssyä. Pari on täällä jo aikaisemmin näkynyt.  Purkubambua käytin kaksinkertaisena jämäbambujen kanssa perusmyssyyn:
Ja samalla lankayhdistelmällä opettelin briossineuletekniikkaa yksinkertaisimmillaan. Luulen tämän suomalaisen nimen olevan kaksiväristä patenttia:
Jostain kumman syystä nurja puoli näyttää paljon paremmalta:
Ei oo nätti kummaltakaan puolelta, mutta myssystä tuli mukavan iso ja pehmoinen…

Jonain pakkaspäivänä neuloin teetee Saran jämistä raitamyssyn. Olin ihastunut Myssymimmi Matleenan yhden-kahden kerroksen raitoihin ja siitä inspiraatio:
No vähän hassun mallinen tonttulakki tuli, mutta joku ystävällinen kommentoi et ”kai joku tykkää tuollaisestakin”.

Tavoitteena oli et myssy  viikossa. Viime hetkellä maanantai-iltana valmistui tämä tavallinen myssy teeteen Primanovasta ja Sublimen Merino Aranista.
Ja ne saldot: 190 myssyä, 46 kpl sukkia ja tossuja, kaksi huivia ja neljät kädenlämmittimet .  200 myssyä meni poikki tänään Salon kirjaston Novellikoukussa. Kiitos kaikille tämän vuoden ilahduttamiskampanjaan osallistuneille!

Ystävänpäivä on ohi, mutta keräys on jatkuva. Salossa myssyt voi tuoda Lanka- ja käsityöliike Anjalinille Annakatu viiteen ja Turussa Käsityö-Elisaan Brahenkadulle ja tietenkin suoraan syöpähoitoja antaville osastoille voi viedä/lähettää.

4 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa17. helmikuuta 2017 klo 12.21

    Nätit myssyt sulla ja usean sait tehtyä kuitenkin. Oli ilo olla mukana, tänäkin vuonna. Ja muuten, mikäs on tehdessä, kun herkullisia lankoja on tarjolla puodissasi! Kiitos myös itsellesi siitä, että jaksat toimia koordinaattorina ja Piikulle kiitokset ja terveiset samasta syystä!

    VastaaPoista
  2. Niin on taas yksi ystävänpäivä ja Ystiskeräys takana päin. Ja tyytyväisiä saadaan olla tulokseen, kun on noita muita keräyksiä paljon enemmän kuin yleensä. Kiitos sinulle ja Piikulle, kun jaksatte aina ottaa haasteeni vastaan! :)
    Tuo briossitekniikka on aivan outo minulle, joten ehkä sitä tulee kokeiltua jossain vaiheessa. Kiitos vinkistä! :) Ja tämä myssymimmi muuten kiittää kehuistakin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!